içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Tasarımın altın kuralları

Bir karar verirken, müşteri sadece mantığa değil, aynı zamanda duygularına da güvenir. İhtiyacınız olanları sunmak için, bir web sitesinde veya sosyal medyada yayınladığınız hikayelerin grafik tasarımı üzerinde düşünmeye değer. Metinlerin tasarımı her zaman klasiktir ve burada önemli olan yaratıcılık değil, yazı tipinden illüstrasyonlara kadar tüm unsurları arasındaki doğru dengedir.

Kural 1. Okunabilir bir yazı tipi seçin

Herhangi bir metni yayınlamanın amacı, gerekli bilgileri okuyucuya iletmektir. Anlaşılması ve işlenmesi kolay olmalıdır, bu nedenle bir yazı tipi için temel gereksinim okunabilirliğidir. Bu nedenle, daha katı bir stil lehine bukleli iddialı yazı tiplerini kullanmamak daha iyidir.

Bir metinde ikiden fazla yazı tipi kullanamazsınız. Başlık ve alt başlıklar için bir yazı tipi, ikincisi ana gövde içindir. Elektronik belgelerde Arial, Impact veya AvantGardeCTT gibi sans-serif yazı tiplerini kullanmak en iyisidir.

Harf boyutu gereksinimlerine uyun. Başlıkların boyutu 16-18, alt başlıklar – 14 olmalıdır. Diğer her şey için 10-13 boyutu iyidir. Toplamda nasıl göründüğünü değerlendirin – örneğin, 18 boyutlu bir başlık, 10 boyutlu metne göre nasıldır?

Kural 2. “Hafif” bir düzen için çaba gösterin

Satır ne kadar kısa olursa, onu yeniden okumak o kadar kolay olur ve metin genel olarak o kadar hızlı işlenir. Bu özellikle, örneğin bir cihazın bazı teknik özellikleri gibi benzer bir veri sunumu için geçerlidir. Bu durumda, numaralandırılmış bir listede birkaç kelime kullanarak açıklamak daha iyidir. Listedeki her satırın başlangıcı sayı yerine bir sembolle işaretlenebilir (örneğin bir daire). Önemli özelliklere dikkat çekmek ve listeyi öne çıkarmak için mükemmel bir teknik, her birine küçük bir simge görüntüsü eklemektir.

Tüm metin öğelerini birbirleriyle birleşmeyecek ve aralarında biraz mesafe olacak şekilde yerleştirmek de önemlidir. Metni zorlanmadan tarayabilmeniz için metinde kolay okuma için alan olmalıdır. Bunu satır aralığı, metni paragraflara bölerek ve bloklar arasına yeterince koyarak başarabilirsiniz. Genellikle blokları anlamlarına veya konularına göre bölerler ve genellikle bir blok 2 ila 4 paragraftan oluşur.

Kural 3. Doğru vurguyu yapın

Facebook anasayfayı incelerken fark ettiğiniz ilk şey nedir?Şüphesiz, görüntüler! İşte bu yüzden okuyucularınızın dikkatini çekmek için onlarla başlamaya değer. Metninizin başına bir fotoğraf yerleştirin. İnsanların fotoğraflarıyla başlamak daha iyidir (eğer uygunsa). Sonra renkli resimler gelmeli ve ancak bundan sonra monokrom grafikler veya metinlerin kendisini ekleyebilirsiniz.

Başlıklar ve alt başlıklar zıt bir arka plana yerleştirilmelidir. Okuyucular ayrıca standart metin seçimlerine de yanıt verir: italik, kalın ve altı çizili. İlk başta, insanlar özlü ve kısa paragraflar okurlar ve son olarak hacimli ve uzun paragraflar okurlar. Bu, en önemli bilgiyi küçük bir paragrafta ve daha az önemli bilgiyi (bazı ayrıntılar) büyük bir paragrafta paketlemeniz gerektiği anlamına gelir.

En önemli sayılar veya veriler farklı bir renkle de vurgulanabilir (örneğin, kırmızı veya koyu mavi).

Kural 4. Daha fazlasını göster

Çoğumuz gözlerimizle seçmeyi tercih ederiz. Bu nedenle fotoğraflar, müşteriyi en ayrıntılı açıklamalardan daha hızlı ve daha verimli bir şekilde ikna edecektir. Fotoğraflar da şirkete duyulan güveni artırıyor. Ana şey, yüksek kaliteli ve orijinal olmaları gerektiğidir. Kötü görselleştirme, bir müşteriyi hiç olmamasından daha fazla iter

Kural 5. İnfografikler ekleyin

Mühendislik teknolojileri veya yenilikçi teknolojiler satıyorsanız, bir şirketin metin biçimindeki teklifi çok sıra dışı ve anlaşılmaz olabilir. Bu durumda, infografikler yardımcı olacaktır. Bu, resimleri yorumlarınızla birleştiren bilgileri aktarmanın bir başka yoludur. Bu nedenle, müşteri ürünün özelliklerini görselleştirir ve nasıl kullanılabileceğini daha iyi anlar. Ayrıca, bunlar herkesin içinden geçtiği sıkıcı tablolar ve grafikler değil. Araştırmalara göre beynimiz görsel materyali metinden 60.000 kat daha hızlı işliyor. Öyleyse bundan yararlanın!

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Fanusa Sıkışmış Hayat; Sylvia Plath

    Time Dergisi yılın kişisini neye göre seçer?