içinde

Bebek Adası

Merhaba arkadaşlar, sizlere çok enteresan bir hikayesi olan farklı ve esrarengiz bir adadan bahsedeceğim.

Adamız La Isla La Das Muñecas, bilinen adıyla Bebek Adası… Bebek Adası, Meksika sınırları içinde yer alıyor.

Hikayesi ise şöyle; Don Jülin Santana adında bir adam nedendir bilinmez karısını ve çocuğunu terk edip, adada yalnız yaşamaya karar verir. Orada tek bekçi olarak, herkesten uzak izole bir hayat yaşamaya başlar. Santana böyle yaşayıp giderken, bir gün adanın yakınlarında kanalda boğulmuş, küçük bir kız çocuğu bulur. Bir de bakar ki; kız çocuğunun oyuncak bebeği de kanallarda yüzüyor. Santana küçük kızın boğulup ölmesinden çok etkilenmiş olacak ki; bu bebeği alıp oradaki bir ağaca asar. 50 yıl sonra bir bakarlar ki; adanın her yerinde binlerce Bebek asılı halde duruyor. Santana bu bebeklerin küçük kızı koruduğuna inanıyormuş. 2001 yılında ise Santana’da küçük kız gibi kanalda boğulup ölmüş. Onun mezarı da ada yakınlarında yer alıyormuş. Mezarının başına ise sembolik olarak bu bebeklerden konmuş.

Burada asılı bebekleri öyle sevimli güzel sanmayın. Gözleri pörtlek, saçları kirli ve dolaşık, kolları bacakları kopmuş korkunç haldeler. Yani ada tüyler ürpertici ve korku filmi gibi. Santana’nın ailesi ise bu adaya turistik aktiviteler düzenleyip para kazanıyormuş.

Meksika’nın turistik yerlerinden biri olan Bebek Adası her yıl binlerce turist ağırlamaya devam ediyor.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Güne Astrolojik Bakış | 16.05.2022

    Altın Budist Tapınağı: Shwedagon Pagodası