içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

İkonik Fotoğraflarıyla Karşınızda Yeni Renault 5 Diamant

Renault’nun ikonik modeli Renault 5, 50. yılını yeni tasarımı Renault 5 Diamant ile kutladığını duyurdu.

Fransız otomobil üreticisi Renault, 1972 ve 1984 yılları arasında birçok ülkede 5 milyondan fazla popüler kültür sembolünü satmıştı. Şimdi ikonik model, elektrikli bir araç olarak yeniden tasarlandı ve şirketin Fransız tasarımcı Pierre Gonalons ile yaptığı işbirliğiyle Renault 5 Diamant olarak adlandırıldı.

Gonalons, Architectural Digest’in önde gelen 100 yaratıcısı ve Fransız sanat ve zanaat temsilcisi arasında yer alan önde gelen bir tasarımcıdır.

Renault 5 Diamant elektrikle çalışan bir gösteri arabası olacak olsa da, tasarımcının otomotiv ve iç dekorasyon özelliklerini bir araya getirerek geleceğin otomobiline ilişkin vizyonunu yansıtıyor.

“Renault’nun efsanevi Renault 5’i 50. yıl dönümü için yeniden icat etme davetinden onur duyuyorum. Marka, hayalimdeki arabayı tasarlamam için bana özgürlük verdi” diyor Pierre Gonalons.

“Renault 5 Diamant ile yapmak istediğim devrim niteliğindeki tasarımına saygı duymak ve aynı zamanda evrenimdeki şekil ve renkleri otomotiv dünyasına aktarmaktı.”

Gonalons, ilhamının dekoratif sanatlardan, özellikle de araçtaki birçok hassas ve yenilikçi detayda görebileceğiniz güzel mücevherlerden geldiğini söylüyor.

Renault Colors & Trims Direktörü François Farion, “Pierre Gonalons’ ve ekibinin yaratıcı evreni ve kişilikleri onları Fransa’nın en iyi zanaatkarları arasında sıralıyor. Sonuç çığır açıcıdır ve ayrıntılar çok ayrıntılıdır. Benim için Renault 5 Diamant her şeyden çok duygusal bir sarsıntı: Dış tonlar araca naif ve aynı zamanda sofistike bir görünüm kazandırıyor. Pierre ayrıntılara çok dikkat ediyor. Her öğedeki referanslara ve anlamlara karşı son derece hassastır.”

Dizayn

Dış renk üç kat boyanın birleşimidir: pembe bir taban üzerinde altın pigmentler, buzlu vernikle kaplanmış, güneş ışığında altın çizgilerden karanlıkta daha mavi tonlara kadar çok çeşitli efektler üretir.

Aracın içi oldukça yalın. Renault Design’ın ve bu projede yer alan zanaatkarların uzmanlığından yararlanan Pierre Gonalons, yalnızca bir avuç belirli parçayı bulundurarak otomobili basitleştirdi.

REnaukt 5 Diamant’ın en eşsiz parçası, karbon üzerine mermer olan direksiyonudur ve benzersiz şekli onu daha az sürücü dostu yapmaz.

 

Renault 5 Diamant, tamamen elektrikli olmasının yanı sıra, kapıların kilidini açmak için bir parmak izi tarayıcı ile birlikte gelir, üç konumlu sıralı vites koluna (ileri, boş, geri) sahiptir.

Diamant’ın saat yapımı sanatına saygı duruşunda bulunan yuvarlak dijital kadranları temel bilgileri sağlar: hız, pil şarjı ve zaman. Navigasyon ve bilgi-eğlence sistemi, gösterge panelinin ortasındaki özel bir kızağa sığan, sahibinin akıllı telefonu tarafından rahatlıkla sağlanabiliyor.

Pierre Gonalons ile düzenli olarak çalışan birkaç zanaatkar da uzmanlıklarını Renault 5 Diamant üzerinde bir araya getirdi. Özellikle, direksiyon simidi ve eşya bölmesi, Minéral Expertise tarafından geri dönüştürülmüş Fransız Grand Antique d’Aubert mermerinden yapılmıştır ve daha hafif ve daha yumuşak olması için tüplere dökülmüştür.

NFT ve açık artırma

Renault ayrıca NFT evrenine girmeye karar verdi. Şirket bir kez daha Gonalons ile işbirliği yapacak ve Eylül ayında piyasaya sürülecek olan Renault 5 Diamant’tan ilham alan geniş bir NFT koleksiyonu geliştirecek.

Renault 5 Diamant, birkaç hafta sonra NFT dijital ikizi ile açık artırmaya çıkacak. Satıştan elde edilecek gelir, Renault’nun spor ve müzik aracılığıyla genç nesillere ulaşmayı hedefleyen yeni KSS projesi Give Me 5’e bağışlanacak.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yeniden Doğuş | Zihinsel Detoks

    2022 Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı!