içinde

ÜzgünÜzgün

Bu 5 Şehir Yakında Tamamen Su Altında Kalabilir

Hepimiz küresel olanın ve onun Dünya gezegeni üzerindeki etkilerinin farkındayız. Küresel sıcaklık nedeniyle deniz seviyesi yükseliyor ve düşük seviyeli şehirler zaten sel yaşıyor. Deniz seviyelerinin kıyılarını aldığı bazı şehirler var ve bazıları, basınç ve hacimdeki değişim arasında bir boşluk yaratan aşırı yeraltı suyu pompalaması nedeniyle doğrudan karanın batmasına neden oluyor. Yakında sular altında kalabilecek 5 şehri sıralayalım:

Editör: Fatih Düz – 07.07.2022

#1 JAKARTA – ENDONEZYA

Endonezya'nın en yoğun şehirlerinden biri, toprağın batmasına neden olan basınç ve hacimde bir değişiklik yaratan yeraltı suyunun aşırı pompalanması nedeniyle yılda 6,7 inç'e kadar batıyor. 2050 yılına kadar şehrin büyük kısmının sular altında kalacağına dair birçok rapor var. Devlet kurumları, 10 milyon sivili sudan korumak için başkenti Java adasındaki mevcut konumundan 100 mil uzağa taşıma planı üzerinde çalışıyor. Ancak bu maliyetli bir proje olacak ve 33 milyar dolara mal olacak.

#2 LAGOS – NİJERYA

Şehrin alçak kıyı şeridi, bir şehri her zaman sel tehlikesiyle karşı karşıya bırakan küresel ısınma nedeniyle bozulmaya ve aşınmaya devam ediyor. Plymouth Üniversitesi'nden yapılan araştırmaya göre, deniz seviyesi üç ila dokuz fit yükseliyor ve "bu bölgelerdeki insan faaliyetleri üzerinde feci bir etkisi var" ifadesine göre. Küresel deniz seviyesinin bu yüzyılın sonunda 6,6 ft olacağına inanılıyor.

#4 DAKKA – BANGLADEŞ

Bangladeş'teki bu şehir emisyonların %0,3'ünü üretiyor, ancak ülke iklim değişikliği ve yükselen deniz seviyesi nedeniyle ciddi tehdit altında. Okyanus, Bangladeş topraklarının %7'sini sular altında bırakabilir ve 2050 yılına kadar yaklaşık 18 milyon vatandaşını yerinden edebilir.

#5 VENEDİK – İTALYA

Zaten büyük bir kısmı su altında kalmış olan dünyanın en güzel şehirlerinden biri her yıl 0,08 inç hızla batıyor. İtalya 2003 yılında üç körfezinde Mose olarak bilinen bir baraj inşa ediyor. Bu, sel baskınlarını kontrol etmede yardımcı olacak, ancak 2022'ye kadar tamamlanması muhtemel değil. Venedik, 2018 yılında bir dizi fırtına tarafından vuruldu. Proje beklemede. Sel, şehrin on yılda gördüğü en kötü şeydi.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    PlayStation Plus: Bilmeniz gereken her şey

    Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır? En Kolay Yoğurt Mayalama Tarifi