içinde

Rusya Doğumlu Tenisçi Natela Dzalamidze, Wimbledon Yasağını Önlemek İçin Milliyetini Değiştirdi

Rusya doğumlu tenisçi Natela Dzalamidze, ülkenin Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Wimbledon’ın tüm Rus oyuncularına getirdiği yasaktan kaçınmak için vatandaşlığını Gürcü olarak değiştirdi. 

Dünyada 43. sırada yer alan çiftler uzmanı, artık WTA web sitesinde Gürcü uyruklu olarak listeleniyor ve 27 Haziran’da Wimbledon başladığında çiftler partneri Sırbistan’dan Aleksandra Krunic ile rekabet etmeye hak kazanıyor.

Wimbledon, Nisan ayında tüm Rus ve Belaruslu sporcuların yasağını açıkladıktan sonra, ATP ve WTA, oyuncuların All England Club’daki performansları için kazanacakları tüm sıralama puanlarını kaldırarak yanıt verdi.

Erkeklerde dünya 1 No’lu Daniil Medvedev ve kadınlarda 6 No’lu Aryna Sabalenka da dahil olmak üzere tenisin en büyük yıldızlarından bazıları SW19’da yarışmayacak. The Times tarafından yayınlanan bir açıklamada , bir Wimbledon sözcüsü Fransa Açık’ta tarafsız bayrak altında yarışan Dzalamidze’nin uyruğu değiştirmesini engelleyemediklerini söyledi.

Sözcü, “Profesyonel etkinliklerde oynadıkları bayrak olarak tanımlanan oyuncunun uyruğu, Tours ve ITF tarafından yönetilen, üzerinde anlaşmaya varılmış bir süreçtir.” dedi.

Rus ve Belaruslu oyuncuların yasaklanması tenis dünyasını böldü ve geçen hafta ABD Açık, Wimbledon örneğini bu yıl içinde izlemeyeceğini ve her iki ülkeden oyuncuların tarafsız bir bayrak altında yarışmaya uygun olduğunu açıkladı.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mutlaka izlemeniz gereken diziler

    Güne Astrolojik Bakış | 21.06.2022