içinde

HavalıHavalı

Ev İçin En Çılgın Buluşlar

Bazı insanlar son teknoloji ev aletlerine direnemezler. Hepimiz son teknoloji alet meraklısıyız Bazı hafta sonlarını, teknoloji marketleri gibi yerlerde son teknoloji ürünleri incelemek ya da almak için saatlerimizi harcarız. Evlerimizi işlevli ya da fazla amacı olmayan gerçekten orijinal görünümlü şeylerle doldurmak da hoşumuza gider. Özellikle bu havalı ürünlere ilk biz sahip olup misafirlerimize ve komşularımıza göstermek isteriz. Evlerimiz için tasarlanan son teknoloji ürünlerden bazıları henüz piyasaya sürülmemiş olan çılgın buluşlar hakkında kısa tanıtım bilgileri vereceğim.

 

 

Karamsar Ev Bitkileri

Junyi Heo tarafından tasarlanan Pet Plant, bitkinizi ne zaman sulayacağınızı bilmek ve evdeki pati dostunuzun ne zaman acıktığını bilmek kadar işinizi kolaylaştırır. Ekicideki optik sensörler, toprak sıcaklığını, nem seviyelerini ve ışık seviyelerini ölçer ve ardından cihaz, bitkinin ihtiyaçlarına göre dijital bir yüz ifadesi görüntüler.

Bitkiniz bugün nasıl hissediyor? İhmal ettiğin için sana kızgın mı? Mutlu mu hissediyor? Ölmek üzere mi? Artık sadece dijital yüze bakarak anlayacaksınız. Pot, bitkinizin istatistiklerini (toprak-nem seviyeleri, ışık seviyeleri, sıcaklık) bilgisayarınıza indirebilen bir USB kablosuna bağlanır ve bu da ilerlemesini takip etmenize yardımcı olur. Sadece bu değil, aynı zamanda çok fazla suladığınızı anlayabilir ve fazla suyu bir bekleme kabına sifonlar. Genel olarak, Digital Pot sadece mutlu, sağlıklı bitkiler için değil, aynı zamanda samimi ev dekoru için de işlevlidir.

Elbette bitkileri suladığınız sürece.

Açılır Balkon

Teknoloji konusunda bilgisiz komşunuz bir pencerede durur, iterek açar ve dışarı çıkmaya hazırlanır. Bir düğmeye basarak pencerenin katlanarak balkona dönüştüğünü fark ediyorsunuz. Balkona küçük bir mobilya takımı rahatça sığar. Siz içkinizi yudumlarken ve dünyayı seyrederken komşunuz, İsveç’te tarihi bina düzenlemelerinin ev sahiplerinin dairelerine balkon koymasını engellediğini söylüyor. Bu sorun olmaz çünkü katlanır balkonun icadı, ev sahiplerine şehir yönetmeliğini bozmadan bir balkonun lüksünü verir.

Balkon, çelik ve alüminyumdan yapılmış ve bir pencere boşluğuna monte edilmiş ağır hizmet tipi bir pencere çerçevesidir. Motorlu bir kaldıraç sistemi, güçlendirilmiş çelik çubuklar yardımıyla balkonu kontrollü bir şekilde alçaltır. Ödüllü Bloomframe katlanır balkon, 2008’in başlarında üretime başladı. Çoğu pencereye göre özelleştirilebilir ve çeşitli renklerde mevcuttur.

Etkileşimli Sehpa

Sehpaya Wave denir ve masanın yüzeyine veya yakınına yerleştirilen her şeyle etkileşime geçmek için LED ışıkları kullanır. LED’ler veya ışık yayan diyotlar, akkor ampuller gibi bir filaman (ampulün içindeki küçük tel) kullanmayan parlak beyaz ışıklardır. Bunun yerine, beyaz bir ışık oluşturan bir fosfor kaplamaya sahiptirler. Sehpa, yakınlarına bir şey yerleştirildiğinde basınç ve ışık değişikliklerini okuyabilen devre ve optik sensörler kullanılarak aydınlanır. Wave, kolayca gizlenebilen ve programlama veya bakım gerektirmeyen bir kabloyla çalışır.

Bu sehpa sadece çekici ve duyarlı değil, aynı zamanda çevre dostu. American Maple’dan sürdürülebilir, formaldehit olmayan kontrplak kullanır, su bazlı cila ile tamamlanır ve tamamen aydınlatıldığında sadece 35 watt enerji kullanır. Çoğu zaman uykudadır, daha da az enerji kullanır.

İsviçre Ordusu Banyosu

Bu sıradan bir tuvalet değil. Klozet, lavabo ve duş için dev bir İsviçre Çakısını hatırlatan bir mekanizma. Alttan, bir lavabo dönerek, altındaki tuvaleti ortaya çıkarır (yerinde kalır ve bağlı sıhhi tesisata boşalır). Ardından saklama kutuları dışarı kayar ve iki duş başlığı ortaya çıkar. Banyo, ortasında bir gideri olan büyük bir karo odadır ve duş başlığını istediğiniz herhangi bir konuma döndürmenize olanak tanır.

Vertebrae banyo ünitesi, yaşam alanını en üst düzeye çıkararak küçük kentsel dairelere sığacak şekilde tasarlanmıştır. Londra’daki Sony Yarının Evi’nde sergilenerek, satışa çıkarılmıştır. Geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Bir köşeye yerleştirilebilir ve çok fazla banyo armatürü içerdiği düşünüldüğünde çok az yer kaplar.

Elektronik klozet

Banyo ziyaretiniz sırasında, sizi karşılamak için klozet kapağı yükselir. Şaşırmış bir şekilde oturursunuz. İşinizi bitirdikten sonra arkadan gelen ılık bir sprey sizi şaşırtır. Daha şaşırtıcı bir şekilde, tuvalet daha sonra kendi sifonunu kendi çeker ve kendi kapağını indirir. Daha yakından bakıyorsunuz ve tuvaletin özel bir koltuk eki olduğunu fark ediyorsunuz.

Bu klozet kapağı ataşmanı Washlet S400’dür. Toto tarafından tasarlanmıştır, yalnızca belirli Toto tuvaletleriyle çalışır (burada yalnızca Omurga ile birlikte verilmiştir). Washlet, duvara monte bir uzaktan kumanda ile kontrol edilir ve otomatik olarak çalışacak şekilde ayarlanabilir. Yenilikçi klozet, klozet kapağını kaldırır ve indirir, otomatik olarak sifonu çeker ve nihai temizlik için kullanıcıya sıcak bir su akışı püskürtür.

Woofer Hoparlör Sistemi

Banyodan çıkarken müziğin çaldığını fark ediyorsunuz. Oturma odasında, kafaları olmayan iki beyaz Alman kurdu buluyorsunuz. Hoparlör sistemi üzerinden bas notaları ile senkronize gümbürtüler çıkarırlar.

Bu Woofer Hoparlörler amaçlanan köpek heykeli tasarımının bir av köşkü, dinlenme odası veya pop art stüdyosu için uygun olması dışında, diğer tüm woofer hoparlörlerinin yapacağı gibi çalışır. Her sipariş, siyah veya beyaz olarak iki set halinde gelir. Sander Mulder tarafından tasarlanan Woofer’lar polyesterden yapılmıştır ve 180 watt’lık hoparlörler içerir.

Müzikal Ev Oksijen Barı

Oksijen çubuğu çılgınlığını bilenleriniz vardır. Oksijeni solumak için bir araya gelen insanlar…

Artık bu deneyimi kendi evinizin rahatlığında yaşayabilirsiniz. Zadro Oksijen çubuğu, yerleşik yatıştırıcı seslerle birlikte gelir ve aromaterapi oksijen deneyiminizi geliştirmek için kendi uçucu yağlarınızı eklemenize olanak tanır. Oksijen, siz bir sandalyede dinlenirken kolayca yerde gözden kaybolabilen küçük bir kompresörden (hoparlör olarak da işlev görür) gelir. Havayı burun deliklerinize gönderen oksijen yayan bir tüpe bağlanır. Uçucu yağlar, havayı sizin için tatlandırsın diye oksijen filtresine eklenebilir. Tıbbi amaçla kullanılmayacak olan ürün, oksijeni sıkıştıran ve fazla nemi uzaklaştıran sessiz bir motora sahiptir. Derin nefes alın ve temiz, saf oksijenin etkilerinin tadını çıkarın.

Havuz Bilgisayarı

Pool PC, NextGen PC Tasarım Yarışması için Barry Lai Yin Lock tarafından tasarlandı ve icat edildi. Henüz piyasada değil, ancak düşük yoğunluklu (yüzer) su geçirmez plastikten yapılmış ve güneş enerjisiyle çalışan su geçirmez bilgisayar bunun yerine üzerinde yüzdüğü havuz suyunu soğutmak için de kullanır. Dokunmatik kullanıcı ara yüzü, hava cepleri ve su sızacak yerler yaratacak bir klavye ihtiyacını ortadan kaldırır. Bir GPS cihazı (denizde kaybolmanız durumunda), Bluetooth kablosuz İnternet erişimi içerir. Sadece bu değil, aynı zamanda herhangi bir boyuttaki havuz halkasına veya iç boruya sığabilmesi için gerilebilir bir ek içerir.

Uçan Yatar Koltuk

Mıknatısların sağlığa faydalarına inanıyorsanız, bir numaralı ev buluşuyla rahatlamak isteyeceksiniz.

Londra’daki Sony Geleceğin Evi’nde gösterilen Hoverit Yatar Koltuk sıradan bir sandalye değil. Şeffaf plastikler ve güçlü itici mıknatıslar kullanılarak elle yapılan Hoverit Lounger sandalye, tabanından yüzer. Sandalye ve taban, sandalyeyi yukarı doğru itmek için zıt kutupların mıknatıslarını içerir. Bazı insanlar, mıknatısların, bu sandalyeye katma değer sağlayan kilo kaybı ve kas şekillendirme gibi sağlık yararları olduğuna inanıyor. Ama dikkat edin. Sandalye bazı standart uyarılarla birlikte gelir:

Bilgisayarlardan, kredi kartlarından ve manyetik şeritli diğer kartlardan, cep telefonlarından ve büyük metal nesnelerden uzak tutun. Denerken spatula ve ızgaranın size doğru uçmasını gerçekten istemezsiniz. Kalp pili olan kişiler de manyetik darbe girişimi durumunda sandalyeden uzak durmalıdır. Katot ışın tüplü televizyonlar ve diğer ekranlar da şezlong tarafından kısa devre yapabilir.

Bununla birlikte, bu sandalyenin kendi temiz odasına ihtiyacı olabilir. Rahatlamaya çalışıyorsanız, cep telefonunu taşımayacaksınız.

 

Tasarımlar ilginizi çekti mi? hangilerini daha çok beğendiniz? Hepsi güzel buluşlar olmakla birlikte benim favorilerim:

Açılır balkon, etkileşimli sehpa, İsviçre ordusu banyosu, uçan yatar koltuk. Sizinkiler hangisi?

Editör: Astropower – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Indium tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İngilizce Öğrenirken Yararlanabileceğiniz YouTube Kanalları

    Bir Yılan Hikayesi