içinde

MuhteşemMuhteşem

Şans Ve Refahı Evinize Kadar Getiren 9 Güçlü Bitki

1. İrlanda Yosunu:

Adından da anlaşılacağı gibi, ilk olarak İrlanda’da kullanılmıştır. Ancak Asya’da ve Kuzey Amerika’ nın bazı bölgelerinde de bulunur. Harika bir antioksidan kaynağıdır ve grip ve soğuk algınlığına büyük ölçüde yardımcı olur. Sadece bağışıklığınızı güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda para akışını ve iyi şansları teşvik ettiği söylenir.

2. Haşhaş Tohumları:

Orta Avrupa’da çok popülerler. Kalsiyum, demir, çinko, potasyum, bakır, magnezyum ve manganez gibi minerallerle doludurlar. Aynı zamanda refahla da ilişkilidir ve birçok insan onları şans için taşır.

3. Tarçın:

En güçlü baharatlardan biridir ve kullanım tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Başarıyı, refahı ve sevgiyi çektiği söylenir ve şifa ve arınmayı teşvik ettiği bilinir. Diyabet hastalarına (tip 2) yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca iyi kolesterolü (HDL) sağlam tutarken vücuttaki kötü kolesterolü (LDL) özellikle hedefler.

4. Sitronella:

Adını aldığı limon gibi kokan ferahlatıcı bir çim. Birkaç Asya ülkesinde ve bazı Güney Pasifik Adalarında bulunur. Aromaterapide uçucu yağlar şeklinde yaygın olarak kullanılır. Anksiyete ve depresyonla mücadelede yardımcı olduğu gösterilmiştir. Kasların iltihaplanması ve krampları için de faydalıdır ve adet kramplarıyla mücadele eden bayanlar için bir nimettir. Evinize ayrıca refah getirdiği de söylenir.

5. Papatya:

Çay formatında papatya ile oldukça sık karşılaşmış olmalısınız. Ama kesinlikle hiçbir yan etkisi olmayan birkaç alternatif tıp seçeneğinden biri olduğunu biliyor musunuz? Kullanımı 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bir kısmını çay şeklinde evin etrafına serpmenin refah ve bolluğa açık bir davet olduğu söylenir.

6. Karanfil:

Baharat dünyasında özel bir yeri vardır. Ayurveda diş ağrıları ve ağız kokusu için kullanılmasını önerir ve oldukça etkilidir. Aynı zamanda bir afrodizyak olarak kabul edilir. Şans, sevgi ve koruma getirdiği söylenir.

7. Fesleğen:

Hindistan, Tayland, Vietnam ve Endonezya gibi ülkelerde yaygın tüketimi ile Asya’da bolca yer alan ev bitkisidir. Mide rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcıdır ve çok rahatlatıcı benzersiz bir aroması vardır. Ayrıca barış, huzur, başarı, mutluluk ve iyi şans getirmesi gerekiyor.

8. Nane:

‘Para basmak’ deyimini hiç duydunuz mu? Bu bitkinin para birimiyle yakından ilişkili olmasına şaşmamalı ve belki de para imalat endüstrisi bu bitkiyi kullanıyor. Gerçekten para mıknatısı olarak evlerinizde naneyi bulundurmalısınız. Özellikle bol balgamlı ve mukuslu soğuk algınlığına iyi gelen mentol sayesinde eşsiz aromasını unutmamak gerekir. Ayrıca stresi hafifletmeye ve gergin kasları gevşetmeye yardımcı olabilir.

9. Zencefil:

Zenfefildeki curcumin maddesi, yapılan araştırmalar sonucunda kanseri önlemede etkili olan bir bitki olarak bilinmeye başladı. Zencefil, sağlık açısından en çok faydası olan dünyadaki en lezzetli baharattır. Çok fazla besin maddesine sahiptir ve çeşitli lezzetli alternatiflerde tüketilebilir. Ayrıca kötülüğe karşı koruduğu söylenir, bu yüzden o ürkütücü gecelerde bir ampul zencefil taşıyın. Kabus görmeyi engeller. Süt ve sıcak suya ayrıca yoğurda da katılarak yenilebilir.

Editör: Sümeyye Özmen – 12.09.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Kırmadan Arkadaşlarımızın İsteklerini Nasıl Reddedebiliriz?

    Sosyalleşmenin Altın Kurallarını Uygulama Yolları