içinde

MuhteşemMuhteşem ÜzgünÜzgün

Hayvanları Severken Onlara Zarar Verdiğimizin Farkında Mıyız?

Hayvanseverlerin dikkatine!

Evet belki gerçekten onları çok seviyoruz, ama bazı şeyleri yaparken onlara işkence çektirdiğimizin farkında değiliz. Bir hayvansever olarak sürekli sosyal medyada kedi veya köpek videoları karşıma çıkıyor ve bunlar çok büyük bir kitle tarafından izleniyor veya paylaşılıyor.

Sizler için hayvanlara yapılmasının doğru olmadığını bilmediğimiz bir kaç unsuru sıraladım. Çevremizde bunları yapanları uyaralım ve kendimiz de kesinlikle bu hatalara düşmeyelim. Mümkün olduğunca bu davranışları yapanların ve paylaşanların içeriklerine prim vermeyelim.

Hayvanları giydirmek 

Hayvanlar için özel üretilmiş giysiler maalesef çoğu petshop’da satılmakta. Peki bunların satın alınması ne kadar doğru? Kedilerden bahsedelim. Kediler doğaları gereği zaten tüylü varlıklardır ve onların tek giysileri derilerini kaplayan tüyleridir. Elbette bu köpekler için de geçerlidir. Ancak kediler bu konuda daha hassastır. Çünkü kediler kendi salgıladıkları tükürüklerinde antiseptik bulundurur ve bu birçok araştırma tarafından kanıtlanmıştır. Kendilerini yaşayarak temizlerken aslında kendilerini dezenfekte ederler. Eğer onları giydirirseniz, derilerine ulaşamadıkları için kendilerini dezenfekte edemezler ve bu onların sağlığında çok önemli olumsuz etkilere yol açabilir.

 

Hayvanları boyamak

Bildiğimiz gibi boyalar çeşitli kimyasallar içermektedir. Eğer bir hayvanı boyarsak bu boyalar onların derisine nüfuz ederek onların sağlığını tehlikeye atar. Mutlaka görmüşsünüzdür, civcivleri boyayanlar, köpeklerin tüylerini boyayanlar, oje sürenler ve dahası…

Neden boyamamalıyız?

Hayvanların bağışıklık sistemleri insanlar gibi değildir. Yani insanlara oranla daha düşük bağışıklıkları vardır. İnsanlara uyguladığımız kozmetik ürünlerini onlar üzerinde uyguladığımızda onların sağlığıyla oynarız ve bu onların derilerinde kalıcı hasarlar bırakabilir. Hatta bu davranışımızın sonucu, onları kaybetmemize bile yol açabilir.

Biliyorsunuz , onların ne isteyip ne istemediklerini söyleme şansları yok. Biz ancak empati kurarak onlara faydalı olabiliriz. Onlar oldukları gibi güzeller ve onları değiştirmemeliyiz.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yeni Nesil Dolandırıcılık!

    Android’den IOS’a Whatsapp Nasıl Taşınır?