içinde

İnsanların Ölmeden Önce En Çok Pişman Olduğu 10 şey

Bugün, insanların ölmeden önce en çok pişman oldukları şeyleri araştırmak istedim. Umarım bu gönderiden kendimize ders çıkarıp hayatımıza uygulayabiliriz.

1. Keşke kendime bağlı bir hayat yaşama cesaretim olsaydı, başkalarının benden beklediği hayatı değil

Bu en yaygın pişmanlıktır. İnsanlar hayatlarının neredeyse bittiğini fark ettiklerinde ve ona açıkça baktıklarında, kaç hayalin gerçekleşmediğini görmek kolaydır. Çoğu insan hayallerinin yarısını bile onurlandırmamış ve yaptıkları ya da yapmadıkları seçimlerden kaynaklandığını bilerek ölmek zorunda kalmıştı.

Yol boyunca en azından bazı hayallerinizi onurlandırmaya çalışmak çok önemlidir. Sağlığınızı kaybettiğiniz andan itibaren çok geç. Sağlık, artık sahip olmayana kadar çok az kişinin fark ettiği bir özgürlük getirir.

2. Keşke sevdiğim insanlarla daha fazla zaman geçirseydim.

O zamanın kaybolmasına izin vermek kolaydır, ama bir kez gittiğinde asla geri alamazsınız. Üstelik geri alamadığımız tek şey zaman değil, bazen de sevdiklerimiz.

3. Keşke daha az endişelenseydim.

Endişe, hayal gücünüzü istemediğiniz şeyleri yaratmak için kullanmaktır. O an anlayamasak da ileride endişelendiğimiz şeylerin ne kadar gereksiz ve yıpratıcı olduğunu fark ederiz.

4. Keşke daha fazla affetseydim.

“Üzgünüm” demek için güçlü bir insan gerekir ve affetmek için daha güçlü bir insan gerekir. Affedin ve bırakın. Kendinizi kinlerden kurtarın ve boşa harcamak yerine mutluluğun tadını çıkarın.

5. Keşke bu kadar çok çalışmasaydım.

Tutkuyla umursamadığınız bir şey için sürekli çalışmak hayatınıza stresten başka bir şey katmaz. Ve tutku orada olsa bile, iş yükünüzü hayatınızın geri kalanıyla dengede tutun.

Yaşam tarzınızı basitleştirerek ve yol boyunca bilinçli seçimler yaparak, yaptığınızı düşündüğünüz gelire ihtiyaç duymamak mümkündür. Ve hayatınızda daha fazla alan yaratarak, yeni yaşam tarzınıza daha uygun olan yeni fırsatlara daha mutlu ve daha açık hale gelirsiniz.

6. Keşke başkalarının ne düşündüğünü daha az önemseseydim.

Başkalarının fikirleri üzerine anlarınızı boşa harcamayı bırakın. Sonuçta bunlar sadece gerçekliğinizi tam olarak paylaşmayanların görüşleridir.

Diğerlerinin ne düşündüğünü kontrol edemediğinizi fark ettiğinizde, hatta daha da ötesi bunları kontrol edip etmemenizin bir önemi olmadığını fark ettiğinizde hayat adeta sizin için yeniden başlar.

7. Keşke duygularımı ifade etme cesaretim olsaydı.

Başkalarıyla barışmak için veya onları kaybetmekten korktuğunuz için duygular bastırılabiliyor. Bu, kendinizden uzaklaşmanıza ve hiç olmadığınız bir kişiliğe bürünmenize sebep olur. Ve en sonunda belirtemediğiniz ve dışarı vuramadığınız duygu ve düşünceler bedeninizde hastalık olarak tezahür edebiliyor.

Unutmayalım ki başkalarının tepkilerini kontrol edemeyiz. Bununla birlikte, dürüstçe konuşarak olduğunuz şekli değiştirdiğinizde insanlar başlangıçta tepki verebilse de, sonunda ilişkiyi yepyeni ve daha sağlıklı bir seviyeye yükseltir. Öyle ya da böyle hayatınızdaki sağlıksız ilişkiyi serbest bırakır. Her halükarda, siz kazanırsınız.

8. Keşke korkularımla yüzleşseydim.

“Hayat, en derin arzunuz ile en büyük korkunuz arasındaki mesafede bulunur”. Unutmayın, korku sadece geçicidir, ama pişmanlık sonsuza dek sürer.

Korku bizi hayatın gerisinde tutar. Korktuğumuz şeylerden kaçınmak, onlardan daha çok korkmamıza ve onu büyütmemize sebep olur. Yüzleşmek ise bizi güçlendirir.

9. Keşke kendimi daha mutlu edebilseydim.

Bu şaşırtıcı derecede yaygın bir şey. Birçoğu sonuna kadar mutluluğun bir seçim olduğunu fark etmedi. Eski kalıplara ve alışkanlıklara sıkışıp kalmışlardı. Aşinalık denilen ‘rahatlık’ duygularına ve fiziksel yaşamlarına taştı. Değişim korkusu onları başkalarına ve benliklerine memnun olduklarını iddia etti. Derinlerde, düzgün bir şekilde gülmeyi ve hayatlarında tekrar aptallık yapmayı özlediler.

Ölüm döşeğindeyken, başkalarının senin hakkında düşündüğü şey zihninden çok uzak. Ölmeden çok önce tekrar gülümseyebilmek ne kadar harika.

Hayat bir seçimdir. Bu senin hayatın. Bilinçli seçin, akıllıca seçin, dürüstçe seçin. Mutluluğu seç.

10. Keşke, anda daha fazla yaşasaydım.

Bugün bir fark yaratın. Hatırlanmaya değer bir gün olsun.

Ara sıra birkaç dakikanızı ayırın ve işinizi, hayatınızı, liderliğinizi tekrar ziyaret edin.

Kendinize daha sonra pişman olabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun. Ve varsa, harekete geçin.

Editör: Astropower – 27.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Esma Nur Aksoy tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Agatha Christie: Tarihin En Popüler Kadın Polisiye Yazarı

    Senin Tarot Kartın Hangisi?