içinde

HavalıHavalı

Dünyaya Solak Bir Bakış Açısı: Dünya Solaklar Günü Nasıl Kutlanmaya Başlandı?

Dünyayı “Solak” bir bakış açısından görmenin nasıl bir şey olduğunu merak ediyor musunuz? 13 Ağustos Uluslararası Solaklar Günü’nde, bir günlüğüne o dünyayı keşfedeceksiniz.

Başkanlar Ronald Reagan, Bill Clinton ve Barack Obama’nın solak olduğunu biliyor muydunuz? Paul McCartney veya dünyanın en büyük solak gitaristi Jimi Hendrix ile rock yapın (Sağ elini kullanan Stevie Ray Vaughan, kahramanı Hendrix gibi solak gitar çalmayı öğrendi). Ayrıca hepsi solak olan Oprah Winfrey, Julia Roberts ve Lady Gaga var. Beyzbolda efsanevi “Güney pençeleri”, Babe Ruth ve Sandy Koufax vardı.

2021 Uluslararası Solaklar Günü, solak bireylerin farklılıklarını ve farklılıklarını kutlamak için 13 Ağustos’ta kutlanacak.

Bugün ilk olarak 1976’da Lefthanders International, Inc’in kurucusu Dean R. Campbell tarafından kutlandı.

Yani solaksanız, solak bardağınızı alın ve her yerde tüm solaklara kadeh kaldırın!

Uluslararası Solaklar Günü ne zaman?

Sol el becerisi, 13 Ağustos’ta Uluslararası Solaklar Günü’nde kutlanır.

Uluslararası Solaklar Günü Tarihi

Sağ elini kullananların egemen olduğu bir dünyada, 13 Ağustos’taki Uluslararası Solaklar Günü, solakları kutluyor ve solakların günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar hakkında farkındalık yaratıyor. Gün ilk kez Lefthanders International, Inc.’in kurucusu Dean R. Campbell tarafından 1976’da gözlemlendi ve o zamandan beri her yıl kutlanıyor. Solakların şeytanla iş birliği içinde olduğu düşünülen 1600’lü yıllardan günümüze kadar, görevleri yerine getirirken zorluklarla ve zorluklarla karşılaşmaya devam ediyorlar.

Solaklar Kulübü, üyeleri gelişmelerden haberdar etmek ve solaklar ile üreticiler arasında bir köprü görevi görmek amacıyla 1990 yılında kurulmuştur. Kulüp ayrıca ihtiyaç duyanlara yardım ve yardım sağlar ve solaklık ve solaklara daha fazla kullanım kolaylığı sunabilecek yeni ürünler hakkında sürekli araştırma yapar. Kulübün kuruluşundan bu yana üye sayısı dünyanın her yerinden katılımcılarla artmaktadır. Şu anda kulüp, tüm solakları temsil eden bir baskı grubu olarak büyük saygı görüyor ve saygı görüyor.

Campbell’in yarattığı geleneği sürdüren Solaklar Kulübü, 13 Ağustos 1992’de organizasyonlarının bir parçası olarak Uluslararası Solaklar Günü’nü başlattı. Amaç, solaklığın avantajları ve dezavantajları konusunda farkındalık yaratmaktı. Tatil şimdi dünya çapında kutlanıyor, spor maçları ve partiler de dahil olmak üzere günü anmak için yalnızca Birleşik Krallık’ta 20 bölgesel etkinlik gerçekleşiyor. Rahibe Teresa, Barack Obama, Walt Disney, Bill Gates, Charlie Chaplin, Mark Zuckerberg ve Albert Einstein gibi tarihteki en büyük insanlardan bazılarının da solak olduğu bilinmektedir.

Editör: Ayşe Tunç – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Özgenç Ege Erdemir tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    ‘Hiçbir Şey Yapmamak’ İçin Para Alan Japon Adam

    İkinci Dünya Savaşında Türkiye