içinde

Maldivler dünyanın ilk yüzen şehrini inşa ediyor

İlk evlerin Ağustos ayında halka açılması planlanıyor

Maldivler uzun zamandır mükemmel bir cennet kaçamağı olmuştur ve hatta pandemi sırasında daha da fazlası olmuştur. Geçen yıl, 2019’daki 1,7 milyon ziyaretçiye kıyasla 1,3 milyon yolcunun gelmesiyle turizmin neredeyse pandemi öncesi seviyelere geri döndüğünü gördü. Ve şimdi, dünyanın en alçakta yatan ülkesi, yükselen denizin katı gerçekliğine istikrarlı bir çözüm bulabilir. seviyeler. Maldivler Yüzen Şehir, inşaat için henüz yeşil ışık yaktı: Doğal ve kültürel ekosistemini korumak ve geliştirmek için tasarlanmış, birbirine bağlı ve 500 dönümlük bir lagünün zeminine bağlı 5.000 konut.

Maldivler Yüzen Şehir hakkında bilmeniz gereken her şey

Malé ve uluslararası havalimanına tekneyle 15 dakikalık mesafede bulunan proje, entegre bir turizm modeline dayanmaktadır ve oteller, evler, mağazalar ve restoranları içerecektir. Kanallardan ve doğal beyaz kumlu yollardan yürüyerek veya bisikletle ve elektrikli, gürültüsüz arabalar ve scooterlarla gidilecek, araç trafiğine kapalı bir bölge olacak.

Uluslararası seyahat edenler de bir ev satın alarak oturma izni alma seçeneğine sahiptir. Bison tarafından inşa edilen ilk yüzen konut bloğu, insanların evlerin görünüşünü ve hissini ölçmelerini sağlamak için lagüne taşınacak ve Ağustos ayında halkın ziyaretine açılacak. Modüler şehir inşaatının Ocak 2023’te yapılması planlanıyor ve tamamlanması yaklaşık beş yıl sürecek.

Maldivler Yüzen Şehir, Dutch Docklands ve ada hükümeti arasındaki özel-kamu ortaklığıdır. Hollandalı Docklands’ın kurucuları mimar Koen Olthuis ve geliştirici Paul van de Camp’dir ve proje, sel baskınlarına dayanacak mimari tasarlama konusunda asırlık bir uğraşı olan Hollanda’dan gelen yüzer teknolojiye dayanmaktadır.

Yüzen şehirler iklime dayanıklı mı?

Mimar firma Waterstudio’nun tasarımı, 2022 MIPIM Ödülleri’nde En İyi Futura Projesi için finalist oldu ve küresel kalkınma için Asya Oscar’ları olarak adlandırıldı. 100 yıllık bir süre boyunca deniz yükselme seviyelerinin projeksiyonundan tedarik ve atık yönetimine, akıllı şebekedeki fazla enerjiye ve büyük yapısının deniz tabanına atacağı gölgelere kadar birçok faktör tasarımı ve şehir planlamasını şekillendirdi. deniz yaşamını engelleyebilir. Proje web sitesinde, kentin ızgarasının “gerçek beyin mercanının organize edildiği güzel ve verimli yola benzeyen, yol ve su kanallarından oluşan doğaya dayalı bir yapı” olduğu belirtiliyor ve kentin ayrıca yapay mercan kümeleri ile mercan büyümesini teşvik edeceğini açıklıyor. alt tarafı, sırayla doğal bir dalga azaltma kesici sağlayacaktır.

İklim değişikliği tehdidiyle birlikte, sürdürülebilir bir alternatif olarak yüzen mimariye artan bir ilgi var. Titicaca Gölü’nde yerli olarak yaratılmış kamış adaları ve Manipur’un yüzen bitki örtüsünden şekillendirilmiş yapay su ürünleri havuzları gibi geleneksel örneklere sahip olsak da, son yenilikler arasında Amsterdam’ın yüzen Waterbuurt mahallesi ve Kopenhag’ın Hotel CPH Living ve Fransa’nın Off Paris Seine gibi yüzen otelleri yer alıyor. Her şey yolunda giderse, dünya 2027’de ilk yüzen şehrini görecek.

Editör: Fatih Düz – 05.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Burcu Aydınlı tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarÖncüGaleri SahibiListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Evrende Kaç Çeşit Galaksi Vardır?

    100 yıl sonra dünya! 2122 yılına yolculuk