içinde

Müge Anlı Komünistleri Kızdırdı

15 sene önce ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan kayıp kişilerin aradığı, ailelerin birbirini bulmasına yardım edildiği ve cinayetlerin gün yüzüne çıkarılarak faillerinin bulunduğu bir programdır. Sunuculuğunu araştırmacı gazeteci Müge Anlı‘nın yaptığı, yanında da avukat Rahmi Özkan ve Adli Tıp Uzmanı Şevki Sözen‘in bulunduğu programda şu ana kadar 3212 kayıp bulunmuş, 181 cinayet dosyası aydınlığa kavuşturulmuş ve 930 aile kavuşturulmuştur. Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) verilerine göre Türkiye’nin en çok izlenen gündüz kuşağı programı ünvanını kimseye kaptırmadan yayıncılık hayatına devam etmektedir.

Her ne kadar binlerce kişiye umut ışığı olsa da, Müge Anlı’nın bir insan olduğunu ve mükemmel bir varlık olmadığını unutmamak gerekir. Konuştuklarının ne kadarında gerçekten haklı olsa da bazen düşüncesizce sözler söylemeye meyilli olan Anlı, bu sefer komünistleri kızdırdı.

Hafta içi her gün ATV ekranlarında seyircisi ile buluşan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı canlı yayınında, komünistler ve katilleri aynı kefeye oyan Müge Anlı’ya sosyal medyada tepki yağdı.

Programda Müge Anlı şu sözleri söyledi:

“Kardeşini öldürmüş, komünist, terörist, madde bağımlısı bilmem ne… sonra dizine yatacağım, şey taşı düşüreceğim, böbrek taşı. Olmadı! Ben de olmadı. Ya benim de bir dizilimim var. O dizilim ben de uymadım mı bir daha da yerine oturmuyor yani. E ben de taşları bir diziyorum yani.”

Komünist görüşleri olan insanları terörist ve katillerle aynı cümle içine koyması, Müge Anlı’nın üstüne gözlerin hızla çevrilmesine sebep oldu.

Sosyal medyada göze çarpan tepki paylaşımlarından biri gazeteci Nasuh Bektaş‘tan geldi.

Bir diğer en çok dikkat çeken tepki ise şöyle:

Editör: Doruk Adakoğlu – 28.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Müge Anlı’nın dilini anlıyor kemik kadro izleyicisi her zaman ki gibi. Çoğunlukla programda laf söylenen -Müge Anlı tarafından değil, katılanlar tarafından- bir kitleyi saymak için söyledi, bölümü tamamen izleyen biri zaten olayı çok daha net anlayacaktır. Evet ama ne yazık ki, çok izlemeyenler olduğunu da düşünmeli ve ona göre konuşmalıydı.

      • Müge Anlı kesinlikle bahsettiğiniz sınıfa giren bir sunucu değil. Ona başvuranlara yardım daha iyi yardım edebilmek, sürece daha hakim olabilmek için hukuk okuyan bir kadından bahsediyorsunuz sonuçta. Diplomayla ne alaka genel kültür diyecek olursanız da asıl söylemek istediğimin ne olduğunu anladığınızı düşünüyorum. Öylesine bir sunucu sınıflandırmasına ait biri değil Müge Anlı, sadece programı ile değil yaptığı birçok şey ile çok önemli bir kadın.

    Mars’ta Ayı Suratı Görüntülendi!

    Dünya Çekirdeği Dönmeyi Durdurmuş Ya Da Ters Yönde Dönmeye Başlamış Olabilir!