içinde

MuhteşemMuhteşem

Sevilen Çizgi Filmlerin Gerçek Hikayeleri 😱

Tom ve Jerry

Bu iki karakter çocukluğumuzdan sevilen çizgi filmler olabilir ama aslında karanlık geçmişleri var. Tom ve Jerry’ye çağrılmadan önce Jasper ve Jinx olarak bilinip 2. Dünya Savaşı sırasında sivil morali artırmak için yaratıldılar. 1940 yılında Amerikalı henüz savaşa katılmamış olsa da, pek çok kişi İngiliz Ordusu’nun çabalarına destek verdi. Karakterlerin adları, karikatürü yeniden adlandırmak için yarışmanın ardından değiştirildi ve seçilen isimler tabii ki Tom ve Jerry’ydi.

Ancak İngiliz askerlerinin “Tommies” olarak bilinmesi ve “Jerry”nin Amerikalıların bazen Alman askerleri için kullandığı bir isim olması bir tesadüf olmayabilir. Muhtemelen bir tesadüf değil. Bu hikayenin tek garip yanı, Tom’un her bölümde umutsuzca Jerry’yi kesinlikle hiçbir başarı olmadan yakalamaya çalıştığı ve aslında kendini havaya uçurduğu veya yüzüne birkaç kez vurduğu için isimlerin değiştirilmesi gerektiğini düşünmenizdir.

Moral artırıcı bir kampanya için pek de iyi fikir gibi görünmüyor.

Casper

Casper the Friendly Ghost karakteri, yıllar boyunca çeşitli çizgi romanlarda, televizyon programlarında, çizgi filmlerde ve hatta canlı aksiyon filmlerinde yer aldı. Çok sayıda Casper çizgi romanı üreten Harvey Comics, Casper’ın hayalet ebeveynlerden gelen hayalet bir çocuk olduğunu belirtti. Ancak, 1995 canlı aksiyon Casper filmi farklı bir açıklama sundu. Bu filmde Casper, dışarıda çok uzun süre karda oynadıktan sonra 12 yaşındayken zatürreden öldüğünü hatırlıyor.

Annesi doğumda öldü ve babasına kızağa gitmesine izin vermesi için yalvardıktan sonra hastalandı. Babası isteksizce kabul etti ve çocuğun hayatını sona erdiren hastalığa yakalanmasına neden oldu.

Daha da kötüsü, Casper’ın babası, hayatının geri kalanını ölüleri hayata döndürecek bir makine olan Lazarus’u icat etmeye çalışarak geçirdikten sonra deli ilan edildi.

Afacan Dennis

Afacan Dennis’in bir tutum sorunu olan şımarık ve yaramaz küçük bir çocuk olduğum düşünüldüğünde, yaratıcının karakteri aslında kendi çocuğuna dayandıracağına inanmak zor – ama tamamen öyle. Hank Ketcham’ın karısı, oğulları Dennis Ketcham’ı “tehdit’ olarak adlandırdıktan sonra  Afacan Dennis karakteri doğdu.

Kurgusal Dennis oldukça hoş bir hayat yaşıyor gibi görünse de (ailesi, arkadaşları ve komşusu pahasına) ama gerçek Dennis zor bir çocukluk geçirdi. Dennis’in annesi alkolikti ve sadece 12 yaşındayken aşırı dozda barbitürattan öldü. Daha sonra babası ve yeni üvey annesiyle birlikte yatılı bir okula götürüldüğü ve ailesi tarafından tamamen ihmal edildiği İsviçre’ye taşındı ve işler daha da kötüleşti.

Mezun olduktan sonra hemen Deniz Piyadeleri ile Vietnam’a gönderildi ve geri döndüğünde TSSB’den (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) muzdaripti. Hank Ketcham 2001’de ölmeden önce oğlu Dennis hakkında sorular soruldu. Ne yaptığından veya o zaman nerede olduğundan emin olmadığını söyledi ve bir çocuk yetiştirmeyi piyano çalmakla karşılaştırdı, “Çok fazla dikkat etmezseniz, bundan fazla bir şey alamazsınız”.

Şirine

Şirine aslen Gargamel tarafından Şirin köyüne sızmak ve kaos yaratmak için yaratıldı. Ormanda terk edildi ve onu köye geri getiren Güçlü Şirin tarafından bulundu.

Şirine, sonunda keşfedilip Şirin Mahkemesine götürülene kadar Gargamel’in emirlerinde sorun yarattı. Şirin’e itiraf edip tövbe ettikten sonra, Şirin Baba onu gerçek bir Şirin’e dönüştürdü ve siyah saçları sarışın oldu.

Editör: Fatih Düz – 29.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Esma Nur Aksoy tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Çocukken de şimdi de eğlenmek için izlediğim cizgifilmlerin gerçek hikayeleri okumak biraz üzücü oldu çünkü aklımın bir yerinde hep eğlendirici bir etkinlik olarak kodlanmislardi. Gerçi kimi üzücü konulardan hareketle çocukların eğlenmesini saglayacak çizgi filmler üretmek de az buz yetenek değil hani. Yıllar önce Marksizm ve Şirinler konulu bir yazı okumuştum ve orada Şirinlerin komünist sistemi anlatan bir çizgi dizi olduğu aciklaniyordu. Hatta Small Man Under Red Father:SMURF kısaltması da bu biçimde açıklanmıştı. Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş.

    Eski Diş DNA’larında Bulunan Uçuk Virüsü Salgınlarla İlgili Yeni Bir Kapı Araladı

    Kitaplardan Gelen Şifa: Bibliyoterapi