içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Meksika Kongresinde Sergilenen Bin Yıllık “Uzaylı” Fosillerinin Perde Arkası

Dünyanın gündemine oturan “uzaylı” iddialarıyla ismini duyduğumuz Jaime Maussan bu sefer de birtakım kalıntıları Meksika Parlementosu aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı. Her ne kadar Meksika Hükûmetinin bu olayı kabul ettiği ile ilgili kesin bir bilgi bulunmasa da Maussen bu kalıntıların bin yıl önce yaşadığı iddiası konusunda taviz vermiyor.

Evrende tek başımıza değiliz ve bu gerçekliği kabul etmemiz gerekiyor” iddiasıyla kendini Ufolog olarak tanıtan Jaime Maussan, kamuoyunun insan dışı varlıklarla ilgili bilgi ve teknolojileri öğrenme hakkının bulunduğunu da savunuyor.

12 Eylül’de ise bu iddialarını somutlaştırabilecek bir gelişme ile iki canlının fosili halka gösterildi.

Meksika Kongresi’ndeki sunum, aralarında daha önce Tanımlanamayan Hava Olayları (UAP) gözlemleri ve hükümet sınıflandırması hakkında ifade vermiş olan ABD eski donanma pilotu Ryan Graves’in de bulunduğu çeşitli Meksikalı ve Amerikalı yetkililerin katılımıyla büyük ilgi gördü.

Maussan, kongrede bu varlıkların evrimin parçası olmadığını, Diyatom (yosun) madenlerinde bulunduklarını ve daha sonra fosilleştiklerini aktardı. Fosillerden DNA örneği alan bilim adamları radyokarbon testine tabi tutarak aslında fosillerin kumla kaplı olduğu sonucuna ulaştı. Maussan’ın Parlamentoda bu iddialara değinmesi her ne kadar bunların kamuoyu nezdinde bilimsel zemine oturduğunu veya insan dışı varlıkların doğrulandığı anlamına gelmese de dünya basınında büyük bir sansasyon yarattı.

Maussan’ın Geçmişi

Miami Üniversitesi’nde Gazetecilik okuyan Maussan’ın üniversitede akademik geçmişi burada sonlandı ve daha sonra haber bültenlerinde çalışıp muhabirlik yaptı.

2015’te Peru’da keşfedilen mumya analizinde insan dışı varlığa ait olduğu iddiasını raporlaştırdı. Daha sonra bu iddia çürütüldü ve mumyanın insana ait olduğu belirtildi. İlerleyen yıllarda, sözü edilen insan dışı varlıklar alanına ilişkin analizler yaptı ve 2017 yılında tekrar buna benzer bir iddia daha atarak Nazca bölgesinde bulunan kalıntıların insan dışı varlıklar olduğundan bahsetti. Bir sefer daha iddiası çürütülerek kafataslarının bazı materyallerle bağlanması sebebiyle deforme olduğu antropologlarca belirtildi.

Maussan’ın teorileri paylaşım için açtığı bir Youtube kanalı var. Görünen o ki 1 milyona yakın abonesi ile uzun yıllardır büyük ilgi görüyor. Fakat hala iddialarını bilimsel yüzeye oturtmak tartışılmakta, zira Meksika Üniversitesi’nde incelendiğini iddia ettiği kalıntıların bilgisi, üniversite tarafından resmi olarak yayımlanmamış ve herhangi bilimsel çalışma duyurusu da bulunmuyor.

No Title

Los ovnis están ocupando la esfera pública en varios países. Son tantas las evidencias documentadas de fenómenos anormales nunca antes vistos que los expertos se dirigen a los gobiernos para que compartan esa información con los científicos y la sociedad a fin de extraer de ella toda su utilidad para el avance del conocimiento.

Şimdilik kesin bir bulgu olmasa da sizce evrende güneş sistemi içinde yolculuk bilimsel olarak mümkün mü yoksa tüm bunlar gündemde kalmanın ve insanlara acaba dedirtme dürtüsünün bir ürünü mü?

Editör: semra – 15.09.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

bengysu tarafından yazıldı

bazen yazar, çoğu zaman çizer

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Göz Sağlığınızı Artırmak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

    Türkiye’nin Sanat Güneşi Bu Kez Beyaz Perdede Doğuyor!