içinde

Mike Tyson’a Bir Tecavüz Davası Daha Açıldı!

Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, 1900’ların başlarında bir kadınla New York’un Albany şehrinde bir gece kulübünde tanıştığı kadına tecavüz etmekle suçlanıyor.

Tyson’ın bir limuzinde tecavüz ettiği kadın, eski boksörü 5 milyon Amerikan doları karşılığında dava açtı. Olaydan sonra kadın, “fiziksel, psikolojik ve duygusal yaradan” mağdur olduğunu belirtti.

“Suçluluk duygusu, özgüven kaybı, utanç, üzüntü, sinir, depresyon, kaygı bozukluğu, şiddete eğilim, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ve zalimce tecavüz edilme sonucu kafa karışıklığı yaşadım ve yaşıyorum.”

“Seksle ilgili sorunlar ve tecavüz sonucu dokunulma dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere ömür boyu süren sorunlar geliştirdim. Erkeklerle ve genel olarak insanlarla sağlıklı ilişkiler yaşayamıyor ve/veya sürdüremiyorum. Kabuslar, panik ataklar ve geçmişe dönük sahneler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere aşırı duygusal sancılar geliştirdim.”

Kadının yazılı ifadesinde saldırının tam tarihi belirtilmiyor; yalnızca 1900’lü yılların başlarında -Tyson’ın Indianapolis’te güzellik yarışması katılımcısı Desiree Washington‘a tecavüz ettiği sıralarda- yaşandığını söylüyor. Mike Tyson, 10 Şubat 1992 yılında Washington’a tecavüzden 3 sene hapis yatmıştı.

Hüküm giymiş tecavüzcü Mike Tyson (Ortada), Indianapolis’teki ceza indirimi duruşmasının ardından 13 Haziran 1994’te yardımcı avukatı Jim Voyles (Sağda) ve memurlarla birlikte Indianapolis, Indiana’daki Marion County Adliyesinden elleri kelepçeli olarak ayrılırken.

New York’taki yasal işlem, cinsel saldırı mağdurlarına yıllar hatta on yıllar önce meydana gelen saldırılara ilişkin dava açmalarını sağlayan bir yıllık bir pencere tanıyan eyaletin Yetişkin Hayatta Kalanlar Yasası uyarınca açıldı.

Yazılı ifadesinde kadın, Tyson’ın limuzinine bindiğini ve boksörün hemen kadına dokunup öpmeye çalıştığını söyledi.

“Ona birçok kez hayır dedim ve durmasını söyledim. Fakat bana saldırmaya devam etti. Daha sonra pantolonumu çıkarıp bana vahşice tecavüz etti.”

Dava Times Union of Albany‘de (New York’un Albany şehrinin günlük bir gazetesi) bildirildi.

İlgili kadın kimliğinin açıklanmamasını istiyor; eğer açıklanırsa “ileri ruhsal zarar, taciz, dalga geçilme ya da kişisel utanç”a sebep olacağından endişeli.

Kadının avukatı Darren Seilback kendi yazılı ifadesinde, sadece dava açan kadının sözüne güvenip ofisinin bu davayı üstlenmediğini, ileri araştırmalar yaparak ve bu araştırmalar sonucu kadının sözlerinin “yüksek derecede doğru” olduğuna karar verdiğini söyledi.

Seilback salı günü dava hakkında daha fazla konuşmayacağını söyledi.

Tyson’dan yorum isteyen bir mesaj, onu temsil eden bir ajansa gönderildi.

Brooklyn doğumlu 56 yaşındaki Mike Tyson, 1987’den 1990’a kadar tartışmasız dünya ağır sıklet şampiyonu olarak beğeni kazandı, ancak ring dışındaki hayatı çalkantılıydı.

Tyson’ın 1980’lerin başında ödüllü fotoğrafçı Lori Grinker‘in göğsünü tutmaya çalıştığı iddia edilmişti, ancak iddiayı reddetmek yerine DailyMail.com‘a, Tyson’ın ’17 yaşlarındayken’ Lori’nin de 20’li yaşlarının ortalarındayken rızaya dayalı bir cinsel ilişkiye yaşadıklarını söylemişti.

“Şu anda 56 yaşında olan Tyson hakkında, “Mike’ın keyfi yerindeyse çok tatlı ve nazik olabiliyordu. Eğer keyifsizse ise tam tersi. Bir keresinde göğsümü tutmaya çalıştı ve ben iterek onu uzaklaştırdığımda sinirlendi ve ışık ölçerimi kara attı. Biraz şımarık bir tarafı vardı ve şampiyon olarak istediğini almaya alışmıştı.”

Tyson’ın eski eşi oyuncu Robin Givens, boşanma kağıtlarında 1980’lerin sonlarındaki evliliklerini “kışkırtılmamış şiddet öfkeleri ve yıkım” olarak tanımlamıştı.

Sanırım Mike Tyson sorunlarını ring dışına çıkarmaması gerektiğini unutmuş gibi görünüyor.

Editör: Doruk Adakoğlu – 26.01.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Öldükten Sonra Tesadüfen Keşfedilen Eksantrik Sokak Fotoğrafçısı: Vivian Maier

    Unutulmaz Uyarlamalara Bir Yenisi Daha Ekleniyor | Aşkı Memnu, “Bihter” Adıyla Netflix’e Geliyor!