içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Telefonunuzun hayatınızı ele geçirmesini önleme stratejileri

Daha önce hiç olmadığı kadar dikkatimiz dağıldı ve telefonlarımız muhtemelen en büyük suçlu. Verimlilik uzmanı Chris Bailey, onun için neyin işe yaradığını paylaşıyor.

Zihniniz bir göreve birazcık bile direniyorsa, odaklanmamak için yeni şeyler arayacaktır.

Akıllı telefonlarımız, beynimizin tüketmesi için lokma büyüklüğünde, lezzetli bilgilerden oluşan sonsuz bir akış sağlar. Bağımlı olmak, hatta bağımlı hissetmek kolaydır. Ve çoğumuz bu şekilde hissetmemeyi tercih ederiz. Böylece geçen yıl, telefonumu otomatik olarak değil, kasıtlı olarak kullanmaya başlamak için yapabileceğim küçük davranış değişiklikleri arayarak telefonumla olan ilişkimi hacklemeye başladım.

Telefonların zamanımızı ve dikkatimizi almasını önlemek için yararlı bulduğum stratejiler şunlardır:

Strateji #1: Uçakta olmasanız bile uçak modunu kullanın.

Uçak modu sadece seyahat için değildir. Önemli bir görev üzerinde çalışırken veya değer verdiğiniz biriyle kahve içerken kullanın. Telefonunuzu cebinize koymaktan daha büyük bir fark yaratır; Bunu yaptığınızda, birikip sizi bekleyen uğultu, titreşen bildirimler ve dikkat dağıtıcı şeylerin hala farkındasınız. Uçak modu, bildirimlerin işinizi veya konuşmanızı kesintiye uğratma olasılığını ortadan kaldırır.

Strateji #2: Bir telefon takası yapın.

Aileniz veya arkadaşlarınızla birlikteyken telefonunuzu bir kenara koymanız gerekse de, bazen elinizin altında bulundurmanız gerekir. Bu durumlarda, takıldığın kişilerle telefon değiştirmeyi dene. Bu şekilde, bir şeye bakmanız, bir arama yapmanız veya kendinize bir hatırlatıcı göndermeniz gerekiyorsa, bunu yapmak için bir cihazınız olacak – ancak sizi kişiselleştirilmiş bir dikkat dağınıklığı dünyasına çekecek bir cihaz olmayacak. Telefonunuzda acil bir arama veya mesaj varsa, elbette, takas yaptığınız arkadaşınızın size söylemeye söz vermesi gerekir ve bunun tersi de geçerlidir.

Strateji #3: Gereksiz uygulamalarınızı silin.

Telefonunuzda gezinin ve çok fazla zaman ve dikkat harcadığınız uygulamaları silin – sosyal medya ve haber uygulamaları dahil. Bu, telefonunuz için bahar temizliği gibi ferahlatıcı hissettirebilir. İkinci adım: Diğer cihazlarınızdaki uygulamalarla işlevselliği çoğaltan uygulamalardan kurtulmayı düşünün. Örneğin, e-posta uygulamanızı tabletinizde de okuyorsanız saklamaya değmeyebilir; Zorunlu olarak kontrol ettiğiniz bir yatırım uygulaması, bu bilgilere dizüstü bilgisayarınızdan erişebiliyorsanız, karıştırmaya değer olabilir.

Editör: Fatih Düz – 14.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Siber Zorbalık nedir?

    Netflix’de İzleyebileceğiniz En Sürükleyici 5 Psikolojik Gerilim Filmi!