içinde

Algı Yönetiminin Amacı Nedir?

Algı kavramı kısaca duyu organlarının edinmiş olduğu bilgileri işleyip aktif olarak bir bütün haline getirme becerisidir. Algı yönetimi ise mevcut düşüncelerin kişilere kabul ettirilmesidir.

Başarılı bir algı yönetiminde ulaşılmak istenen bir hedef vardır. Bu hedeflerin içerisinde en belirgini hedef kitleler üzerinde hakimiyet kurmak, üstünlük sağlamak, algıları belli bir yöne doğru kanalize edebilmek ve bunu sürekli hale getirebilmektir. Ortaya çıkarılmış olan algının daha sürdürülebilir olması adına hedef kitlenin davranış ve tutumlarını istenilen düzeyde etkileyebilmenin yolu, kamuoyu hassasiyetini sürekli olarak canlı tutmaktan geçmektedir.

Algıyı oluşturan ve algının muhatabı olan taraflar arasında bir bağ oluşabilmesi, iletilmek istenen mesaj içeriğinin de ehemmiyetini artırmaktadır. Bundan ötürü algı yönetimi amaçlarından birisi de iletilmek istenen mesajın açık ve anlaşılır olabilmesini sağlamaktır. Hedef kitle üzerinden gerçekleştirilecek algı yönetiminde iletilecek olan mesajın içeriği ve iletilen kanal ortamı bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

Algı yönetimi, ülkelerden işletmelere, ticaretten siyasete kadar günümüzde her alanda kişinin lehine sonuçlar doğurabilmesi adına başvurulan yönetsel bir araçtır. Bu bağlamda her ne kadar daha çok reklam ve tanıtımlardan fayda sağlamak amacıyla kullanılıyor olsa dahi politik propaganda ve kurumsal başarılarda vazgeçilmez yöntemler içerisinde yerini almaktadır.

Başarılı bir algı yönetiminin amaçları içerisinde hedef kitlenin istek ve arzularını bilmek, önemli gördükleri ve de önceliklerini analiz etmek yer almaktadır. Algı yönetiminde başarıya ulaşılmış olmanın ölçütü, hedef kitlenin duyularına seslenebilme gücü olarak gösterilir. Eğer ki ortada bilinçaltının istenilen hedefe doğru harekete geçtiği gözlemleniyorsa başarılı bir algı yönetiminin gerçekleştiği söz konusudur.

Editör: Fatih Düz – 02.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Efdal Türe tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hitler neden Türkiye’ye saldırmadı?

    Evde Adana Ciğeri Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Adana Ciğer Tarifi