içinde

Artık Uzayda Evlenmek Hayal Değil

Uzayda evlilik mi? Şirket, hizmeti sunan ilk şirket olmayı planlıyor

Uzay şirketi Space Perspective‘ın kurucu ortağı Jane Poynter, şirketinin belki de ilk uzayda evlilik hizmetini sunacak olan firma olabileceğini iddia ediyor.

Bir söyleşide, “Uzayda evlenmek isteyen insanlarla karşılaştık, bu yüzden kimin ilk olacağını göreceğiz,” dedi. Tören büyük olasılıkla şirketin tarihi aracı Neptune‘te gerçekleştirilecek.

Şirketin sitesinde, , Dünya gezegeninin üzerinde veya üzerinde bulunan en erişilebilir, en sürdürülebilir ve en güvenli uzay aracı olarak geliştirildi. SpaceBalloon, Yedek iniş sistemi ve Neptune Kapsülü’nden oluşur,” deniliyor.

“Tüm diğer uzay araçlarının aksine, mürettebat bölmesi uçuş sırasında bir uçuş sistemiyle ayrılır ve başka bir uçuş sistemiyle transfer edilirken, Spaceship Neptune’ın kapsülü fırlatmadan çıkıp, suya inişe kadar SpaceBalloon’a bağlı kalır, sorunsuz, güvenli ve nazik bir uçuş oluşturur.”

Karbonsuz İtiş Gücü

Space Balloon Company's Luxurious 'Space Lounge' Has Bar, Mood Lighting -  CNET

Peki ama nasıl sürdürülebilir bir itiş gücü olabilir? Şirketin buna da bir çözümü var.

Space Perspective bu konu hakkında şunları söylüyor: “Spaceship Neptune, yenilenebilir hidrojenle hareket eden SpaceBalloon’umuzla uzaya taşınıyor, roketler olmadan ve ilgili karbon ayak izi olmadan itiliyor.”

“Patlamak yerine, 12mph hızla yavaşça yükseliyoruz ve bu deneyimi, ticari bir havayolu şirketiyle uçabilecek herhangi bir tıbbi açıdan uygun kişiye erişilebilir hale getiriyoruz. Balonumuz, ağır, hassas enstrümanları kaldırmak için NASA ve diğer hükümet kurumları ile ekibimiz tarafından zaten on yıllardır kullanılan kanıtlanmış bir teknolojidir.”

Peki, uzay aracının Dünya’ya dönüşü nasıl olacak?

“Ana uçuş sistemimize ek olarak, Neptune, kapsül ile SpaceBalloon arasında yer alan dört paraşüt ile donatılmış yedek iniş sistemiyle de donatılmıştır. Acil durumlarda yedek sistemlerimiz, sorunsuz ve anında devralabilir ve güvenli bir iniş sağlayabilir. Bu tür bir paraşüt, uzay yolculuğu yapan kuruluşlar tarafından onlarca yıldır binlerce uçuşta kullanılmış ve %100 başarı oranı ile kanıtlanmıştır,” diyor firma.

Space Perspective, Biosphere 2‘nin iki eski mürettebat üyesi tarafından kurulmuştur. Şirket, “mümkün olduğunca çok insanla uzay yolculuğunun dönüştürücü gücünü paylaşma arzusu ile hareket ediyor. Uzaydan Dünya gezegenine baktığımızda, dünya ve içindeki yerimiz hakkındaki algımızı radikal şekilde değiştireceğimizi tecrübe ederek biliyoruz.”

Space Perspective, gezegenimizi keşfetmenin yeni ve ilginç bir yolu sunuyor. Uzay yolculuğu deneyimini sadece seçkin astronotlar için değil, herkes için erişilebilir hale getirerek, herkesin uzaya çıkma hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda, çevre dostu itiş teknolojilerini kullanarak, gezegenimizin geleceği için daha sürdürülebilir bir uzay seyahati seçeneği sunuyor. Gelecekte, Space Perspective’ın sunduğu benzersiz uzay deneyimleri sayesinde, insanlar yeryüzüne bakış açılarını değiştirebilir ve kendilerini evrenin büyüklüğü karşısında daha küçük hissedebilirler.

Editör: Doruk Adakoğlu – 09.05.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sağcı ve Solcu Beyni Farklı Mıdır? | Sizi Şaşırtacak Deney

    Henry Lee Lucas: İtiraf Makinesi