içinde

95. Oscar Töreni Kırmızı Halısında Mavi Kurdele Rüzgarı

Ünlüler neden Oscar’da mavi kurdele takıyor?

Ünlüler Hollywood‘un ışıltısı ve cazibesi içinde Oscar kırmızı halısında yürürken, bazıları daha ince bir aksesuara sahip olacak: dünyadaki mülteci nüfusuyla dayanışmayı temsil eden mavi kurdeleler.

Adaylar ve katılımcılar, mültecilere ve sığınmacılara yardım sağlayan ve evlerini terk etmek zorunda kalanlara uluslararası destek çağrısında bulunan üniversiteler, vakıflar, inanç temelli kuruluşlar, gençlik grupları, işletmeler ve STK’lardan oluşan bir koalisyon olan BM Mülteci Ajansı‘nın (UNHCR) #WithRefugees kampanyasını destekliyor.

UNHCR tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kırmızı halıda mavi #WithRefugees kurdelesinin takılması, kim olursa olsun, nerede ve ne zaman olursa olsun herkesin güvenlik arama hakkına sahip olduğuna dair güçlü bir görsel mesaj göndermektedir” denildi.

Her bir kurdele, Denver, Colorado bölgesine yerleştirilen mültecileri istihdam, eğitim ve öğretim yoluyla destekleyen bir ABD giyim şirketi olan Knotty Tie Co. ekibi tarafından el işçiliğiyle hazırlandı.

En İyi Kadın Oyuncu adayı Cate Blanchett gibi büyük isimler de ödül sezonu boyunca küresel harekete katıldılar. Blanchett basına yaptığı açıklamada, “Filmlerin en sevdiğim yanı, hepimizi birbirine bağlayan bağ dokusunu ortaya çıkarmak için bizi zorlayıcı insani temaların içine çekmesidir,” dedi. “Lübnan, Ürdün ya da Bangladeş gibi yerlerde, Birleşik Krallık’ta ya da Avustralya’daki evimde ne zaman mültecilerle tanışsam, beni etkileyen şey onların ‘ötekiliği’ değil, ne kadar çok ortak noktamız olduğuydu.”

Triangle of Sadness‘dan Dolly De Leon gibi diğer oyuncular da film endüstrisinin desteğini dile getirdiler. “Dünyada bu kadar çok insanın acı çektiği bir zamanda, hemcinslerimize biraz nezaket ve şefkat göstermek büyük bir istek olmamalı” diye yazdı.

Mesaj, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dünya çapında milyonlarca mülteciye yol açmasından bir yıl sonra ve 103 milyondan fazla zorla yerinden edilmiş insan yardım ararken tam zamanında geldi.

 

Editör: Nur Bersun Aynur – 13.03.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Anılar Nasıl Oluşur ve Nerede Saklanır?

    Çığlık Terapisi : Steve Jobs’ın Başarısının Sırrı