içinde

MuhteşemMuhteşem

Sosyal medya yakında ücretli üyelikle kullanılacak

Snapchat yöneticisi Liz Markman, The Verge’e yaptığı açıklamada, ‘Abonelerimizle özel, deneysel ve yayın öncesi özellikleri paylaşma potansiyelinden heyecan duyuyoruz ve topluluğumuza en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz’ dedi. Yakın zamanlarda diğer mecralarda da bu sistem tamamen olmasa da kısmen uygulanması bekleniyor.

Aslında bir nevi asıl kullanıcılar için gayet mantıklı bir yaklaşım gibi görünüyor. Yani her önüne gelen sosyal medya kullanımını bu şekilde en aza indirebilecek şekilde yaptırımlar ve kurallar konulabilse bu şekilde bu mecraların aktif kullanıcılarına karşı fake, anonim tarzı hesapların kısıtlanması artmış olacaktır. Tabi ki ücretli kullanıma geçilse de fake kullanıcılar yine bu mecralarda yer alacaklardır elbette ama belirli kurallar çerçevesinde ilerlenirse ben fake kullanıcıların tamamen kaybolmasa da azalacağını düşünüyorum.

Gelelim gündem konusuna snapchat üyeliğinde abonelik dönemi başlıyor. Kim ödeme yaparsa o şekilde mecrada yer alabilecek.

Elon Musk, Twitter’ın normal kullanıcılar için her zaman ücretsiz kalacağını ama hükümetler veya şirketler için ücretli seçenekler olabileceğini söylemişti.

Editör: Fatih Düz – 20.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kahve içmek sağlığınızı kötü etkiliyor

    Kutup Ayıları İklim Değişikliğinden Kurtulabilir Mi? Bir Keşif, Daha Sıcak Bir Dünyaya Yeni Bir Işık Tutuyor