içinde

MuhteşemMuhteşem

Kediler sevgilerini gösterir mi?

“Kediler sevgi hisseder mi?” birçok kedi severin merak ettiği bir sorudur. Ve cevap kocaman bir evet! Kediler genellikle onu besleyen aileleri ve diğer arkadaşları için oldukça güçlü bir sevgi hissederler. Sadece bazen bu konuda köpeklerden biraz daha incedirler. Kendinize hiç “Kediler sahipleri hakkında ne düşünüyor?” diye sordunuz mu? Cevap, bizim hakkımızda oldukça fazla düşündükleri. Yavaşça göz kırpmadan mırlamaya, sizi odadan odaya kadar takip etmeye kadar, kediler sevgisini birçok benzersiz ve harika şekilde gösterir.

Kediler Bizi Ebeveyn Olarak Görür

Kediler sahiplerini sadece yiyecek makineleri olarak düşünmezler. Aslında bizi ebeveyn olarak görüyorlar. 2019’da yapılan bir araştırma, kedilerin sahiplerine, bebeklerin ebeveynlerine gösterdiği aynı bağlılığa sahip olduğunu ortaya koydu. Çalışmadaki yavru kediler, bakıcıları gittiğinde sıkıntılı, döndüklerinde mutlu ve güvendeymiş gibi davrandılar. Bir yıl sonra hala bu şekilde davrandılar. Cevaplar, insan çocuklarının ebeveynlerine nasıl tepki verdiğine benziyordu.

Kediler Sevgiyi Nasıl Gösterir?

Artık kedilerin gerçekten aşkı hissettiklerini bildiğinize göre, bunu bize nasıl gösteriyorlar? İnsanlar kendilerini ifade eder, nasıl hissettiğimizi göstermek için beden dili, el hareketleri, yüz ifadeleri, kelimeler ve ses tonu kullanır. Kedilerin bizimkinden çok farklı bir iletişim yolu vardır.

Bu kedinin “dilini” anlarsanız, sevgilerinin birçok şekilde gösterildiğini görebilirsiniz. Ama tıpkı insanlar gibi, her kedi benzersizdir. Bazıları bu işaretleri sık sık gösterirken, diğerleri daha bağımsızdır, yalnızca zaman zaman işaretleri gösterir.

Yavaşça Göz Kırpma

Yavaş göz kırpma, bir kedinin klasik aşk dilidir. Yavaş göz kırpmanın iyi bir çevirisi şudur: “Şu anda çok mutluyum, memnunum ve huzurluyum.” Kedinizin size baktığını ve çok yavaş göz kırptığını fark ederseniz, yavaşça geri göz kırpmayı deneyin. Kedinize onu sevdiğinizi söylemenin harika bir yolu.

Hırıltı

Mırıltıların kedi dilinde her türlü farklı anlamı olabilir, ancak çoğu durumda mırlama, kedinizin yanınızda olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Sana sarılıp mırıldanıyorsa, hepsi sevgidendir.

Kucağınıza Oturması

Kediniz üzerinize oturuyor veya yatıyorsa, bu sizi sevdiğinin bir işareti olabilir. Ona verdiğiniz güvenlik nedeniyle ya da ona ait olduğunuzu göstermenin bir yolu olarak üzerinize uzanabilir.

Kuyruğunu Yüksekte Tutması

Kedilerin, deşifre etmesi biraz zaman alabilen geniş bir vücut dili vardır. Kuyrukları bunun büyük bir parçası. Kabarık kuyruklu veya alçakta tutulan kuyruklu kediler gergin veya stresli olabilir . Ama kediniz kuyruğunu yukarda tutuyorsa, kendinden emin, güvende ve sizi gördüğüne mutludur.

Yanak ve Baş Temasları

Kediniz sizi başıyla okşarsa veya yanağını size sürtüyorsa, “kokusunu” üzerinize yaymaya ve dünyaya birlikte olduğunuzu göstermeye çalışıyordur.  Seni ailesinin bir parçası olarak işaretlemek için vücuduna feromonlar aktarıyor demektir. Bu feromonlar, kedinizin kendini güvende, mutlu ve rahat hissetmesine yardımcı olabilir.

Göbek Gösterme

Önünüzde sallanmak ve karnını göstermek bir güven işaretidir. Mutlu bir şekilde önünüzde yuvarlanabilir ya da tembelce yere yatabilir, karnı yukarı kalkabilir. Göbek göstermek gerçek bir savunmasızlıktır ve bir kedi bunu ancak size gerçekten güvendiği ve sevdiği zaman yapacaktır.

Seni takip ediyorum

Bazı kediler, sahiplerini sevdikleri için odadan odaya kadar takip ederler. İlginç bir şeyin peşinde olduğunu biliyorlar ve bunu kaçırmak istemiyorlar! Kediniz, üzerinizde olmasa bile yanınızda uyumayı da seçebilir.

Miyavlama

Evet, miyav bile bir sevgi işareti olabilir. Kediniz eve geldiğinizde sizi mutlu miyavlamalarla karşılayabilir ve dikkatinizi çekmek istediğinde size daha kısa, daha kalıcı miyavlar verebilir. Bütün bunlar bir sevgi ve dostluk işaretidir.

Bakım ve Yoğurma

Tüylü bebeğiniz sizi patileriyle yoğuruyorsa, bu başka bir sevgi ve şefkat işaretidir. Kediler kokularını karıştırmak ve güvenlerini göstermek için birbirlerini tımar ederler. Tıpkı yavru kedi olduklarında olduğu gibi rahat ve memnun olduklarını göstermek için yoğururlar. İkisi de kesin aşk belirtileridir.

Artık kedilerin sevgiyi hissedip hissetmediğini merak etmenize gerek yok. Kediler küçücük kalplerinde o kadar çok sevgi hissederler ki, bunu beden dilleriyle göstermekten asla çekinmezler.

Editör: Astropower – 19.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Aşk’a atılan imza

    Forbes Dergisinin Yayınladığı En Zengin 24 Türk İş İnsanı