içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Türk Halk Müziği “Heavy Metal” ile buluştu

Taylan Ayık yorumu ile “Uca Dağlar” yeniden hayat buldu. 

Türkçe heavy-metal grubu Diken’den tanıdığımız, aynı zamanda grubun kurucusu ve vokali Taylan Ayık, kendi tarzında yorumladığı “Uca Dağlar” isimli çalışmasını yayınladı.

Köroğlu solağı olarak da bilinen Uca Dağlar türküsü Taylan Ayık’ın sesi ve yorumu ile yeniden hayat bulurken, davullara Can Ekici eşlik etti.

Erzurum yöresinden olan bu türkü, Abdurrahman Yörüktümen kaynaklığı ile Nida Tüfekçi ve Mustafa Hoşsu tarafından derlenmiştir. İlgilisi için, Pertev Naili Boratav’ın kitabında Köroğlu’nun bu şiirinin özgün hali de bulunmaktadır.

Hatırlatma;

Başarılı müzisyen Taylan Ayık’ın 1992’de kurduğu grup, Türkiye’nin ilk underground rock gruplarından olup, “Hedef Büyük” albümü ile rock tarihinde unutulmazlar arasında yerini almıştır.

Geçen yıllara rağmen grubunun değişmeyen tek üyesi, namıdiğer Karataylan, Diken ile geçtiğimiz günlerde 6. albümleri Ağır İtaatsizliği yayınlamış, ardından Taylan Ayık olarak Yükle isimli teklisi de dinleyici ile buluşmuştu.

Bugün itibari ile, Taylan Ayık’ın Uca Dağlar ve öfke üçlemesi şeklindeki 4 şarkılık solo çalışması da tüm dijital platformlarda yerini aldı.

İşte ruhunda sert bir meydan okuyuşu barındıran sözlerin metal ile buluşması🤘

Keyifli dinlemeler…

Editör: Fatih Düz – 30.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Ayşe Tunç tarafından yazıldı

Gıda Mühendisi
AÜ Medya ve İletişim

Makale YazarıVideo YapımcısıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kendine Mahkûm

    60 Kuşağı, Çiçek Çocuklar ve Hippi Stili