içinde

Babalar Günü nasıl ortaya çıktı?

Bu yıl 19 Haziran Pazar gününe denk gelen Babalar Günü, ABD’nin 36.başkanı Lyndon Baines Johnson’un yayımladığı bir bildirisiyle genel olarak her yıl Haziran ayının üçüncü pazarında kutlanmaktadır. Baba sözcüğü çoğunlukla güven, otorite, kahraman şeklinde tanımlanmaktadır. Babalar Gününün kutlanma amacı ise Anneler Günününde olduğu gibi aynıdır. Babaların Çocuklarına sağladığı katkıları onurlandırmak, babaların önemini anlamak, onların varlıklarını hatırlamak için kutlanan bir gün olmuştur.

Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde ABD’nin Kuzeybatısındaki eyaletlerden Washington’da kutlanmış ve o gün resmi tatil ilan edilmiştir. Daha sonra da birçok ülkenin önem verip kutladığı özel bir gün haline gelmiştir. Her ne kadar Haziran ayının üçüncü pazarında kutlansa da başka ülkelerin bu tarihlerin dışına çıktıkları olmuştur. Örneğin; Tayland ülkesinde 5 Aralık, Yeni Zelanda ve Avustralya Eylül ayının ilk pazarı Katolikler, önem verdikleri din bayramından biri olan Aziz Yusuf yani St. Joseph günü için Babalar Gününü mart ayının 19. Günününde kutlamaktadırlar. Babalar Gününün hikayesine ise videoda detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

Tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun.

Editör: Fatih Düz – 18.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Nedir Bu MSG?

    Pandemonium I-II-III