içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Yeniden Doğuş | Zihinsel Detoks

Nedir bu Zihinsel Detoks? Zihnimiz tüm anıları, yaşamın olumlu yönlerini olduğu kadar olumsuz yönlerini, acı veren olayları, özgüvenini  sarsan seni  yaralayan sözleri de kaydeden bir kayıt cihazı gibidir aslında. Zihinsel detoks beyne format atmak tüm anıları temizlemek değil. Zihni bir elekten geçirmek ve elekte kalan acıların kötü etkisini değiştirmek ve taptaze bir zihinle dünyayı karşılamak.

PEKİ SEN ZİHNİNİ TEMİZLEMEYE VAR MISIN? 

İşte zihinsel detoks için yapman gerekenler 

1 | Kabullenerek Başla

Bir acının, bir ayrılığın, bir hatanın üstesinden gelmek için ilk yolun onu kabullenmek olacak. Çünkü bunu ete kemiğe bürünmüş bir insan olarak düşün o insanla olan sorunlarını aşman için önce onu görmen gerek. Onu gör kabullen ve işte tamam! Değişime hazırsın.

2 | Şimdi Onları Affet

Tüm olumsuzluklarla yüzleştin işte şimdi onları uçurma vakti. Acılarını, hatalarını sana tüm bunları anlatan ne varsa affet onları! Bak gör işte o zaman sırtında ki yüklerden bir bir kurtulmaya başladığını hissedeceksin. Affetmek senin en büyük adımın olacak, onları bağışlayınca aslında asıl affettiğin sensin bunu göreceksin.

3 | Eleğinde Kalan Olumsuzlukları Ayır

Kendini takip et ve aklından geçen olumsuzluklara bul. En çok hangi olumsuz cümleleri geçiriyorsun? Bir şeyi başaramıyorum, benden adam olmaz, her şey ters gidiyor gibi. İşte bunları yakala farkına var ve ne zaman aklına getirsen; Dur! Derin Bir Nefes Al! Ve Şahane Olduğunu Unutma!

4 | Değişim Başlasın

Aslında küçücük detaylar enerjimizi belirler. Yaşadığın alandan, iş yerinden, sürdüğün parfümden başla değişime. Seni motive eden, enerjini yükselten küçük detaylar bul bunları gözünün göreceği yerlere koy. Belki bir wallpaper, bir koku, bir çiçek senin enerjini yenileyecek. Zihnin tazelensin istiyorsan etrafındaki kötü enerjili her şeyi tazele. Tüm karanlıkları at ve yerine tazelerini koy. Değişimi küçük adımlarınla başlat.

5 | Renklerin Gücü

Sana kendini daha iyi hissettiren bir renk elbette ki vardır. Sana huzuru iyi anıları anımsatan renk ne ise onu daha çok göz önüne koy. Telefon aksesuarlarında, ojelerinde, kıyafetlerinde bu rengi çokça barındır. Bu sayede pozitif etkiler etrafında olacak.

6 | Kötümser Düşüncelerden Uzaklaş

Evrene ve beynine ne etki verirsen sana o şekilde geri döner. Felaket senaryoları yazma! Hiçbir şey kötü olmayacak kendine bu etkiyi yaratma. Sen nelerin üstesinden geldin! Geriye dön ve bunları düşün. Nasıl güçlü olduğunu, kötü düşünmenin sana hiçbir getirisi olmadığını düşün. Artık pembe masallar yazıyoruz. Felaket senaryoları değil.

7 | Suçlu Değilsin

Başına gelen kötü olaylardan kendini suçlu tutmaktan vazgeç! Hatalar, keşkeler hepimizin hayatında var. Sen hatalarınla güçleneceksin. Sana yol gösterecek bir dahaki sefere rotanı daha sağlam tutmak için kendini suçlamak yerine hatalarının senin kendine olan güveninin arttırdığının farkına varmalısın.

8 | Işıltının Farkına Var

İnsanoğlu her zaman zayıf yönlerinin farkına daha kolay varır. İş kendini beğenmeye, övmeye gelince hep geride dururuz.  Kendi başarını başka etkenlere bağlamak yerine başarının sahibinin senin olduğunu unutma. Bu aslında kendine yapabileceğin en büyük iyiliktir. Bu bir masal ve başrol sensin!

9 | Kesin Yargılardan Uzak Dur

Ne kendine ne de başkasına bu kötülüğü yapma. Hayat hem siyah ya da beyaz değildir. Arada gri ve tonları bulunur. Bu yüzden bir şeyi  başaramadığında ben beceriksizim algısı yerine bunu beceremiyorum ama başka başarılarım var demeyi yeğle.

10 | Bir Hedefin ve Ulaşacağına İnandığın Hayalin Olsun

Hayal kurmaktan asla vazgeçme, bu seni  her zaman iyi hissettirecektir. Kendine bir hedef belirle ve onun hayalini kur. Ve zamanla bir bakmışsın hedefin senin yanı başında. Çünkü beyin inandıklarına gerçeğe dönüştürür!

İşte tüm bunlara adım adım zihnine işleyecek. Arınacak ve alışkanlık haline getireceksin!

Editör: Fatih Düz – 07.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ajvar Sosu nedir, nasıl yapılır?

    İkonik Fotoğraflarıyla Karşınızda Yeni Renault 5 Diamant