içinde

Bana Göre Konsept Kafe Yok Demeyin! Vampir Kafe | Japonya

Japonya, Tokyo’da daha önce pek denenmemiş bir kafe konsepti denemesi yapılıyor. Şu ana kadar müşterilerden gelen geri dönüşler olumlu görünse de ilkleri denemek her zaman risklidir. İnsanlar bilindik ve tanıdık olanı seçer daima. Bu riskli girişim yine de bütün dünyada bir furya yaratacak gibi duruyor.

Ginza’nın güneşli, ticari ortamından çok uzakta olan Vampire Café, müşterilere ”Gotik” bir cennete girme imkanı sağlıyor ve Drakula’nın VIP odasının dekoruyla kafe konseptini uygun bir şekilde harmanlıyor.

Duvardan duvara kırmızı kadife ile kaplanmış ve efsunlu bir dokunuşla özenle dekore edilmiş, garsonlar smokinlerle sipariş alıyor ve Fransız hizmetçi kıyafetleri içindeki başka bir garson grubu kırmızı kan hücreleriyle kaplı kırmızı zeminde süzülüyorlar.

Dekordan tabaklara kadar her ayrıntı, geniş ve ürkütücü bir yemek ortamı yaratmak için hazırlanmış. Genellikle sebzelerden kuru kafa şekilleri yapılmış ve azrail ile orak imgelerini de çok sık kullanmışlar. Vampir genelde ölümü çağrıştırıyor demek ki.

Bir başka yemek servis tabağında da tabut şeklinde bir sunum yapıldığını görüyoruz. Gotik ve vampir motiflerine ait her bir parça yemeklerde kullanılmaya özen gösterilmiş ve ortaya bu sanat eseri gibi sunumlar çıkmış.Tadının da tıpkı görüntüsü gibi muhteşem olduğunu söyleyen müşteriler var. Henüz yeni yeni denenmeye başlayan bir konsept için oldukça başarılı bir sunum olduğunu söyleyebilirim.

Kırmızı kaplı tahtlarda otururken, akşam yemeği yiyenler minik kuru kafalarla süslenmiş koyu kırmızı bir içecek yudumlayabilirler. Oldukça hoş ve orta çağı hatırlatan bu tasarım sizin de hoşunuza gitti mi? Ülkemizde de böyle farklı konseptleri görmek bazı kesimleri mutlu ederdi diye düşünüyorum.

Tabutların üzerindeki mumlardan gelen ışık, loş restoranda barok müzik tınılarıyla daha fazla kana bulanmış ikramlar için insanların iştahını açmasını sağlayacak kadar güçlü, doğaüstü bir aura ile titreşiyor. Bu büyülü dünyanın, birkaç saatliğine de olsa mensubu olmak keyifli bir aktivite olacaktır. Japonlar, normal yaşantılarında gelenekçi bir yapıda olsalar da gençler yeni şeyler denemekten hoşlanıyor.

Aşağıda gördüğünüz lamba yarasa gibi görünen aksesuarlarla bezenmiş ve duvarlara kan görünümü verilmeye çalışılmış. Böyle bir ortamda yemek yemek nasıl olurdu merak ediyorum doğrusu.

Kafenin atmosferi, müşterilerin sadece yedi kat altındaki canlı devasa mağazaları ve lüks alışveriş dünyasını unutturmaya yetiyor.

Müşteriler adeta başka bir çağda yaşamanın haz dolu mutluluğunu yaşarken dışarıdaki dünyayı unutuyorlar.

Editör: Sümeyye Özmen – 18.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dünyanın En Soğuk Yerleri

    Ben Orhan Veli…