içinde

İspanya Hakkında Şaşırtıcı Gerçekler

İspanya en çok turist alan üçüncü ülke konumundadır. Farklı kültürleri tanımayı seviyorsanız İspanya hakkında daha önce duymadığınız bu bilgilere göz atabilirsiniz.

İspanya’nın merkezi

İspanya ile ilgili eğlenceli gerçeklerimizden ilki, Madrid’in sadece İspanya’nın başkenti olmadığıdır. Aynı zamanda ülkenin coğrafi merkezidir. Ve Madrid’in merkezinde, ülkenin merkezi ve İspanyol radyal yol sistemi olan Puerta del Sol’u (“Güneş Kapısı”) bulabilirsiniz.

İlk modern roman İspanyolcadır

İspanya ile ilgili diğer bir eğlenceli gerçek, ilk “modern” romanın, İncil’den sonra daha fazla dile çevrilen ve tarihin en iyi kitabı unvanını taşıyan kitabın, bir İspanyol olan, Miguel de Cervantes tarafından yazılmış olmasıdır. Bildiğiniz gibi bu kitap “Don Kişot”tur ve 1605’te yazılmıştır.

İspanya’da farklı diller konuşulmaktadır

İspanyolca çoğunluk dili olmasına rağmen , İspanya’nın 4 ortak resmi dile sahiptir. Bunlar Katalanca, Baskça, Galiçyaca ve Aranese’dir. Aragon’daki Astur-Leonese grubu (bable) ve Aragonca (aragonés) gibi resmi olmasa da özel olarak tanınan başka Romantik azınlık dilleri vardır.

UNESCO’nun en büyük üçüncü miras ülkesi

 İspanya, 44 UNESCO Dünya Mirası Alanına sahip olmasıdır . Sadece İtalya ve Çin daha fazlasına sahip. Muhtemelen en ünlü UNESCO Dünya Mirası Alanı, Barselona’daki Sagrada Familia Katedrali’dir. Bu binanın yapımına 1882 yılında başlanmış ve 2026 yılında bitirileceğine inanılmaktadır

Tarih Öncesi Sistine Şapeli İspanya’da

Santander yakınlarında Altamira mağarası bulunur. Bu mağarada çok çeşitli şekil ve anlama sahip birçok tarih öncesi çizim keşfedilmiştir. İspanya ile ilgili eğlenceli gerçek şu ki, bu mağara o kadar etkileyici ve tarihi öneme sahip ki, insanlar ona Tarih Öncesi Sistine Şapeli demeye başladılar .

İspanyollar sayesinde çikolatamız var

İspanyolların Amerika kıtasında kurdukları koloniler ve Kuzey Afrika ile olan ilişkileri sayesinde bugün hepimiz portakal, avokado, kakao, patates veya şekerin tadını çıkarabiliyoruz. Avrupalılar on beşinci yüzyıla kadar bunların hiçbirini bilmiyorlardı.

İspanya’da Noel çok özeldir

İspanyollar Noel, Yeni Yıl ve ayrıca kış tatillerinde Üç Akil Adamın(5 Ocak akşamı İspanyol çocuklarına hediyeler verdiğine inanılan üç akil adam) bayramını kutlarlar . Yılın bu zamanı çok özeldir ve çok yoğun yaşarlar. 

Yeni yılı kutlamak için bir seferde on iki üzüm yemenin geleneksel olması da ilginç bir bilgidir. Göründüğünden daha zor ama İspanyollar bunu başarmanın yılın geri kalanında iyi şanslar getireceğine yemin ediyor.

İspanyollar yüksek sesle konuşma eğilimindedir

İspanyolları her yerde kolayca görebilirsiniz, çünkü onlar en yüksek sesle konuşanlardır. İspanyol karakterinin bir parçasıdır bu özellikleri ve bu yönleri özel bir atmosfer yaratır.

Editör: Sümeyye Özmen – 23.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Savaşların Gerçek Yüzü

    Flört, İmam Nikâhı ve Ötesi