içinde ,

2022 Dünya Kupası’nda Parlamayı Vaat Eden En İyi 10 Genç Yetenek

Gavi, Vinicius Junior, Jude Bellingham … 2022 Dünya Kupası’nda yarışabilecek ve parlayabilecek olağanüstü genç oyuncular arasında yer alıyor.

Bu 10 genç yıldızın hepsi çok genç ve Dünya Kupası için Katar’a gidiyor, beklentiler yüksek bakalım neler olacak hep beraber göreceğiz.

1. Vinicius Junior (22 yaşında – Brezilya)

Genç forvet, Real Madrid’in Liverpool’u yenmesine ve 2021/22 Şampiyonlar Ligi sezonunu kazanmasına yardımcı olmak için tek golü atmıştı.

22/23 sezonunda Vinicius, 17 maçta 9 golle etkileyici bir performans sergiledi.

Disiplin ve hızı sayesinde Vinicius’u Neymar’dan daha yüksek derecelendirilebiliriz. Vinicius, uzun zamandır Real’de önemli bir rolden sorumlu, burada teknik direktör Carlo Ancelotti taktikleri muhakkak çok önemli. Neymar ve Antony ile 22 yaşındaki forvet, Brezilya’nın 2022 Dünya Kupası’na umutlu bakmasını sağlıyor.

2. Jude Bellingham (19 yaşında – İngiltere)

Bellingham, Dortmund’un 2022/23 sezonunda tüm maçlarda 17 maçta 7 gol atarak öne çıktı, ayrıca bu oyuncunun orta saha oynaması seyirciye ayrı bir zevk veriyor. Bellingham’ın avantajı, Dortmund takımıyla Bundesliga’da her zaman oynaması ve form grafiğine sahip olmasıdır.

Kulüpteki gibi oynarsa Bellingham, 2022 Dünya Kupası’nda İngiltere için önemli bir kart olabilir.

3. Gavi (18 yaşında – İspanya)

Bilindiği üzere Barcelona’nın genç orta oyuncusu Gavi, 2022 Ballon d’Or ödüllerinde yılın genç oyuncusu ödülünü kazanmıştı. 18 yaşındayken Gavi, 2021’den 64 maça çıkarak Barcelona’nın dayanak noktası oldu.

İspanya teknik direktörü Luis Enrique, Gavi’nin yeteneğinden çok şey bekliyor ve onu ekibin geleceği olarak görüyor. İspanyol futbol taraftarları ise Gavi’nin 2022 Dünya Kupası’nda parlamasını bekliyor.

4. Aurelien Tchouameni (22 yaşında – Fransa)

Paul Pogba ve N’Golo Kante’nin sakatlıklarından nedeniyle 2022 Dünya Kupası’nda bulunmadığı bağlamında Tchouameni, orta sahadaki Fransız takımının umudu haline geliyor.

5. Antony (22 yaşında – Brezilya)

Vinicius Junior’a ek olarak, Brezilya’nın başka bir potansiyel genç forvet oyuncusu Antony de var. Man United’ın yeni transferi hızla adapte oldu ve bu sezon 6 Premier Lig maçında 3 gol attı.

Antony’nin teknik yeteneği Neymar’ınkinden daha düşük değil ve Dünya Kupası’nı 5 kez kazanan takımın yeni bir unsuru olmayı vaat ediyor.

6. Jamal Musiala (19 yaşında – Almanya)

2022 Dünya Kupası’nda Almanya’nın en parlak genç yeteneklerinden biri Musiala.

2022/23 sezonunda orta saha oyuncusu 7 gol attı ve Bayern Münih için 11 maçtan sonra 4 asist yaptı. Musiala’nın yüksek formu, bu genç yıldızın antrenör Hansi Flick’in kadrosunda Dünya Kupası’nda çıkış yapmak için daha fazla fırsata sahip olmasına yardımcı oluyor.

7. Takefusa Kubo (21 yaşında – Japonya)

Real Sociedad’ın genç oyuncusu, 2022 Dünya Kupası için Japon takımının en önemli silahlarından biri durumunda. Barcelona’nın ünlü ‘La Masia’ akademisinden genç bir dahi olarak geldiğinde ‘Japon Messi’ olarak nitelendirilen Kubo, 2019’da Real Madrid’e imza attı, ama takıma girmeyi başaramadı.

Mallorca, Villarreal, Getafe ve Mallorca’da kiralık oynadıktan sonra, 2022’de Real Sociedad’a transfer olmuştu.

Becerisi, hız kazanma ve size genç bir Messi’yi hatırlatan top sürme yeteneği ile Kubo, hem takım arkadaşlarını hem de hayranlarını memnun etme yeteneğine sahiptir.

Take’nin Sociedad performansı, bu takımda lider olduğunu ve dünya sahnesinde bunu yapabildiğini kanıtladı. Mallorca, Villarreal, Getafe ve Sociedad için La Liga’da uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Kubo, Katar’daki Asya temsilcisinin beklenen yüzü olmayı vaat ediyor.

8. Ricardo Pepi (19 yaşında – ABD)

Christian Pulisic, Weston McKennie ve Giovanni Reyna’nın yanı sıra Pepi, 2022 Dünya Kupası’nda ABD ekibinin dikkat çekici bir genç yeteneği olarak ortaya çıkıyor.

Pepi forvet olma konusunda bir ustalığa sahip ve bu sezon Hollanda liginde Groningen için sekiz maçta altı gol attı.

2020/21’de MLS’de FC Dallas ile 16 gol atan Pepi’yi Alman takımı Augsburg, Ocak 2022’de Bundesliga’ya getirmişti.

9. Pape Matar Sarr (20 yaşında – Senegal)

Senegal, dünyaya El Hadji Diouf ve Papa Bouba Diop boyutunda bir dizi kaliteli futbolcu verdi, örneğin; Sadio Mane ve Kalidou Koulibali gibi küresel isimlerle şu anda Bayern ve Chelsea’de forma giymektedir.

Hem merkezi hem de orta saha pozisyonlarına saldıran Matar Sarr, son yıllarda Senegal futbolunun en potansiyel “iletkenlerinden” biri olarak kabul edilir.

10. Alphonso Davies (22 yaşında – Kanada)

Alphonso Davies’in inanılmaz hikayesi, ailesinin 2005 yılında Kanada’ya mülteci olarak kaçtığı savaşın parçaladığı Liberya’da başladı.

Futbol ya da Kanada’da dedikleri gibi futbol ilk aşkıydı ve sadece 14 yaşında MLS’nin Vancouver Whitecaps FC Residency’e katıldı.

Bayern Münih’in sol beki, 2019/20 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ni kazandıklarında Kanada’daki genç nesile ilham veriyor.

Editör: Fatih Düz – 08.11.2022

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Nijeryalı TikTokers, Yetkiliyle Alay Ettiği İçin Kırbaçlanmaya Mahkum Edildi

    Bugün Gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması’nı Görebilecek Miyiz | Kanlı Ay Tutulması Hakkında Bilgiler