içinde

HavalıHavalı

Henüz Keşfedilmeyen 5 Tatil Beldesi | Aramızda Kalsın

Türkiye’nin henüz keşfedilmeyen 5 tatil beldesi 

Türkiye, tatil yapmak amacıyla turistlerin sık sık ziyaret ettiği bir ülkedir. İzmir, Antalya, İstanbul gibi şehirler turistlerin ilgisini çekerken henüz keşfedilmeyen bir sürü tatil beldesi vardır.Bunlardan beş tanesini beraber inceleyelim.

1. Sinop, Akgöl

Sinop, karadenizin en güzel şehirlerinden biridir. Sinop Akgöl , Sinop’un Ayancık ilçesinin güneyinde yer alıp, 1200 metre yükseklikte bulunmaktadır. Akgöl, çevresindeki sık köknar ormanları içinden akan yapay bir göldür  aslında. Ortalama 2- 3 dönümlük bir alan kaplayan Akgöl günü birlik geziler için tercih edilebilecek oldukça güzel bir yerdir. Civarındaki ormanda rahatlıkla piknik yapılabileceği gibi karavan gezileri de keyifle yapılabilir ve güzel anılar biriktirme olanağı sağlar. Sinop Akgöl ‘de Orman işletme Müdürlüğüne ait bir  tesis de bulunmaktadır. Eğer Sinop’a yolunuz düşerse mutlaka gitmelisiniz .

2. Küçük Kargı Koyu Muğla

Küçük Kargı Koyu, Fethiye körfezinin kuzeyindeki Katrancı Adası’nın kuzeyinde yer alan bir koydur. Koya giriş oldukça rahattır. Girişte, sudan çok az çıkmış kaya ve döküntüleri bulunur. Geniş koyun etrafı çam ormanla çevrilidir. Koy bitiminde ise harika bir plaj bulunmaktadır. Plaj alanının arkası ağaçlarla kaplıdır. Bu ağaçların çeşitli ilaçları yapmak için de kullanıldığı söylenir .
Bölgenin halk arasındaki ismi ise “Günlüklü Koy’dur“. Çok güzel, ferah ve modern bir piknik alanıdır . Etrafında birçok tesis bulunur ve her türlü ihtiyacınız karşılanabilir. Koy ağzı lodosa bakar ve koy melteme açıktır. Mutlaka günü birlik bile olsa ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

3. Birgi Köyü İzmir

Birgi Köyü henüz çok fazla keşfedilmemesine rağmen Unutursam Fısılda, Yeşil Deniz, Görevimiz Tatil gibi dizi ve filmlere ev sahipliği yapmıştır. Asırlık çınar ağaçları ve taş evleriyle çok şirin bir Ege köyü olan Birgi köyü görenleri kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Dar sokaklarında bir tarih saklıdır adeta. Birgi köyünü gezerken mutlaka görmeniz gereken iki konak vardır. Çakırağa ve Sandıkoğlu konakları .
1312‘de beylikler döneminin ilk camisi olan Ulu Cami de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir tarihi yapıdır. Caminin mimarisi de tarihi kadar dikkat çekmektedir. Ve tabii ki unutulmaması gereken hususlardan biri de  Birgi köyünün organik lezzetleri.
. Oğlak Güveç
.  Kuru incir
. Köy kahvaltısı
.  Soğan yahni ve Töngül pidesi mutlaka tadılması gereken lezzetlerdir.

4: Gideros Koyu, Kastamonu

Kartpostal gibi bir görüntüye sahip olan Gideros Koyu, Kastamonu’nun batıdaki ilçesi Cide’de yer almaktadır. Batı Karadeniz‘in en güzel yerlerinden biri olan Gideros koyu, sessiz sakin ve doğa ile iç içe bir tatil koyudur. Henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilmemiş olsa da oldukça güzel ve dikkat çekici bir yerdir.

Gideros Koyu ile ilgili birçok rivayet de vardır. Amazon kadınlarının yaşadığı yahut da korsanların saklanma alanı olduğu gibi…
Tarihin ilk coğrafyacısı Strabon’un bu koy ile ilgili ortaya attığı teoriler vardır. Bunlardan biri şu şekildedir:

Gideros Koyu’na ilk yerleşim milattan önce 3500 senesinde Amazonlar tarafından yapılmıştır. Tarihi bölgeyi Amazonların kurmasının yanı sıra Büyük İskender’in baldızı olan Amastrisin yıktırdığı biliniyor.
Koy içerisinde konaklama imkanı da çok rahatlıkla bulunmaktadır. Ayrıca bölgede balık da yiyebilir, denize girebilir ve isterseniz tekne kiralayıp denizin keyfini de çıkartabilirsiniz.

5. Kekova  Antalya 

Batık Şehir olarak bilinen Kekova Adası, küçük ve kayalık bir adadır. Batık şehir olarak bilinmesinin nedeni denizin altında kalan şehir kalıntılarıdır. Kekova’da meşhur olan tekne turları adını Kekova’dan almıştır. Kekova turu olarak adlandırılırlar. Kekova Likya Medeniyetinin izlerini çokça taşımaktadır. Aslını söylemek gerekirse Kekova diye bir yer yoktur ama insanlar ağızdan ağıza bu şekilde yaymıştır. Herkes kafasına göre bir yere Kekova demektedir. Ancak tarihi ve gezilecek yer bakımından çok güzel ve huzur veren bir yerdir Kekova ve gezilmesi mutlaka gerekir. Ulaşım açısından gayet rahattır.

Editör: Sümeyye Özmen – 21.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Gamze Gaye tarafından yazıldı

Merhaba ben Gamze Gaye Dinç . 1999 Mersin doğumluyum . Zincire Vurulmuş Kalbim Kitabının yazarıyım. Ve okul öncesi öğretmeniyim . Yazmak bir tutku benim için . Umarım sizler de yazılarımı beğenenirsiniz.

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    USAIN BOLT: Dünyanın En Hızlı Adamının Doğum Günü

    Bağırsaklarımızda 2 Kilogram Mikroorganizmanın Yaşadığını Biliyor Muydunuz?