içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Kan, Ter, Göz Yaşı ve Ateş: House Of The Dragon (Ejderha Evi) 2. Sezonda Neler Olacak?

Game Of Thrones (Taht Oyunları) yaptığı tartışmalı final ile hayranların içine bir ateş düşürdükten sonra, House Of The Dragon hoş bir dönüş yaptı diyebiliriz. Savaşan kardeşler, veraset kavgaları ve biraz fazla ensest içeren aynı formüle sadık kalsa da, bu ön bölüm, tanıdık unsurları büyük ölçüde yenileyen gözden kaçmış deneyimli ve genç yeteneklerden oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip.

Ancak dizinin potansiyeli belki de daha yeni başlıyor. George R.R. Martin’in Ateş ve Kan adlı kurgusal tarih kitabına dayanan dizide, Ejderhaların Dansı ve ötesine uzanan bir yığın Targaryen tarihi unsuruna rastlamak mümkün.

House Of The Dragon (Ejderha Evi) ikinci sezon onaylandı mı? 

Ateş hüküm sürüyor! 

HBO, dizinin ilk bölümünün ABD’de 20 milyon izleyiciye ulaşmasının ardından 26 Ağustos’ta House Of The Dragon’u yeniledi.

HBO programlarından sorumlu başkan yardımcısı Francesca Orsi şunları söyledi: “House Of The Dragon ekibinin tamamının birinci sezonda başardıklarıyla gurur duyuyoruz. Olağanüstü oyuncu kadromuz ve ekibimiz büyük bir mücadelenin üstesinden gelerek tüm beklentileri aştı ve şimdiden izlenmesi gereken bir dizi olarak kendini kabul ettirdi.’’

“George R.R. Martin, Ryan Condal ve Miguel Sapochnik’e bu yolculukta bize liderlik ettikleri için çok teşekkür ederiz. İkinci sezonla birlikte Targaryen Hanesi’nin dillere destan hikayesini hayata geçirmeye devam edeceğimiz için daha heyecanlı olamazdık.”

İkinci sezon için bir yayın tarihi belli mi? 

Daha birkaç kışımız var gibi duruyor. Henüz bir vizyon tarihi resmi olarak açıklanmamış olsa da bildirilen çekim programlarına bakarak bir çıkarımda bulunmak mümkün.

WinterIsComing’e göre, ikinci sezonun çekimleri Mart 2023’ten itibaren İspanya’da devam edecek. İlk sezonun çekimleri Nisan 2021’de başlayıp Şubat 2022’de tamamlanmış ve aynı yılın Ağustos ayında gösterime girmişti. Bu nedenle, aynı zaman dilimi takip edildiğinde, dizinin en erken 2024’ün ortalarında geri dönecek diyebiliriz.

İkinci sezonda kimler dönüyor? 

Dizi görevlilerinde bir değişime gidildi. Eylül ayında doğrulandığı üzere, Miguel Sapochnik dizideki ortak dizi görevliliğinden ayrıldı ve Ryan Condal ikinci sezonda tek başrol olarak devam ederken Sapochnik ise baş yapımcı olarak görev yapacak.

Sapochnik, “Son birkaç yıldır Thrones evreninde çalışmak, özellikle de son iki yılı House Of The Dragon’un muhteşem oyuncu kadrosu ve ekibiyle geçirmek benim için bir onur ve ayrıcalıktı,” dedi.

“Birinci sezonda başardıklarımızla gurur duyuyorum ve izleyicilerimizin coşkulu tepkilerinden çok memnunum. Devam etmeye karar vermek inanılmaz derecede zordu ama bunun benim için kişisel ve profesyonel olarak doğru seçim olduğunu biliyorum.”

Daemon rolünde Matt Smith, Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke, Rhaenyra rolünde Emma D’Arcy, Corlys Velaryon rolünde Steve Toussaint ve Rhaenys rolünde Eve Best dahil olmak üzere mevcut ana oyuncu kadrosunun tamamının geri dönmesi bekleniyor. Tom Glynn-Carney ve Ewan Mitchell tarafından canlandırılan Aegon II ve Aemond Targaryen’in de ikinci sezonda genişletilmiş bir role sahip olacağı da söylentiler arasında.

Ancak Variety’ye konuşan Condal, Milly Alcock ve Emily Carey’nin ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent’in genç versiyonları olarak geri dönmelerini ihtimal dışı bıraktı.

Genç çifti tekrar görüp göremeyeceğimiz sorusuna ise Condal şu yanıtı verdi: “Aslında bilmiyorum.” İkinci sezonla ilgili olarak, genç Rhaenyra ve Alicent’in “henüz anlattığımız hikayenin bir parçası olmadığını söyledi. Şu anda böyle bir şey yapmıyoruz.”

Ancak Condal, House Of The Dragon’un Game Of Thrones’a kıyasla anlatı yapısıyla “biraz daha süslü” olabileceğini söyleyerek gelecek sezonlar için olasılığı kapatmadı.  Condal, “Henüz tam olarak çözemediğimiz şeyler var,” diye ekledi. “Kapıyı hiçbir şey için kapatmıyorum.”

House Of The Dragon’un ikinci sezonunda bizi neler bekliyor olacak?

House Of The Dragon yapımcısı Sara Hess, birinci sezon finalinde Daemon’un “farklı bir yönünü” göreceğimizi ve bunun ikinci sezona ve Rhaenyra ile olan ilişkisine de yansıyacağını söyledi.

The Hollywood Reporter’a konuşan Hess şunları söyledi: “Şu anda ikinci sezonu yazıyoruz ve [Daemon’un] Rhaenyra ile ilişkisinin doğasının ne olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Fire And Blood (Ateş ve Kan)’da bunun pek çok yorumu var.”

Collider’a verdiği bir röportajda dizi sorumlusu Ryan Condal, hikayenin birkaç yüz yıla yayılabileceğinin sinyallerini vererek şunları söyledi “Sanırım oldukça iyi bir planımız var.”

Condal sözlerine şunları da ekledi: “Önümüzde 170 yıllık bir tarih var, dolayısıyla bu hikayenin perdesini hangi noktada indireceğinizi bulmanız gerekiyor. Bu konuda her zaman iyi bir anlayışa sahip olduk. Sanırım ikinci sezon için iyi bir planımız var…. Gerçekten keşfedilecek 300 yıllık bir Targaryen tarihi var ve bu tarihin içinde gerçekten büyüleyici pek çok hikaye var.

“Fetih hikayesi var, fetihten önceki hikaye var, Targaryenlerin Eski Valyria’dan ayrılışı var. Targaryenlerin ejderhalarının olduğu ve güç sahibi oldukları böyle bir hikayeniz var. Bir de Targaryenlerin artık ejderhalarının olmadığı ama hâlâ iktidarda oldukları hikâyeler var. Orada ne değişiyor ve bu nasıl farklı oluyor? Bu çok zengin bir goblen.”

The Sunday Times’a konuşan Condal, ikinci sezonda temponun da artacağını açıkladı. “Gösteriye ulaşacağız,” dedi. “Ama bu insanların karmaşıklıklarını savaşa atılmadan önce anlamak zorundasınız.”

Condal sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci sezon insanların Game Of Thrones’un orta bölümünden beklediği ritmi yakalayacak ama bu hak edilmiş olacak ve izleyiciler trajedileri hissedecekler çünkü biz bu işe emek verdik.”

Geliştirilmekte olan başka Game Of Thrones uyarlaması diziler var mı? 

Raporlara göre, isteyebileceğinizden çok daha fazlası var! House Of The Dragon’un ötesine bakıyorsanız, geliştirilmekte olduğu bildirilen bir dizi başka Game Of Thrones uyarlaması dizi var.

Mart 2021’de bildirildiği üzere, HBO görünüşe göre üç uyarlama dizi üzerinde daha çalışıyor. Deadline’a göre geliştirme aşamasında en ileride olan dizi, eski adı Nine Voyages olan The Sea Snake. Ön bölüm, House Of The Dragon’da Steve Toussaint tarafından canlandırılan Corlys Velaryon, yani Deniz Yılanı‘na odaklanacak.

Üzerinde çalışıldığı düşünülen bir diğer proje ise Game Of Thrones’tan 1.000 yıl önce geçecek ve Martell Hanesi’nin atalarından Prenses Nymeria’yı konu alacak olan Ten Thousand Ships.

Söylentileri çıkan diğer diziler arasında Kit Harington’lı isimsiz bir Jon Snow devam dizisi, Tales Of Dunk And Egg romanlarına dayanan bir dizi, Flea Bottom‘da geçen bir dizi ve Yi Ti‘de geçen The Golden Empire adlı bir animasyon dizisi yer alıyor.

Editör: Fatih Düz – 28.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İngiliz Edebiyatının Babası: Geoffrey Chaucer Kimdir?

    Malthus Felaketi’nin Kehâneti