içinde

İlham Verici En İyi 10 Tedx Konuşması

Fikirlerin paylaşılmaya değer olduğu anlayışı ile TEDx, TED benzeri deneyimi paylaşmak için insanları kendi düzenledikleri etkinliklerde bir araya getiren yerel bir programdır. TEDx etkinliklerinde, TED Talks videoları ve konuşmacılar, küçük bir grupla derinlemesine tartışma ve bağlantıların yarattığı ışıltılı bir araya getirirler.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

#2 Başarı(sızlık) Yazılımımız Nasıl Çalışıyor? | Mümin Sekman | TED

20 yılı aşkın süredir başarı üzerine düşünen, başarı üzerine konuşan ve başarı kitapları yazan Mümin Sekman, bu konuşmasında şu soruya cevap arıyor: “Sürdürülebilir başarısızlık: Başarı hakkında bildiklerimiz bu kadar arttığı halde, neden insanların çoğu başarısız kalmaya devam ediyor? ”

#4 Sen Değiş, Dünyan Değişsin | Hale Caneroğlu | TEDxHisarSchool

Dönüşmezsek Toprak Ana insanoğlunu yok edecek! "Kişisel gelişim ve dönüşümü sadece kendi hayatınızı iyileştirmek için yaptığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz! Aslında tüm insanlığı ve dünyayı kurtarıyorsunuz!" diyen Hale Caneroğlu "Sen Değiş, Dünyan Değişsin" başlıklı TEDx konuşmasında 3 mesaj verdi: 1- Hepimizin, içi kayıtlarla dolu bir kara kutusu var 2- Önce mutluluk, sonra başarı 3- İnsan olmayı hatırlama zamanı!

#6 Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok? | Emin Çapa

Emin Çapa, "Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?" başlıklı konuşmasında tarihin önde gelen bilim adamlarıyla çıktığı yolculuğa Türk eğitim sistemine yönelttiği eleştirilerle devam ediyor. Günümüzde yaşanan bilimsel patlamada ülkemizin rolünü iyi belirlemesi gerektiğini anlatırken ekliyor: Arşimet, suyun kaldırma kuvvetini hamamda bulduysa, binlerce yıldır milyonlarca Türk neden suyun kaldırma kuvvetini bulamadı?

#7 Ya Öyle Değilse? | Levent Ülgen | TEDxIzmir

Emeğinin değerini, gücünü çocuk yaşta öğrenen Levent Ülgen, o günden beri en değerli şeyin emeği olduğunu fark ediyor. Hem fizik hem de tiyatro okuyarak hem bilime hem de sanata dokunmuş olan Ülgen, birbirinden çok farklı görünen bu iki alanın ortak yönünün, çıkış noktasının, ilerleme dinamosunun aynı soru olduğunu söylüyor: Ya Öyle Değilse? Bu soruyu sormanın cesaret, kararlılık ve geleceğe ulaşma arzusu istediğini dile getiren Ülgen, "Ya Öyle Değilse?" diyerek dinleyenleri, hayatın çeşitli yönleri üzerine sorgulamaya teşvik ediyor.

#8 Güzel Bir Adam Güzel Bir Hayat | Turgay Tanülkü | TEDxIstanbul

Olumlu olumsuz ayırt etmeden yaşadığı deneyimlerin ve tecrübelerin hayatına yansımalarını paylaşan Turgay Tanülkü, konuşmasında bizleri bir zaman tünelinden geçiriyor. Kendi tanımlamasıyla kader mahkumu bir çok çocuğun yetişmesini ve eğitim almasını sağlayan Tanülkü, bu yaptıklarıyla esasında kendine iyilik yaptığını belirtiyor. Turgay Tanülkü, son olarak herkesin birbirine karşı minneti olduğunu ve bu yüzden bu ülkede yaşayan herkesin birbiriyle merhabalaşması gerektiğini bizlere hatırlatıyor.

#10 İnsan Nasıl Değişir? | Beyhan Budak | TEDxIzmir

Uzman Klinik Psikolog Beyhan Budak, bu konuşmasında bir klinik psikoloğun gözünden insanların nasıl değiştiğini ele alıyor. İnsanlar nasıl değişiyorlar? Değişirken neler yapmaya çalışıyorlar? Nerede hata yapıyorlar? İnsanın gerçekten değişmesi mümkün mü? Tüm bu soruların cevaplarının arandığı bu konuşma, Beyhan Budak'ın insanın değişim süreci hakkındaki bilgi, gözlem ve deneyimlerini bize sunuyor.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ormanda "Yolunu Kaybetmiş, Üzgün" Teslimat Robotu Twitter'da Gündem Oldu

    Hassas İçerik Filtresi
    Bu gönderiyi görüntülemek için tıklayın

    Çıplaklığın Hayat Felsefesi Nudizm Nedir ve Nerelerde Yasal Olarak Yaşanmaktadır?