içinde

HavalıHavalı

Karakter Gözlemleri: Carrie ve Big

İkonik kıyafetleri, kıvırcık saçları, ağzından hiç düşürmediği sigarası ile Carrie Bradshaw dizi tarihinin unutulmaz kadınlarından biri. Aynı zamanda Sex and The City’nin en çok konuşulan aşkının da başrolüydü. Mr.Big ile yaşadığı çalkantılı ilişki 6 yılın sonunda “Carrie, you are the one cümlesiyle neticelenmişti ve Big, bu cümleyle adeta herkesin gönlünde taht kurmuştu. Peki, bu çift sahiden yansıtıldığı kadar mükemmel miydi, yoksa sadece toksik bir geçmişe mi sahiplerdi? Gelin inceleyelim.

Hikaye Carrie’nin Big ile yaşadığı masalsı tanışma ile başlıyor. Carrie Big’den hoşlanır, ancak aralarında herhangi bir bağlılık sözü vs verilmez, yine de Carrie Big’i hiçbir sorumluluk almamasına rağmen başka insanlarla buluştuğu için suçlar ve onu elde etmeye çalışır. Big ismi gibi büyük bir adamdır, her konuda, yaşı, parası, omuzları, her şeyiyle Big, etrafında çok fazla kadın bulunması muhtemel bir erkektir.

Carrie ile bir ilişkiye başladıklarında geçmiş travmalarından ve adapte olamamasından ötürü işini bahane ederek Carrie’yi terk eder ve Paris’e gider. Carrie bu süreçte psikolojik tedavi alır, Big’i bir türlü atlatamaz. Big onun için artık eski bir sevgiliden çok obsesyon geliştirdiği bir obje halini almıştır, Big onunla aynı ülkede bile değildir ancak o sürekli kendi beyninde kendisini Big’e kanıtlamaya çalışır, onun zaten kendisi için yetersiz olduğunu söyleyip durur.

Big ise tabii ki Paris’te de Big’dir ve orda genç ve güzel bir kadınla sevgili olarak döner. Carrie, ikilinin evlilik haberini gazete ilanından görür. Bu obsesyon bu sefer de Big’in eşine kayar ve kendisini o kadından daha “iyi” bir pozisyonda hissetmenin yollarını arar. Big’in Carrie olan ilişkisinde Carrie’nin zor bir kadın olduğunu görüp daha az yorucu ve sakin bir birliktelik istemiş olması da muhtemel ama işler böyle ilerlemeyecektir. Big ile Natasha evliliğiyle beraber Carrie düşen özgüvenini toparlama derdiyle gezerken Aidan ile tanışır. Aidan Carrie için mükemmel bir erkektir, hatta o kadar mükemmel bir erkektir ki Carrie’nin evini tamir eder, duvarlarını yeniler. Big’in ilişki içindeyken aylarca yapmadığı her şeyi Aidan Carrie için ilk andan beri yapmaya hazırdır.

Ve Carrie bu mükemmel erkek ile sevgili olur. Bu esnada Big, sakin ve “bej” evliliğinde aradığını bulamayarak Carrie’ye döner. Carrie başta kendisini zorlasa da dayanamaz ve ikili arasında yasak bir ilişki başlar. Big mutsuz evliliğinin, Carrie tercih edilen kadın olmamanın intikamını alıyordur bir nevi. Her ne kadar daha sonra Aidan ile olan ilişkisini toparlamaya uğraşsa da Carrie için Big, sevgiliden daha farklı bir figürdedir, öyle ki Big için mükemmel ilişkisini hiç düşünmeden feda edebilir, Big’in karşısında adeta savunmasız bir kurbandır. Ve Big bu durumun farkında olduğundan evliyken bile Carrie’ye “seni özledim” diyerek geri dönebilir, bu cüreti bu ilişkide bulmuştur çünkü. Aradan geçen uzun zaman sonra her iki tarafın da ilişkisi bitmiştir ancak Big hala Big’dir ve New York’tan taşınarak Carrie’yi terk eder.

Carrie’nin ısrarlarını görmezden gelir. Carrie ise ilk başlarda boşluk hissine kapılsa da sonraları kendini işine verir, kitap yazar hatta yeni bir ilişkisi olur. Carrie’nin yeni sevgilisi Rus’tur ve kendisiyle beraber Paris’e gelmesini ister. Carrie bu teklifi onaylar ancak Big altı sene sonra altı yıldır duymaya alışık olduğumuz laflarla tekrardan Carrie’nin karşısına çıkar, bir şans ister. Carrie bu defa çok iddialıdır, Big’e ciddi bir şekilde istemediğini söyler ancak Paris’te Big’i düşünmeden edemez.

Çünkü sevgilisi çok meşguldür ve kendi işleri yoğun olduğu için Carrie’ye vakit ayıramaz. Carrie bu durumu en yakın arkadaşı Miranda’ya anlatır ve Miranda Big ile konuşarak Paris’e gidip Carrie’yi getirmesine ikna eder. Big geldiğinde ise zaten çok büyük bir kavga patlamıştır, Carrie Rus sevgilisini çoktan terk etmiştir ve Big ile sarmaş dolaş New York’a döner. Dizi bittikten sonra devamı niteliğinde çekilen filmde ise görürüz ki Big, bu barışmadan sonraki geçen yıllara rağmen hala kararsızlık yaşamakta ve düğün baskısına dayanamayarak Carrie’yi terk etmiştir.

Carrie balayına arkadaşlarıyla giderek olayın şokunu atlatmaya çalışsa da çok zorlanır ancak geri dönüp özür dilediğinde Big’i affeder ve onunla evlenir. Big yıllar boyunca Carrie’den kaçmış, korkmuş, belki de ondaki vadesini acımasızca kullanmıştır. Ya da onu her defasında geri dönebileceği bir liman olarak gördüğü için açık denizlere açılmaktan bir an olsun bile çekinmemiştir. Carrie ise Big’i ulaşılmaz ve dokunulmaz gördüğü için bunu yapabildiği her ana balıklama atlamıştır. İkili gerçekten aşık mıydı, yoksa ikisini bir arada tutan başka hisler mi vardı, bilmiyoruz. Ama her şekilde izlemeye ve üzerinde düşünülmeye değer bir hikaye olduğuna eminiz!

Editör: Fatih Düz – 23.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Nisa Kuvvetli tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Çözümsüz Problem Yoktur

    Güne Astrolojik Bakış | 24.06.2022