içinde

İnanılmazİnanılmaz

Ateşli Kız Yürüyüşü: Bu TikTok Trendi Ruh Halinizi ve Zindeliğinizi Gerçekten Artırabilir mi?

  • TikTok’ta “Hot Girl Walk” adlı bir egzersiz trendi patlıyor.
  • Bir üniversite öğrencisi olan fitness fenomeni Mia Lind tarafından pandemi sırasında ilham alındı.
  • Yürüyüş, egzersiz ve pozitif düşünce unsurlarını birleştirir.
  • Uzmanlar, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı artırmanın etkili bir yolu olabileceğini söylüyor.

Zindeliğinizi ve özgüveninizi geliştirmenin bir yolunu arıyorsanız, TikTok’taki “Hot Girl Walk” trendi tam size göre olabilir.

Bu sosyal medya fenomeni, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde lisans iletişim uzmanı olan TikTok etkileyicisi Mia Lindtarafından pandemi sırasında oluşturuldu .

Lind, HuffPost ile yaptığı bir röportajda , fikrin kendisine, yapmaktan çekinmediği bir egzersiz yapmanın bir yolunu aradığı için geldiğini açıkladı. Yürümeyi seçti çünkü uzun yürüyüşlerden gelen “meditatif bir unsur” olduğunu hissetti.

Ancak, yürüyüşe iliştirilmiş bir damga olduğunu ve insanların onu meşru bir egzersiz şekli olarak görmediğini fark etti. Bunun üstesinden gelmek için, “Hot Girl Walk” adını verdiği bir “yeniden markalaşma” yapmaya karar verdi.

“Sıcak Kız Yürüyüşü” nedir?

Lind, kendi fotoğraflarından önce ve sonra yanıp sönerek, yürüyüşün fiziğinde yaptığı çarpıcı değişiklikleri sergiliyor. Harika sonuçlara ulaşmak için yaptığı şeyin “gerçekten kolay ve gerçekten tek bir adım olduğunu” açıklıyor: “Hot Girl Walk”.

Yürüyüşün kendisini yapmak şaşırtıcı derecede basittir. Yaklaşık bir saat boyunca günde 2 ila 4 mil yürüyorsunuz. Yürüyüşünüz sırasında canlandırıcı podcast’ler veya müzik dinlersiniz.

Önemli olan yürüyüş sırasında ne yaptığınızdır, diyor. Yalnızca üç şey hakkında düşünmenize izin verilir:

  1. Minnettar olduğunuz şeyler
  2. Hedefleriniz ve onlara nasıl ulaşacağınız
  3. Ne kadar ateşlisin

Ayrıca “Hot Girl Walk” uygulayıcılarının yürüyüşleri sırasında ilişki dramalarını düşünmekten kaçınmaları gerektiğini açıklıyor. Bunu düşünmeye başlarsanız, onu boğmak için müzik çalma listenizin sesini açmanızı önerir.

Ancak yürüyüşün en önemli kısmı, yürüyüş bittiğinde bitmemesidir.

Lind, “Bu enerjiyi alıyorsunuz ve tüm gün boyunca yanınızda taşıyorsunuz” diyor.

Potansiyel fiziksel ve zihinsel sağlık yararları

Teksas Üniversitesi’ndeki McGovern Tıp Okulu’nda tıp profesörü olan Dr. John Higgins, “Hot Girl Walk” yapmanın fiziksel sağlık için çeşitli potansiyel faydaları olduğunu belirtti.

“Saatte 2 ila 4 mil (4.000-8.000 adım) yürümek, günde 10.000 adımınız için harika bir yoldur” dedi ve “Günün kalan saatlerinde diğer 2.000 adımı atmak kolay” dedi.

Ayrıca açık havada egzersiz yapmanın D vitamini üretiminizi artırarak güçlü kemiklere katkıda bulunacağını da açıkladı.

Ek olarak, egzersiz sırasında canlandırıcı müzik dinlemenin gelişmiş damar işleviyle bağlantılı olduğunu, bu da sağlıklı kan basıncını korumanıza ve kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Kurul onaylı bir spor diyetisyeni ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi ulusal medya sözcüsü olan Roxana Ehsani, MS, RD, CSSD, LDN, ruh sağlığına da birçok faydası olduğunu açıkladı.

Ehsani, “Egzersiz yapmak, ruh halinize fayda sağlayabilecek, kaygıyı, stresi ve endişeyi azaltabilecek ve genel olarak zihinsel sağlığınızı iyileştirebilecek endorfin olarak bilinen iyi hissettiren hormonlarımızı artırıyor” dedi. “Ayrıca olumlu kendi kendine konuşma yapmak da ruh halinizi artıracak ve genel zihinsel sağlığınıza fayda sağlayacaktır.”

Lowa Üniversitesi’nde sağlık ve insan fizyolojisi, iç hastalıkları ve pediatri doçenti olan Melissa L. Bates, “Mia’nın programının öğelerinin fiziksel ve zihinsel sağlığı artıracağına şüphe yok” dedi. meslektaşları ile aynı noktalar.

“Egzersiz, iyi bir zihinsel sağlığın temel direğidir ve Mia’nınki gibi bir programın çok olumlu zihinsel faydaları olabilir” dedi.

Editör: Fatih Düz – 06.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

AHMET BURAK SÜMER tarafından yazıldı

A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Yangın ve Yüksekte Çalışma Eğitmeni
NEBOSH IGC 1-2-3
Güvenli Sürüş Eğitmeni
ISO 9001-14001-45001 Kalite- Çevre-İSG Baş Tetkikçisi
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Öğreten Değil Öğrenensin Rolünü Hatırla

    Yeşil Çay ve Faydaları