içinde

HavalıHavalı

Programlama Dili C# Nedir?

C# programlama dili 2000 yılında piyasaya sürülmüştür. Microsoft şirketi tarafından geliştirilmiştir. C# programlama dili önceleri C++ ve Java dilinden etkilenmiştir. Daha sonra Java dilini de etkilemiştir.

Yeni nesil bir programlara dili 2000 yılının başlarında piyasaya sürülmüştür, yani çok köklü bir programlama değildir. 22 yıllık bir geçmişi vardır, ama bu kadar kısa bir sürede dünya çapında kullanılan 5 programlama dili arasına girmeyi başarmıştır.

Daha sonraları, net teknolojisi için geliştirilmiştir. Peki net nedir? Net, internet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş bir uygulama geliştirme platformudur. C++ dilinde yapılabilecekleri daha ileri seviyeye taşımıştır.

Sonraları C++ da ki artıların birleşimi ile # diyez sembolü ortaya çıkmıştır. Yani C# ismi aslında buradan gelmektedir. C++ daki iki artı diez anlamına gelir ve diez de İngilizcede “şarp” anlamına gelmektedir, o yüzden C# karşınıza çıkıyor.

Bir çok alanda kendisine Java’yı örnek almıştır. Ama ilerleyen kısımlarda Java’yı etkilemiştir. C# orta seviyeli bir programlama dili olarak kabul görmektedir. İlerleyen zamanlarda C# basit, modern, genel amaçlı, nesneye yönelik programlama dili olarak tasarlanmıştır.

Yazılımın sağlamlığı, güvenirliği ve programcılığın üretkenliği önemlidir. C# yazılım dili, tipleme kontrolü, dizin sınırlar kontrolü tamamlanmamış değişkenlerin kullanım tespiti, ve otomatik artık veri toplama gibi özelliklerine sahiptir.

Programcı portatifliği, özellikle C ve C++ dilleri ile tecrübesi olan kişiler için çok önemlidir. C# programlama dili sunucu ve gömülü sistemler için tasarlanmıştır. Bununla birlikte C# programlama dili en basit işlevselli fonksiyondan işletim sistemini kullanan en teferruatlısına kadar kapsamaktadır.

Neler yapılabilir? #1

1. Console uygulamaları

2. Form uygulamaları

3. Web uygulamarı

4. Mobil programlama

5. Web servis yazımı

6. Dll oluşturma

7. Fatura ve muhasebe sistemleri

8. Otomasyon sistemleri

9. 2d 3d oyunlar

Neler yapılabilir? #2

1. Paralel programlama

2. Katmanlı mimari projeleri

3. Plc, arduino ve pic progranlama

4. Donanım bileşenleri ile  kullanma

5. Barkod sistemleri

6. Gömülü sistemler

7. Görüntü işleme

8. Parmak izi okuma sistemleri

Neler yapılabilir? #3

1. Şifreleme ve sıralama algoritmaları

2. Veri tabanlı sistemler

3. Makine kontrolleri

4. Mesajlaşma sistemleri

5. Nesne tabanlı programlama kavramı

Editör: Oğuz Yılmaz – 12.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Hüseyin BALKAN tarafından yazıldı

Yazılım ve bilişim ayrıca içerik üreticisiyim. Sanat olarak ahşap yakma ile uğraşıyorum.

TestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Starlink Uyduları Türkiye’de Görüntülendi

    Konya’nın damak zevki “Yağ Somunu”