içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Daha Önce Hiç Duymadığınız Dünya’nın En İlginç Koleksiyonları!

Para, pul, sakız paketleri gibi klasik koleksiyonları hepimiz biliyoruz. Sizin de koleksiyonlarınız var mı? Bir koleksiyon ne kadar ilginç olabilir ki diyor olabilirsiniz, ama birazdan belirteceğim koleksiyonları daha önce hiç duymadığınıza eminim. Bunlar nelermiş, gelin hep birlikte inceleyelim.

1. Süt Şişesi Koleksiyonu 

17. Süt Şişesi koleksiyonu

Evet yanlış duymadınız. Paul Luke adında emekli bir sütçü kendi çapında adeta bir süt müzesi kurmuş. Çok eskiden beri süt şişelerini sergiliyormuş. 10.000 adet şişenin bulunduğu koleksiyonda yüz yıllık süt şişeleri bile varmış. Mesleği yüzünden süte çok hayranmış diyebilir miyiz?

2. Su Tabancası Koleksiyonu 

Chris Reid adında bir genç adeta bir su savaşı hastasıymış. Çocukluğundan beri tüm parasını su tabancasına yatırmış. 340 adet su tabancası var. Üstelik en pahalılarından.

3.Barbie Bebek Koleksiyonu 

Koleksiyonun sahibi olarak aklınızda hemen bir kadın canlandı değil mi? Fakat bu koleksiyonu yapan bir erkek. Adı Jian Yang. 33 yaşında ve Singapurlu. Barbie bebeklere karşı aşırı bir takıntısı varmış. 6000 adet Barbie bebeğe sahipken daha sonra Alman bir kadın tarafından bu rekor kırılmış.

4. Diş Macunu Koleksiyonu

Diş macununun birçok seçeneği var bilindiği üzere. Mentollü, meyveli… Peki kim diş macunu koleksiyonu yapar ki? dediğinizi duyar gibiyim. Val Kolpakov adındaki bir adamın tam 1400 parçalık bir koleksiyonu var. Diş macunlarına olan ilgisi de diş hekimi olmasından kaynaklanıyor sanırım.

5. Çiğnenmiş Nikotin Sakızı Koleksiyonu

İsmi bile tüylerimizi ürpertmeye yetti değil mi?

Barry Chappell adındaki adam sigarayı bırakıp nikotin sakızlarına başladığında bu fikir aklına gelmiş ve her gün çiğnediği nikotin sakızlarını çöpe atmak yerine birbirlerine yapıştırarak birleştirmiş. Kendisinin sayımlarına göre 95 bin adet civarında olan bu kütle 80 kg ağırlığında.

6. Kullanılmış Çorap Koleksiyonu

Adını duyunca siz de yüzünüzü buruşturdunuz değil mi? Gerçekten hangi aklı başında bir insan böyle bir koleksiyon yapar ki? Dug Gaines ayak ve ayağa giyilebilen her şeyle çok ilgili bir adammış. Evindeki bütün gardıroplar ayakkabı ve çoraplarla dolu olan adam ayrıca ayak konulu 5 milyona yakın fotoğrafa sahip. Bu adamın en büyük zevki kirli çorapları koklamak ve kokuları gitmemesi içinde kilitli poşetlerde saklamak.

7. Deniz Kızı Kuyruğu Koleksiyonu

Etini tadana ölümsüzlük verdiği söyleniyor! İşte okyanusta bulunan 300  yaşındaki gizemli deniz kızı - Haberler

O da ne dediğinizi duyar gibiyim! Gerçekten kimin aklına gelir ki böyle bir koleksiyon? Özellikle de bir erkek olunca insan şaşırmadan edemiyor. Eric adındanki adam, bu el yapımı özel kumaştan üretilen deniz kızı kuyruklarına 16 yaşından beri takmış durumda.

8. Acılı Sos Koleksiyonu 

Acı sos sever misiniz? Vic Clinco adındaki adam acıyı çok seviyor ve yemeklerini acısız yemiyormuş. 6000 şişeden oluşan acılı sos koleksiyonu varmış. Üstelik farklı markalardan hatta farklı ülkelerden soslar her biri. Her tadı denemek istiyormuş .Bir otelde çalışan Vic, 17 yıldır bu koleksiyonla uğraşıyormuş.

Gerçekten dünyada bunlarla uğraşan insanlar var gördüğünüz gibi. Hepimizin hobileri var elbette, hatta bizde hayatımızın bir evresinde koleksiyon yapmışız veya yapmak istemişizdir. Fakat bunların hiçbirini hayal edemiyorum. Baksanıza hem maddi hem de manevi açıdan çok uğraş gerektiriyor hepsi. O kadar zamanımız ve buna dayanabilecek ruh halimiz var mı emin değilim. Yapanları, yapmaya çalışanları gerçekten tebrik ediyorum. Bir yandan buna kafa yormalarına ve içlerinde birer rekor kırma canavarı olduğunu hissedebiliyorum. Kimileri bunu rekorlar kitabına girebilmek için yaparken, kimileri de sadece içindeki ses bunu yapmak istediği için yapıyor. Birilerine bir şey kanıtlama ihtiyacı duymadan yapıyorlar üstelik bunu. Zaten en önemlisi de o değil mi? İçimizden geldiği gibi yaşamak ve istediklerimizi uygulamak. O yüzden bu insanlar gibi, yapmak istediklerimizi başka insanlar garip bulacak olsa da önemli olan bizim isteyip istemediğimiz.

Siz bu değişik koleksiyonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizin de yaptığınız koleksiyonlar varsa aşağıda belirtebilirsiniz.

Editör: Melike Bay – 08.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Her yaştan insanın hobilerinin olması güzel tabii ki ancak koleksiyon bambaşka bir iş. Küçük küçük şeyler zamanla birikiyor ve büyük ölçeklere ulaşıyor. Aslında ileride değerli olabilecek ve ekonomik olarak biriktiren yararı olabilecek şeyler de olabilir bunlar. Benim merak ettiğim koleksiyonlarin çöpe ve biriktirme alışkanlığına dönüşme meselesi. Umarım herkes bişiler biriktirirken dikkat ediyordur.

    Dünyanın İlk Mikrop Müzesi | Micropia İle Tanışın

    2022 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Annie Ernoux’u Tanıyalım