içinde

Dünya mutfağının en lezzetli tarifleri

Biz Türkler olarak mutfağımıza aşık ve sadığız ancak dünya mutfaklarında da damak tadınıza uygun ve küçük kaçamaklar yapabileceğiniz efsane tatlar bulunuyor. Sizin için bu efsane tatları derledik. Şimdiden Afiyet olsun!

1. Kepse 

Bulgur pilavımıza yakın tatta olan bu pilav mutfağımıza en yakın milletlerden biri olan Araplara ait. Üstelik bol sebzeli, baharatlı ve besleyici.

2. Marina Soslu Gnocchi

Türk mutfağından esinlenerek yapılan bu yemek ise patates mantısı. Ve sosundan da anlaşılacağı gibi İtalyan mutfağına ait.

3. Uzak Doğu Lezzeti: Ramen

Noodle’ı hiç böyle denediniz mi? Haşlanmış yumurta ve tavuk; kızarmış mantar ve yeşil soğan ile bir paket noodle ile efsane bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

4. Empanada

İçine deniz ürünü ya da kıyma konulan bu börekler bizim mutfağımızda içli köfte ve börek arası bir karışımın karşılığı gibi duruyor. Bu lezzet ise İspanya mutfağından.

5. Gazpacho

Meksika mutfağından olup soğuk servis edilen bu çorbanın birçok çeşidi bulunmakta. Eminiz ki damak zevkinize uygun bir lezzette bu çeşitlerin içerisindedir.

6. Uttapam

Hint mutfağından krepin farklı bir tarifi olan bu atıştırmalıklar sabah kahvaltılarında tercih edilebilecek türden.

7. Boşnakların Dev Köftesi: Pleskavitsa

Kesinlikle denemeniz gereken bu lezzet mutfağımıza çok yakın olan bir tarif. Yeni tatlar denemeye korkup ama yeni tatlara açık olanlar tercih edebilirler. 🙂

8. Falafel

Filistin mutfağından olan tarif fırında ya da kızartılarak yani içli köfte taktikleri uygulanarak yapılabilir. Mücver ve içli köfte arası bir tat veren bu lezzet vazgeçilmeziniz olabilir.

9. Et Fajita

İkinci Meksika lezzetimiz  ise et fajita. Maliyet olarak yüksek dursa da buna kesinlikle değdiğini yemeği tadarken fark edeceksiniz.

10. General Tso Karnabahar

Uzak Doğu yemeklerinden olan bu lezzet karnabaharın eşsiz harmanıyla oluşuyor. Sağlıklı gibi görünen kaçamaklar için birebir.

Afiyet Olsun!

Editör: Fatih Düz – 22.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Altmışlar, Bitler ve Felsefeler

    Etkili Bir Özgeçmiş (CV) Nasıl Yazılır?