içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı KomikKomik İnanılmazİnanılmaz

Youtube Türkiye’nin Samimi Prensesi: Sezin Karameşe

Tanıyanlar bilir, Sezin bu başlığı görse “Benim yeni bio../Cv” tarzı bir cümleyle paylaşırdı. Kendisinin öne çıkan birkaç özelliğinden bahsedeceğim ama, sanırım mizah anlayışı ilk sırada gelmeli. Gerek sosyal medya dilini günlük hayatında aktif bir şekilde kullanmasıyla gerek kendi dahil birçok şeye alaycı yaklaşmasıyla kalplerimize taht kurmuş durumda Sezin. Herkesin duyar makinesi olarak gezdiği bu günlerde, hala gülüp eğlenebilen, yalnızca gerçekten hassas durumlarda tepkisini gösteren, çok hümanist olmadığını düşünmeme rağmen oldukça nazik, gülüşüyle etrafa pozitiflik saçan genç bir kadın kendisi. Zaman zaman kendine bile iyi gelemediğini söylerken bize nasıl bu kadar iyi geldiğini sormayın, çünkü kimse bilmiyor.

Asıl adıyla Sezin Erkek, seneler önce yerli Youtube’da çok ağırlık verilmediğini keşfettiği farklı temalarla sektöre girmiş, kayda değer bir kitle oluşumunun ardından kanalının içeriğini genişletmişti. Şimdilerde daha çok sohbet ve eğlence ağırlıklı ilerleyen Sezin’in en büyük artısı samimi tavrı sayesinde ona bağlanan geniş bir takipçi ağının olması. Çoğunluğu genç kızlardan oluşan bu liste, Sezin’in sosyal medya hesaplarında herkesin keyif alacağı, birlikte takılıyormuş hissi yaratan bir ortamın oluşmasına sebep oluyor.

Influencerlığa bir meslek olarak baktığımızda, Karameşe’nin bu konuda da iyi bir yol izlediğinizi görebiliriz. İzleyicilerine karşı gereksiz abartılı sevgi gösterilerine girmeden kurulan doğru mesafedeki bir ilişki, yeri geldiğinde açıkça “Bu video sevilmiş, çok izlenmiş, yenisini çekelim” tarzı açıklamalar, kimseye sataşarak gündeme gelme çabasının olmayışı… Kısacası ekran başına oturup peş peşe bir sürü videosunu izleyebileceğiniz, özledikçe tekrar açacağınız, şıkır şıkır giyinen, konuşma tarzı kısa sürede ağzınıza yapışacak kendi halinde biri Sezin.

Kasıntılıktan bıkanlar için de doğru adres ayrıca. Başta Instagram olmak üzere birçok platformda hüküm süren “Hiç sıkılmıyoruz, daima eğleniyoruz, vov bu nasıl hayat!” anlayışının aksine, sakin geçen günlerin de gayet normal ve yaygın olduğundan, vaktini arkadaşlarıyla buluşarak geçirdiğinden vs. bahsediyor. Yanlış anlaşılmasın, çok daha aktif ve maceralı bir hayatı da olabilirdi, bu imkansız değil. Veya öyle yaşayan içerik üreticileri de vardır elbette, bu da mümkün. Ama öyle olmadığı halde farklı yansıtanlar çok, benim bahsettiğim o. Dürüstlüğüyle kalbimi kazanan ne kadar isim varsa hepsinden söz edeceğim merak etmeyin.

Son olarak, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu yazma konusunda da bir adım atmış ve ilk kitabını çıkarmıştı Sezin. 37 isimli romanı okumuş biri olarak sürükleyici ve ilke göre hiç de fena olmayan bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Şu an ikincisi için çalışmaya devam ediyor, beklemedeyiz.

Uzun lafın kısası, Z kuşağına ait olmasa da onları yakalayan, (hit olan mevzuları on yıl sonra sormasını falan çaktırmıyoruz şşşt!) saçma sapan olaylara girmeden işini yapan, sohbeti çok keyifli, arada bir-iki gün kafa iznine çıkan, enerjisi insana iyi gelen, dümdüz otursa da izlerim diyeceğiniz biri diyebiliriz onun için. İzledikçe keşke benim yakın arkadaşım olsaydı diyorsunuz. Her videosu güzel ama hiç bakmadıysanız “Konuşmamız Lazım” serisini şiddetle öneririm tanışmak için.

Editör: Ayşe Tunç – 07.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Hatice Kübra Gürbüz tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Metaverse Evreni Nedir? Avantajları veya Dezavantajları Nelerdir?

    Oscar Ödüllü Film: Parazit