içinde

ÜzgünÜzgün

Taylor Swift Yeni Şarkısında Düşük Yapmaktan Bahsediyor!

Country tarzıyla tanıdığımız Taylor Swift hızla ün basamaklarını tırmanmış ve Pop müziğin kraliçelerinden biri haline gelmiştir. Son senelerde şarkılarının haklarını almak için uzun süreçli bir mahkeme ile uğraşarak sonunda mahkemeyi kazanmış olup devamında eski şarkılarını Taylor’un Versiyonu adı altında yeniden yayınlamıştır. Bu Taylor Swift’i ve hayranlarının arasındaki bağı şüphesiz daha da güçlendirmiştir.

21 Ekim 2022 tarihinde Midnights adlı 10. stüdyo albümünü yayınladıktan bir sonraki gece 3’te Midnights (3am Edition) olarak albümün 20 şarkılık bir deluxe versiyonunu yayınladı. Taylor Swift şarkılarında her zaman gerçek hayatından ve duygularından derin bir şekilde bahsettiği için, albümdeki bir şarkı hayranları düşündürdü. “Bigger than the Whole Sky” adlı şarkının sözleri bir çok dinleyenini yaptıkları düşük deneyimini hatırlattığından, Taylor Swift’in de düşük yaşadığına dair dedikoduları başlattı. Joe Alwyn ile 2016’dan beri birlikte olan şarkıcı ve söz yazarı Swift’in ilk olarak MET Gala’da tanıştıkları söyleniyor. Nişan ve hamilelik dedikoduları çifti yıllardır takip ediyor. Ama çift ilişkilerinden açıkça pek sık bahsetmeseler de, kaynaklar çiftin ciddi olduklarından eminler.

2020 Ağustos’unda, bir kaynak US Weekly‘e çiftin çocuk sahibi olmak hakkında ciddi “tartışmalar” yaşadığını söylemişti. Bu bilgiyi sızdıran kişi ayrıca Taylor Swift’in anne olma fikri düşüncesinden “heyecanlandığını” ve gelecekte bunu dört gözle beklediğini de ekledi.

Son haberlere rağmen Taylor Swift, çocuk sahibi olma konusundaki kararsızlığını belirtmişti. “Bilmiyorum” diyerek sahip olduğu ün yüzünden çocuklarının kötü etkileneceğinden ve normal bir hayat sürdüremeyeceklerini görmekte zorlandığını söyledi.

Yine de düşük ihtimali dedikoduları doğrulanmamasına rağmen, Taylor Swift’in her şarkısında ve yeni albümünde de olduğu gibi bir çok şarkının, şarkıcının göz önünde olan ve kişisel yaşamından bir çok ipuçları ve hikayeler barındırdıkları aşikar.

Örnek olarak “Vigilante Sh*t” adlı şarkının Kim Kardashian ile Kanye West ayrılığı ya da Scooter Braun ve Yael Cohen ayrılığı hakkında olabileceği düşünülüyor. Ayrıca “Karma” şarkısında da Taylor Swift’in Scooter Braun ve Scoot Borchetta ile yaladığı hak iddiası savaşını anlatıyor gibi gözüküyor.

Son olarak “Bigger than Whole Sky” şarkısının nakaratını inceleyecek olursak:

“Hoşçakal, hoşçakal, hoşçakal
Bütün gökyüzünden daha büyüktün
Kısa bir zamandan daha fazlasıydın
Ve merak edecek çok şeyim var
Onsuz yaşayacak çok şeyim var
Asla görüşmeyeceğim
Ne olabilirdi, ne olurdu
Sen nasıl olurdun”

dizelerinden anlayabileceğimiz gibi hiç kavuşamadığı birine özlem duyması ve onun nasıl birine dönüşeceğini asla öğrenemeyeceği için merak etmesini çıkartabiliriz. Hiç kavuşamadığı biri bir sevgili de olabilir ama kavuşamadığı o kişi hayatında olsaydı nasıl biri olurdu?, onunla yaşarken ne gibi şeyler deneyimlerdi? analizi ise sahip olamadığı bir bebekten bahsettiği kapılarını da aralamıyor değil. Ama tabii ki her sanat amaçlı yazılmış parçada olduğu gibi bu şarkı da herkes için farklı anlamlar barındırabilir.

Editör: Doruk Adakoğlu – 23.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hangi Alacakaranlık Karakterisin?

    En Çok Kullanılan Dört Yönetim Biçimi