içinde

MuhteşemMuhteşem

İşletmenizi Nasıl Adlandırabilirsiniz? Kaçınmanız Gereken İlk 3 İşletme Adı Türü

Şirketinizin adı, müşterilerinizin ilk fark edeceği şeydir. Böylece firmanızın ilk izlenimi olarak işe yarayacaktır. Müşterilerinizle anlamlı bir ilişki kurmanın yanı sıra şirketinizin hizmet ve ürünlerinin temel değerini sergilemek için ilk şansınız. İnsanlar bir işletmenin kapasitesini birkaç saniye içinde belirlerken, uzun süreli müşteri sadakati geliştirebilmeniz için işletme adınızın birinci sınıf olduğundan emin olmanız gerekir.

Mükemmel işletme adları akılda kalıcı, alakalı, anlaşılır ve şirketinizin gelecekteki büyümesini destekler. İsim ayrıca rakiplerinizden ayrılmanıza yardımcı olacaktır.

Şirketiniz için mükemmel ismi seçmek, hassasiyetlerinize ve benzersiz fikirlerinize bağlı olduğundan, kaçınmanız gereken bazı özel işletme isimleri türleri vardır. Bu isimleri seçmek, şirketinizin büyümesini ve gelir elde etmesini engelleyebilir. İşte kaçınmanız gereken farklı işletme adları türleri:

Çok Fazla Genel İsim 

İşletme sahiplerinin hatırlaması gereken en önemli şeylerden biri, şirketin benzersiz ürün ve hizmetlerini sergileyebilecek isimleri seçmektir. Ancak, genel bir ad seçerseniz, şirketinizin göze çarpan kimliğini oluşturmanıza engel olabilir.

Öte yandan, seçtiğiniz işletme adı çok genel olduğunda, pazarlama ekipleriniz şöyle dursun, insanlar şirketinizin adını, şirketinizin amacını veya tekliflerini tanımlamak için kullanamazlar. Genel adların SEO pazarlama kampanyalarınızı da etkileyeceğinden bahsetmiyorum bile. Forbes’a göre SEO, şirketinize rekabet avantajı sağlayabilir. Bu nedenle, kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olacak işletme adlarını seçmelisiniz. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun.

Genel bir ad seçmek yerine, değer önerisi, hizmetler, ürünler ve şirketinizin diğer yönleriyle ilgili bir ad seçtiğinizden emin olun.

Sosyal Medya Pazarlaması İçin Çok Büyük İsimler 

Sosyal medya pazarlama kampanyası, modern dijital pazarlamanın en önemli parçalarından biridir. Sosyal medya platformları ücretsiz olmasına ve işletmenizin büyümesine yardımcı olmalarına rağmen, kullanıcı adını seçerken karakter sınırlamaları ile gelirler.

İşletme adınız sosyal medya kollarına sığmazsa, sosyal medya pazarlaması için şirketinizin gerçek adıyla eşleşemeyebilecek kısa bir ad seçmekten başka seçeneğiniz olmayacaktır. Sonuç olarak, müşterileriniz işletmenizi sosyal medya platformlarında tanıyamayacaktır. Bu yüzden sosyal medya pazarlamacılığına uygun isimler seçmeniz gerekiyor.

Yanıltıcı İsimler 

Yanıltıcı isimler seçerseniz, alakasız müşterilerin dikkatini çekersiniz. Müşteriler, şirketinizin ne sunduğunu ve hizmetlerinizden nasıl yararlanabileceklerini bilme konusunda sorunlarla karşılaşacaklar.

Şirketiniz için mükemmel ismi seçtiğinizde, müşterilerinizin işletme adıyla neyi ilişkilendireceğini bilemezsiniz. Bu nedenle, şirketinizin amaçlarına ve tekliflerine göre anlamlı  olan harika şirket adı fikirleri bulmanız gerekiyor.

Çözüm

Şirketinize isim bulmakta zorlanıyorsanız, bu konuda fikir alabileceğiniz ajanslar mevcuttur.

Editör: Sümeyye Özmen – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1980’lerden Kalma İki Cinayet, DNA Teknolojisindeki Gelişmelerle Çözüldü

    Ana De Armas’lı ‘Blonde’ Fragmanı Yayınlandı