içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Liderlik Rolünüz Olmasa Bile Liderlik Edebileceğinizi Göstermenin 5 Yolu

Çok fazla insan suçu başkasına atmaya ve mazeret bulmaya çalışır, ancak büyük liderler sorunları sahiplenir ve çözüm bulmaya çalışır.

Burada, işte liderliği göstermenin beş yolunu paylaşacağım, böylece onlara göre hareket edebilir ve lider olduğunuza dair argüman oluşturmak için bunları kullanabilirsiniz:

1. Sorumluluk alın

Yeni görevler göründüğünde inisiyatif alın ve becerilerinize uygun yeni görevler için ilk gönüllü olun. Not: Her şey için gönüllü olmanıza gerek yok – sadece becerilerinizi kullanmak veya geliştirmek için gerçek bir şans sunanlar için.

Ayrıca, projeler ters gittiğinde bile katkılarınızın sorumluluğunu üstlenin. Çok fazla insan suçu başkasına atmaya ve mazeret bulmaya çalışır, ancak büyük liderler sorunları sahiplenir ve çözümler bulmak için çalışır.

2. Diğer insanları dahil edin

Her kurum, ekibin başarısının herhangi bir bireyin başarısından daha ağır bastığına inanan liderler ister. Bunu göstermenin en iyi yolu, diğerlerinin toplantılara, beyin fırtınası oturumlarına ve önemli kararlara dahil edilmesini sağlamaktır. Başkalarını projelerinize dahil edebileceğiniz veya projelerine başkalarına yardım etmeyi teklif edebileceğiniz seviye, liderliğe hazır olduğunuz seviyeyi gösterir.

Daha fazla işbirliği yaparak, daha çeşitli deneyimler ve beceriler hakkında bilgi edinmenin de faydasını göreceksiniz. Ve bir gün liderlik etmeniz istenen ekibin bir parçası olabilecek insanlarla ilişkiler kuracaksınız.

Başkalarını projelerinize dahil edebileceğiniz veya projelerine başkalarına yardım etmeyi teklif edebileceğiniz seviye, liderliğe hazır olduğunuz seviyeyi gösterir.

3. Konuşun

Fikirlerinizi toplantılarda paylaşmaya istekli olun, meslektaşlarınıza geri bildirim sunmaya istekli olun ve kararlar alınırken toplantılarda fikirleri (sizin veya başkaları) savunmaya istekli olun. Sürekli düşünceleriniz olan yüksek sesli, dışa dönük bir insan olmanıza gerek yok, ancak fikirlerinizi ortaya çıkarmanız gerekiyor.

Bir grup toplantısı sırasında sesinizi duyurmakta sorun yaşıyorsanız, fikirlerinizi duymak istediğiniz kişilerle bire bir görüşme veya e-posta yoluyla özel olarak konuşabilirsiniz. Ancak katkıda bulunmak için harika bir fikriniz olduğuna gerçekten inanıyorsanız, bunu ekibinize borçlusunuz ve bunu yapmak potansiyel bir lider olarak da fark edilmenize yardımcı olacaktır.

4. Soru sorun

Ekip toplantıları veya meslektaşları ile konuşmalar sırasında soru sormak, insanların fikirleri üzerinde düşünmelerine ve iyileştirmeler bulmalarına yardımcı olur.

Soru sormak ayrıca takıma olan bağlılığınızı ve coşkunuzu ve başkalarının göremeyebileceği şeyleri görme yeteneğinizi gösterir. Ve bir fikir göndermediğinizde bile size katkıda bulunma şansı verir. Sonunda, akıllı sorular sormak, genellikle bir tavsiye ve yardım kaynağı olarak görülmenize ve hatta belki de yeni bir liderlik rolüyle güvenilmenize yol açar.

Takım oyuncusu olmak, konuşmak ve soru sormak önemlidir. Ancak bunu yapıyor ve görevlerinizde başarısız oluyorsanız, mevcut rolünüzü uzun süre koruyamayabilirsiniz.

5. Teslim et

Daima söz verdiğin şeyi yerine getir. İşinizi zamanında ve beklenen standartta yapın. Yeni görevler için gönüllü olduğunuzda, onları da teslim edebileceğinizden emin olun.

Çoğu zaman organizasyonlarda, liderlik rolleri için hızlı izlenen insanlar, yüksek performans gösteren kişilerdir. Takım oyuncusu olmak, konuşmak ve soru sormak önemlidir. Ancak bunların hepsini yapıyor ancak size verilen görevlerde başarısız oluyorsanız, bırakın liderlik rolleri için düşünülmek bir yana, mevcut rolünüzü uzun süre tutamayabilirsiniz.

Aklınızda bulundurun: Bu beş aktivite sadece liderlik anlarında fark edilmekle ilgili değil, aynı zamanda kendiniz için yeni beceriler edinmeyle de ilgili – kendi liderlik geliştirme programınızı etkili bir şekilde oluşturmak. Evet, size bir röportajda konuşacak bir şey verecekler, ancak daha da önemlisi size daha iyi çalışmanıza yardımcı olacak yeni araçlar verecekler.

Bu şekilde, bu unvan size verilmeden önce bile, ekibinizin şimdiye kadarki en iyi işini yapmasına yardımcı olabilecek bir lider olacaksınız.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aşk ve Sadakat

    Kötü bir ilişki içinde olan birini nasıl destekleyebiliriz?