içinde

Ankara Tenis Kulübü Yıkılmasın!

Cumhuriyet dönemi mimarlık örneklerinden biri olan Ankara Tenis Kulübü yapısı ne yazık ki yıkım tehdidiyle karşı karşıya. Özellikle son on yıldır cumhuriyet dönemi yapılarının bir bir yıkılmasına ve yerlerine kullanışsız ve mimari değeri olmayan binalar yapılmasına alışmış olmamız çok üzücü. Umarım Ankara Tenis Kulübü için hala bir umut vardır.

Ankara Tenis Kulübü yapılarının yıkılmaması için üç önemli sebep:

1. 1954 yılında mimar Reha Ortaçlı tarafından tasarlanan Ankara Tenis Kulübü yapısı, döneminin özgün ve modern yapılarından biridir.

2. Tenis Kulübü ile aynı alanda yer alan 19 Mayıs Stadyum’u birçok itiraza rağmen yıkıldı. Bu bölge için ne bir proje ne de başlatılan bir çalışma var. Çok mümkün ki Tenis Kulübü’nü de benzer bir kader bekliyor.

3. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’dan alıntı yapmak gerekirse, “Ankara Tenis Kulübü Türk tenisinde isim yapmış sporcular yetiştirmiş bellek mekânlardan biridir.” Ayrıca, burası Türkiye’nin ilk tenis kulüplerinden biridir.

Editör: Astropower – 17.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Mila tarafından yazıldı

❝Zaten dünyada pek başarı kazanacak yetenekler yoktu bende; hep beceriksizlik yapıp duracaktım nasıl olsa.❞

Liste UstasıMakale YazarıTestçiÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pantera Sahnelere Geri Dönüyor! 🤘

    Litecoin (LTC) Nedir? #1