içinde

NASA’nın Dediğine Göre Uzaylı Yaşam Dünyayı Çoktan Ziyaret Etmiş Olabilir

Bu size sürpriz gelsin ya da gelmesin, bazı bilim adamları akıllı uzaylı yaşamın dünyayı çoktan ziyaret etmiş olabileceğini düşünüyor.

Ya uzaylılar aramızda dolaşıyorsa? Çok muhtemel. NASA’nın Zeki Sistemler Bölümünde çalışan Silvano P. Corombano’ya göre, dünya dışı yaşam türleri gezegenimizi zaten ziyaret etti, sadece bizim haberimiz olmadı.

Colombano’ya göre, dış uzaydan gelen ziyaretçilerin arkasındaki şu anki düşünce çok kısıtlı. Diğer önerisi, karbon tabanlı olmayan yaşam formları dünyada daha önceden bulunmuş olması, bizim haberimiz olmadı çünkü karbon tabanlılara aramakla çok meşguldük.

Colombano’nun “Uzaylı Zekası Çözümleme Atölyesi”yle alakalı yazdığı bir sayfada:

Evren boyunca yaşamın kökeni içinde yer alabilecek elementlerin oldukça yaygın bir şekilde varlığına bakıldığında, hayatın “bildiğimiz gibi” en azından ortak bir başlangıç noktası olduğu, ama bizim yaşam ve zeka formumuz, bizimkinden çok daha üstün olan ve artık karbon “makinelerine” dayanmayan zekâ biçimlerini üretebilen sürekli bir evrimin ilk adımı olabilir.

Ve ekliyor:

Sadece bizim bulmaya çalıştığımız ve bizi bulmayı seçebileceği zekanın (zaten olmasa bile) bizim gibi karbon bazlı organizmalar tarafından üretilmeyebileceğine işaret etmek istiyorum.

Colombano önerilerinde, insanların bilgisayarlarda geliştirdiği “super-zeka” ve onlarla simbiyotik olmaları gibi, uzaylı yaşam-formları da orijinal biçimlerini geliştirerek bir noktaya evilmiş olabilir.

Başka önerileri, yıldızlararası seyahat bilgisiyle, tipik bir yaşam süresinde artık bir sınırlama olmayacak ve Dünya’yı daha önce ziyaret etmiş olan “kaşiflerin” büyüklüğü, son derece küçük bir süper-zeki varlıklar olabilir.

Colombano, kendimize benzer (örneğin karbon bazlı) uzaylı yaşamı ararken, “varsayımlarımızda daha esnek düşünmemiz gerektiğini” düşünüyor.

Dediğine göre:

Bunun nedeni, hayatın büyük olasılıkla bizimkilere benzer koşullarda ortaya çıkmış olduğunu varsaymak için hala mantıklı ve ölçülü olsa da, potansiyel evrimlerdeki büyük zaman farkları, teknolojilerin “eşleştirme” olasılığını çok zayıf kılmaktadır.

NASA bilim adamı, insanları gelecekte uzay ve uzay araştırması çalışmalarına yaklaşımlarını yeniden düşünmeye çağırdı.

Örneğin, “uzay-zaman ve enerjinin doğasıyla ilgili olasılıkları genişletmeyi” amaçlayan fizikçiler hala mevcut teorilerle temellendirmek yerine “spekülatif fizik”e geçebilirler.

Ayrıca, teknolojinin gelişimi, özellikle yapay zekanın ve biyolojinin makinelerle simbiyozunu keşfetmeye duyulan ihtiyacı da ortaya koymaktadır.

Bilim adamı ayrıca, nasıl iletişim kurmayı seçecekleri de dahil olmak üzere, uzaylı yaşam formlarının varsayılan anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini de ileri sürüyor. Radyo dalgaları, örneğin, dünya dışı bir toplumda kullanılmıyor olabilir.

Öyleyse, uzaylılar Dünya’yı çoktan ziyaret etmiş, bize bir bakmış ve tekrar yolculuklarına devam etmiş olabilirler. Ya da hala buradalar, sadece onlarla iletişim kurabilme yeteneğine veya teknolojisine sahip değiliz… henüz.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Anlaşamamak İnsanlığın Kanunudur

    Gökyüzüne Asılı 2000 Yıllık Tabutlar…