içinde

Bagel Sandviç Tarifi

Mutfak kültürüne ve magazinine ilgi duyanların son zamanlarda sosyal mecralarda sıklıkla karşınıza çıkan bir hamur işi olan Bagel yapmak yemesi kadar kolay.

Nasıl mı?

Aslında poğaça, simit, kurabiye gibi hamur işlerine meraklı olanların ve en az bir kere bunlardan birini yapmayı deneyenlerin aşağıdaki tariften sonra ‘ne varmış ki bunda diyeceğine eminim.

MALZEMELER

Bagel için;

Yarım su bardağı su,

1 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurtanın akı, ( sarısı üzeri için)

1 paket kuru maya,

1 çay kaşığı şeker

2 çay kaşığı tuz,

En çok 3 su bardağı un,

Haşlama suyu için;

10 su bardağı su,

1 çimdik şeker

Sandviç için;

2 dilimlenmiş salam,

2 dilimlenmiş sucuk

2 dilimlenmiş domates

2 dilimlenmiş salatalık turşusu

İsteğe göre mayonez, ketçap, hardal sos

YAPILIŞI

Yoğurma kabının içine yarım su bardağı suyu, bir adet yumurtanın akını, bir yemek kaşığı yoğurtu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından 1 paket kuru maya, 1 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur pürüzsüz olunca mayalanması için en az 40 dakika soğuk olmayan bir yerde bekletiyoruz. Hamur mayalanırken haşlama suyunu tencereye koyuyoruz.

Mayalı hamurumuz hazır olduktan sonra sıra şekil verip haşlamakta. Hamuru yaklaşık 60 gramlık bezelere ayırıyoruz. Açma, simit görüntüsü elde etmek için ortasına bir delik açıyoruz. Rulmana da benzeyebilir. Ardından hamurları sırayla haşlama suyuna koyup en fazla 1 dakika sürecek şekilde haşlıyoruz. Haşlanan her hamuru fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını sürüyoruz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının orta gözünde üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan bageller soğuduktan sonra iki parçaya kesiliyor. Sandviç için gerekli olan malzemelerimizi yani salam, sucuk, domates, salatalık turşusunu koyuyoruz. Dileğe göre mayonez, ketçap, hardal sos konulabilir. İşte! Bagel sandviç hazır. Afiyet olsun.

Editör: İlkem Baydarlı – 10.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Muhammed Bayar tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Suda Tekne, Karada Karavan!

    Bazı şarkıların saatleri vardır; “03:00” şarkıları