içinde ,

Pretty Baby Yıldızı Brooke Shields Sessizliğini Bozdu

Mavi Göl (The Blue Lagoon) ve Güzel Bebek (Pretty Baby) filminin yıldızı Brooke Shields, yeni belgeseli Pretty Baby: Brooke Shields‘de 20’li yaşlarında tecavüze uğradığını anlatıyor!

Üniversiteden henüz mezun olduktan sonra, yeni bir filmde rol alma amacıyla bir iş görüşmesine gittiğini düşünen Hollywood’un başarılı yıldızına “sözde iş vereni” tarafından tecavüz edildiğini açıkladı.

Brooke Shields Kimdir?

31 Mayıs 1965 yılında New York’un Manhattan ilçesinde doğan Brooke Shields, vaktini küçük yaşlardan beri kamera karşısında geçirmiştir. Başta olmak üzere çocuk model ve oyuncu olan Shields, Pretty Baby filmi ile ünlenerek gençlik yıllarında da aynı işleri yapmaya devam etmiştir.

Brooke Shields Sessizliğini 30 Sene Sonra Bozdu!

Hollywood kurulduğundan bu yana dönem dönem adını çirkin olaylara karıştırmış ve karıştırmaya da devam etmektedir. Erkek egemenliğinin fazla olduğunu bu sektörde kadınların iş bulabilmesi için “seksi ve genel güzellik algısına” uyması gerekiyordu. (Şu anda da pek değişen bir şey olduğunu söyleyemeyiz, ancak eskilere göre Hollywood daha kapsayıcı bir durumda.) 11 aylık bir bebekken kameralar karşısına geçmeye başlayan Brooke Shields, Vogue Dergisi’nin kapak yıldızı olduğunda daha sadece 15 yaşındaydı. Yaş gözetmeksizin kadınların sadece cinsel bir obje olarak görülmesi Brooke Shields için de farklı değildi malesef.

57 yaşındaki Hollywood yıldızı neredeyse 30 yıl sonra sektörde gördüğü muameleler hakkında sessiziğini yeni belgeseli Pretty Baby: Brooke Shields‘de bozdu.

Yeni film için olan görüşmeden sonra Shields’in saldırganı, taksi çağırma bahanesiyle Brooke’u otel odasına götürdü. Daha sonra taksi çağırmak yerine banyoya gitti ve çıplak bir şekilde Shields’in karşısına çıktı. Brooke Shields ile zorla beraber oldu.

Olay için Brooke Shields şunları söyledi:

“Güreş gibiydi… Boğulmaktan falan korktum.”

“Pek fazla karşı koymadım. Koyamadım. Tamamen donakalmıştım. Bir kez “hayır” dememin yeterli olacağını sandım ve “hayatta kalıp, kurtulmayı” düşündüm.”

Olaydan sonra arkadaşını ve güvenlik amiri Gavin de Becker’ı aradığını hatırlayan Shields’a arkadaşı bunun “bu bir tecavüz” dediğini söyledi.

Buna karşılık Shields, “buna inanmak istemiyorum” diyerek bu zamana kadar bu olaydan açıkça bahsetmedi.

57 yaşındaki yıldız, bir belgeselde yer almanın “hayatındaki doğru bir zaman” olduğunu dile getirdi. Fakat asla işlerine ket vurulmasını istemediğini söyledi.

“İçinde bulunduğum sektör gerçekten sizi kapatmaya hazırlanıyor ve ben bunu kaybetmek istemedim. O kurban olmak istemedim.”

İki parttan oluşacak ve Hulu‘da yayınlanacak belgeselde, Shields harici son yılldarda “MeToo” hareketiyle ses getiren daha az bilinen Hollywood yıldızlarının da şok edici olayları yer alıyor. İlk bölüm Shields’ın 10 yaşındayken çıplak fotoğraf çekimi ve 11 yaşındayken Pretty Baby filminde “çocuk fahişe” olarak rol alması da dahil olmak üzere gençken yaşadığı cinsel tacizleri anlatıyor.

Editör: Fatih Düz – 22.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bu Sene İstanbul’a Yılın İlk Karı Ne Zaman Düşecek?

    Spotify 600 Çalışanını Etkileyecek Bir İş Gücü Kısıtlamasına Gidiyor