içinde ,

HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Bir Dünya Uğruna Amfetamin

İkinci Dünya Savaşı’nın en şiddetli zamanlarında, Alman doktorlar en büyük amaçları olan süper askerleri yaratabilmek için mahkumlar üzerinde deneyler yapmayı sürdürdüler. Berlin’in kuzeyindeki Sachsenhausen kampında, aynı zamanda kristal Meth olarak da bilinen bir uyarıcı olan Metamfetaminden, D9 kod adlı, Pervitin isimli bir hap üretildi.

İçeriği Metamfetaminden oluşan bu ilaç insanların yalnızca psikolojik ve fizyolojik sistemlerini bozmakta kalmayıp adeta karar verme yetisini elinden almaktaydı.

İnsanlara yenilmez olduğu hissi sağlayan bu ilaç, aynı zamanda Naziler tarafından bilinçli olarak bir silaha dönüştürüldü. İnsan beyninden uyku, beslenme ve dinlenme gibi ihtiyaçları yok eden bu ilaç, vücutta ki enerjiyi tavan yaptırıyordu. Kamplarda tutulan Yahudiler, muhalifler ve savaş esirleri üzerinde test edilerek askerler üzerinde kullanılan ilaç, deneyleri sırasında yüksek dozda bazı mahkumların ölümüne sebep oldu. Ayrıca mahkumların dinlenmeden çalışmalarını da amaçlamıştı.

İlk olarak Polonya seferindeki askerler üzerinde denenen Pervitin, Nazi doktorlarının araştırmalarına göre yorgunluktan ve baygınlık geçirecek duruma gelen askerleri, 1 saat gibi kısa bir sürede ayağa kaldırmış, kendilerini enerjik, korkusuz ve dinç hissetmelerini sağlamış.

Bu ilaç askerler arasında empati hissini yok ederek, süper güç hissi vermekteydi.

Alman ordusu kayıtları, 1939 ve 1945 arasında askerlere yaklaşık 200 milyon Pervitin hapı dağıtıldığını ortaya koyuyor. D-IX kod adlı ilacın Berlin’in kuzeyindeki Sachsenhausen toplama kampındaki mahkumlar üzerinde test edildiği belirtiliyor. İlaç verilen mahkumların sırtlarında 20 kilogram yükle, dinlenmeden 100 kilometreden fazla yürüyebildiği kaydediliyor.

Berlin Askeri Tıp Akademisi’nden doktor Otto Ranke, Pervitin planının arkasındaki isimdi.

İlacın kullanıcılarda özgüveni ve  farkındalığı artırdığını bulmuştu.

Savaşın en kanlı olduğu doğu cephesinde çok sayıda asker bu ilacı kullandı. Ocak 1942’de 500 askerden oluşan bir grup, -30 derece sıcaklıkta Kızıl Ordu tarafından kuşatıldı.

Doktor,  Pervitin verme kararını kayıtlarında şöyle anlatmış: “Kar içinde ölmek üzere yere yığılmaya başladıklarında onlara Pervitin vermeye karar verdim”.

Bir buçuk saat sonra eş zamanlı olarak daha iyi hissettiklerini bildirmeye başladılar.

Doktor, “Yeniden yürüyüşe geçtiler, daha ayık hale geldiler, canlandılar.” diye ekledi.

Pervitin sayesinde, “Askerlik tarihinde ilk defa bir ordunun gece dinlenmesi gerekmemiştir” .Alman tarihçi Hans Mommsen, “Blitzkrieg’in uyuşturucular tarafından beslenen bir savaş olduğu gerçeği, bir kez daha alman ordusunun temiz olduğu teorisini çürütmüştür” der.

“Çöl Tilkisi” lakaplı ikinci dünya savaşı generali Erwin Rommel,Pervitin’in bir nevi günlük ekmek yerine geçtiği belirtir. İlacın en yoğun kullanıldığı kısım orduda görev alan ve bazı dönemler en yıkıcı görevleri üstlenen tank operatörleriydi. Hatta Pervitin tank operatörleri arasında öylesine yaygınlaşmıştı ki ilaca bir isim bile takmışlardı.

Almanca tank çikolatası anlamına gelen ‘Panzerschokolade’, Pervitin’in ordudaki yeni adıydı.

Alman ordusunun Pervitin kullanımına dair ilk kanıt Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Heinrich Böll‘ün orduda zorunlu hizmet yaptığı dönemde ailesine yazdığı mektuplarda geçiyor. Böll yazdığı mektuplarda, ailesinden cephede geçirdiği zor zamanları atlatabilmek için kendisine daha fazla Pervitin yollamalarını istiyor.

Doktoru Theodor Morell’in,  Adolf Hitler’i 1945’te sığınağında intihar edene kadar bir ilaç bağımlısına dönüştürdüğü de bilinmektedir.

Not;

Yazıda bahsi geçen uyarıcı maddeler son derece zararlıdır ve kullanımları kanunen yasaktır.

Derlenen yazı bilgilendirme amaçlıdır.

*Lütfen uyarıcı maddelerin doğurabileceği sorunlara göz atınız*

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Ozan Posluk tarafından yazıldı

Merhaba herkese ben Poşluk.
Uçuk kaçık Bir kurumun deli personeli olarak çalışmaktayım.
Vakit buldukça sizlere tarihten bazı savaşa dayalı askeri hikayeler, anekdotlar veya görgülerimi, düşüncelerimi yazacağım..

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Musi Uygulamasıyla YouTube’a Para Vermeye Son!

    Lanetli Otel: La Posada