içinde

Netflix Film Önerisi | Enola Holmes

Enola Holmes, Nancy Springer’ın aynı adlı kitap serisine dayanan 23 Eylül 2020’de yayınlanan bir gizem filmidir. Filmin yönetmeni Harry Bradbeer ve yazarı Jack Thorne’dur. Millie Bobby Brown, filmin yapımcıları arasındayken aynı zamanda başrol karakter olarak da Enola Holmes rolünde yer almaktadır.

“Stranger Things”deki sorunlu Eleven’ın silinmez tasvirinde Millie Bobby Brown, yaşının ötesinde bilge olmaya, hem zihinsel hem de fiziksel olarak zorlayıcı bulmacaları çözmeye ve karanlık ve karanlık bir dünyada ileriye doğru net bir yol sağlamaya çalışmaktadır.

“Enola Holmes”un baş karakteri olarak Brown, tüm bu sorumlulukları tekrar üstlenmeli ancak bu sefer, bunu yaparken tam bir patlama yaşayacaktır. Brown burada ışıltılı olmaktan başka bir şey değil, Netflix bilim kurgu dizisinde gördüğümüz aynı tür olgun varlığı ve duruşunu bu filmde de sergiliyor, aynı zamanda ilgi çekici, eğlenceli bir yanı kusursuz ve komik. Onu ilk kez yeniden keşfetmek gibi ve bu bir zevk.

Enola Holmes, Millie Bobby Brown tarafından canlandırılan Enola Holmes adlı genç bir kızın hikayesini konu almaktadır. Hikaye, Helena Bonham Carter’ın canlandırdığı annesi Eudoria Holmes’u bulmaya çalışan Victoria İngiltere’sindeki yolculuğudur. Annesi Enola’nın on altıncı doğum gününde kaybolması ile Enola’nın kardeşleri, Henry Cavill’in oynadığı Sherlock Holmes ve Sam Claflin’in oynadığı Mycroft Holmes, anneleri kaybolduktan kısa bir süre sonra gelir.

Annelerine bir şey olursa Enola’dan sorumlu olan kardeş Mycroft, Enola’yı genç bayanlar için bir bitirme okuluna göndermeye karar verir. Perişan haldeki Enola, kardeşlerinin haberi olmadan yola çıkar ve Eudoria’nın onu terk ettiğine inandığı ipuçlarını takip ederek annesini bulmak için Londra’ya giden bir trene biner.

Annesini bulmak için yolda birinden kaçmış gibi görünen bir çocukla tanışır. Louis Partridge tarafından oynanan Tewksbury ve Enola birbirlerini tanırlar, ancak sonunda yolları ayrılır. Enola’nın yolculuğu devam ederken, annesinin ortadan kaybolmasında göründüğünden daha fazlası olduğunu ve yolunda düşündüğünden daha fazla engel olduğunu keşfeder. Enola, annesinin izini hiç beklemediği bir yere kadar takip etmek için dedektiflik becerilerini kullanmaktadır.

Bu film bir bütün olarak çılgınca ama düzey olarak vasat diyebileceğim bir filmdi. Bu filmi seçerken yaptığım araştırmadan, hikayeden çok daha fazlasını bekliyordum. Filmin bazı güçlü noktaları olduğunu düşündüm, bence oyunculuk muhtemelen en iyi kısımdı ve rolleri gerçekten iyi oynadıklarını düşünüyorum. Oyuncuların hepsi karakterlerine uygun bir şekilde seçilmiştir. Senaryoyla çok daha fazlasını yapabileceklerini düşündüğüm fakat ufaktan bir hayal kırıklığı yarattı. Hikayeyi daha ilginç hale getirecek büyük olay örgüsünü bekledim ama hiç olmadı. Ayrıca yan karakterleri daha fazla inşa edebilirlerdi diye düşünüyorum. Yan karakterler hikayeyi ve ana karakteri destekleyebilirdi.

Henry Cavill gelmiş geçmiş en yakışıklı Holmes’tur ve Sam Claflin kelimenin tam anlamıyla Mycroft’u küçümseyen, entrikacı gibi döndürmek için bıyık alır. Ancak Sherlock, küçük kız kardeşinin keskin zekasını ve çevik tavrını takdir ediyor gibi görünse de, Mycroft ne kadar dağınık ve kaba hale geldiğinden utanıyor ve onu uygun bir hanımefendiye dönüştürmek için onu gergin bir bitirme okuluna göndermekte ısrar etmektedir.

Bence 9-12 yaş arası çocuklar bu filmden gerçekten keyif alacaklardır. Bence bundan daha büyük biri sıkılır ve filmi heyecansız bulur. Bu filme puan verecek olsam 5 üzerinden 3 verirdim çünkü güzel anları vardı ama çoğunlukla sıkıcıydı.

Bu filmden aldığım en büyük ders, ne olursa olsun kendin olman gerektiğidir. Enola kim olduğuna sadık kalmasaydı, davasını çözemezdi ve sonunda sevmediği biri olurdu. Bu yüzden başkaları ne düşünürse düşünsün, kendinize karşı dürüst olmak her zaman daha iyidir.

Yine de iki saatten fazla süren “Enola Holmes” biraz fazla uzun sürüyor gibi gelse de, daha önce keyif aldığımız ve bazen biraz korkutucu olan maceralardan sarsıcı bir geçiş olan bir şekilde, sona doğru garip bir şekilde şiddetli hale geliyor.

Enola Holmes’in ikinci filmi 4 Kasım’da platformda yerini almaya hazırlanıyor.

İzlemeyenler için güzel bir tavsiye olduğunu düşünüyorum.

Şimdiden izleyecek olanlara keyifli seyirler dilerim.

https://youtu.be/W4VLWPpWH5A

Editör: Zehra Garipli – 27.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Suç,suç anlatıları ve suç dizi ve filmleri çok ilgi çekse de erkek egemen suç çözerler bir yerden sonra sıkıcı olabiliyor ancak dünyada edebiyat alanında zaten kadın dedektifler oldukça fazla, bu durum da türün popülaritesini kesinlikle azaltmıyor aksine ilgi çekiciliğini ve detay zenginliğini olumlu etkiliyor. Elona da ilginç bir karakter ve suç çözer grubun niteliklerine haiz. İzleyiciyi tatmin edeceği kesin. Elinize sağlık.

    Rubik Küpün Tarihi ve Küp Türleri

    İlk Klonlaşmış Kurt ile Tanışmaya Hazır mısınız?