içinde

İnanılmazİnanılmaz KomikKomik

65 Yıldır Banyo Yapmayan Dünyanın En Kirli Adamı | Amou Haji İle Tanışın!

Duş almadan en uzun süre ne kadar kalabilirsiniz? Bir gün? İki? Belki hastayken en fazla bir hafta olabilir bu süre.

İranlı Amou Haji 65 yıldır banyo yapmıyor ve dünyanın en kirli adamı olarak anılmaktadır. İşte yaşayan en kirli adam hakkında bildiklerimiz. Amou Haji 87 yaşındadır ve bu 87 yıllık ömründe altıdan fazla banyo yapmamıştır. Kulağa ne kadar da tuhaf geliyor değil mi? Oldukça ilginç gelen bu hikayenin detaylarına bir göz atalım.

Amou Haji sudan korkmaktadır bu yüzden banyo yapmaktan hoşlanmaz. Banyo yaparsa hastalanacağına inanmakta olan Amou Haji’nin bu düşüncesi onun altmış yılı aşkın bir süredir duş almasını engellemiştir.

87 yaşındaki İranlı Amou Haji, birçok kişi tarafından dünyanın en kirli adamı olarak kabul edilmektedir. Amou’nun, 65 yılı aşkın süredir banyo yapmadığını iddia ediliyor. Amou Haji sudan korkuyor ve altmış yılı aşkın süredir duş almamasının tek nedeni de budur.

Amou’ya göre banyo yaparsa hastalanacak ve bu yüzden 65 yılı aşkın süredir banyo yapmamayı tercih etmektedir.

Amou Nerede Yaşıyor?

Amou İran çölünde yalnız yaşıyor ama yalnız yaşamak istemiyor ve bir ortak arıyor. Amou’nun bir evi yok. Köyün dışındaki çölde açılan deliklerde yaşıyor. Yaşamak için bazı yerler bulmuştur onu topraklamak ve hayatın gerçekleriyle temas halinde tutmak için mezara benzeyen bir delik ve kendisi için üzülen insanlar tarafından inşa edilmiş açık bir tuğla kulübe onun yaşadığı alanı oluşturmaktadır.

Amou’nun en sevdiği yemek ise çürüyen kirpi etidir. Amou, ev yapımı yemeklerden hoşlanmaz ve sebze olmayan yiyeceklerin büyük bir hayranıdır.

Amou ve sigaraya olan aşkı, Amou sigara içmeyi çok sevmekte ve köylüler tarafından kendisine verilen sigaraları bitirdiğinde tütün yerine kuru hayvan gübresi içmektedir.

Sağlıklı kalmak için her gün paslı bir yağ tenekesinden beş litre su içen Amou Haji, sigara içmeyi çok sever ama onun sigara içme tarzı tütün yerine kuru inek gübresini teneffüs etmeyi içerir.

Yerel halk, Amou Haji’nin bu yaşam tarzını seçmesinin nedeninin kırık bir kalp olduğuna inanmaktadır. Ancak yine de aşkı bulmaktan vazgeçmemiştir.

Amou Haji, Güney İran’ın Fars eyaletindeki izole Dejgah köyü yakınlarında dolaşmakta ve köyün dışındaki çölde açılan deliklerde yaşamaktadır. Köylüler onun için bir kulübe yapsalar da o orada yaşamamayı tercih etmiştir.

Etrafındaki toprakla neredeyse aynı renge bürünmüş olan Amou Haji, bulunduğu ortama tamamen uyum sağlamıştır. Yerliler, hareketsiz kaldığında onu sık sık bir taşla karıştırdıklarını söylemektedirler.

Amou Haji, dünyanın konforunu umursamaz ve göçebe bir hayat yaşamaktan memnundur.

Tehran Times’ın haberine göre Amou Haji, gençliğinde bazı duygusal aksilikler yaşadıktan sonra izole bir hayat yaşamaya karar vermiştir.

Yıllardır banyo yapmayan tek kişi Amou Haji değildir. Varanasi’den Guru Kailash Singh, 1974’teki evliliğinden kısa bir süre sonra banyo yapmayı reddetmiştir. Kararı, rahiplerin banyo yapmayı bırakması halinde bir oğlu olacağını söylemelerinin ardından vazgeçmesi ile son bulmuştur fakat Singh yedi kızıyla kutsandığı için bu durum başarısız olmuştur.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Editör: Fatih Düz – 07.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Temizlenmek insanlara has bir faaliyet olarak düşünülebiliyor bazen ancak bilindiği üzere tüm canlılar-bitkiler dahil- organizmadaki kiri yahut atıkları bir şekilde atma, yıkama gereği duyuyorlar. Bunun sebebi de çoğu zaman sağlığını devam ettirebilmek. Aksi durumda parazit ve belki de virüslerin saldırısına maruz kalan organizma sıhhatinden olabilir. Bahsedilen amcanın genel zihinsel durumu anlaşılan çok iyi değil, yoksa gerekli temizliği yapabilirdi. İşin ilginç yanı bu şekilde yaşayabiliyor olması. Gerçi bağışıklığı oldukça güçlenmiş olmalı. Ne diyelim ömrü uzun ve sağlıklı olsun…

    2. Yani banyo yapmaması , sudan korkan insanları düşünürsek olabilir diyorum. Çünkü fobiler çok zor iyileşen psikolojik süreçler. Peki neden sağlıklı kalmak için hergun paslı su tenekesinden su içmesi gerektiğine inanıyor. Asıl bence sorgulanması gerekenlerden birisi, bu inançlar. Banyo yapmaması da bununla bağlantılı olabilir. Emeğinize sağlık.

    Sivri Dilli, Zor Beğenen, Takıntılarıyla Kök Söktüren Başak Burcu Hakkında Her Şey!

    Durmuyorlar, Durmuyoruz! Hepimiz Şiddet Mağduruyuz