içinde

HavalıHavalı

Sosyal Medya’nın Enleri

Sosyal medya genel olarak artık hayatımızın bir bütünü oldu. Instagram, YouTube, Twitter ve daha nicesi… Peki sosyal medyanın enlerini biliyor muyuz ? Örneğin, ilk atılan Tweet veya Instagram’da en çok beğenilen fotoğraf hangisidir ? Gelin bu yazıda buna cevap bulalım ;

1. İlk atılan Tweet

ilk Tweet, Twitter kurucusuna ait @jack hesabından 21 mart 2006 tarihinde Türkiye saatiyle 20:50:14 de atılmış. Jack Dorsey’in bugün 4 milyona yakın takipçisi bulunuyor ve attığı toplam tweet sayısı ise biz bu haberi hazırlarken 20408. Jack Dorsey tarafından atılmış bu ilk tweette yalnızca twitter ayarlarını yaptığını belirtilmiş.

 

2. En çok takipçiye sahip Twitter kullanıcı

İlk sırada, ABD’nin eski başkanı Barack Obama yer alıyor. 2007 yılından bu yana aktif olarak kullanılan hesabı 129,6 milyon kişi takip ediyor. Obama’nın takip ettiği kişi sayısı da 611 binden fazla.

 

3. İlk yüklenen Instagram gönderisi

İlk paylaşılan fotoğraf, Kevin Systrom tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde paylaşmış. İşte o fotoğraf ;

 

4. En çok beğenilen Instagram gönderisi

Instagram’daki en çok beğeni alan gönderi, 54 milyon beğeni ile Instagram yumurtası fotoğrafıdır.

Yumurta aynı zamanda herhangi bir web sitesinde tüm zamanların en çok beğeni alan internet gönderisidir.

5. En çok takipçisi olan Instagram kullanıcısı

2021 itibarıyla en çok takip edilen kişi 375 milyondan fazla takipçisi olan futbolcu Cristiano Ronaldo ve en çok takip edilen kadın 229 milyondan fazla takipçisi olan şarkıcı Ariana Grande’dir. Instagram’ın kendi marka hesabı 391 milyondan fazla takipçiye sahip hesaptır.

 

6. İlk yayınlanan YouTube videosu

Youtube’un üç kurucusundan biri olan Bangladeş asıllı Jawed Karim siteye ‘Hayvanat bahçesinde ben’ başlıklı ilk Youtube videosunu 15 yıl önce 23 Nisan 2005 tarihinde yükledi. Söz konusu videoda Karim bir fil kafesinin önünde duruyor. Videoda Karim, “Bu fillerle ilgili en güzel şey gerçekten uzun gövdelere sahip olmaları ve bu bu harika” ifadelerini kullanıyor. Video yüklendiği günden bu yana yaklaşık 91 milyon görüntülenmeye ve 5 milyon 300 binin üzerinde yoruma sahip.

 

7. En çok takipçiye sahip YouTube kanalı

Eylül 2020 itibarıyla YouTube üzerinde en çok aboneye sahip olan kanal Hint video kliplerini paylaşan ve aynı isimli şirkete sahip T-Series kanalıdır. 2019 yılından itibaren 154 milyon aboneye ulaştı.

 

8. En çok beğenilen YouTube videosu

“Baby Shark”, köpekbalığı ailesinin yer aldığı çocuk şarkısıdır. Aslen bir kamp ateşi şarkısı olan Baby Shark, Güney Koreli eğitim şirketi Pinkfong’un şarkıyı 2016’da YouTube’da yayınlamasından sonra sosyal medya, çevrimiçi video ve radyo yoluyla yayılarak viral videoya dönüşmüştür. Şarkı Ekim 2020’de YouTube’da en çok izlenen video oldu. Videonun izlenmesi sayısı 10.2 milyar.

 

İlkler her zaman özeldir 🙂

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Masal Kenti Machu Picchu

    Tarot | Günün Kartı Ölüm