içinde

MuhteşemMuhteşem

Bill Gates: “Dünyanın en zenginleri listesinden düşeceğim”

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan ünlü iş insanı Bill Gates, Gates Vakfı’na 20 milyar dolar bağışta bulunacağını duyurdu.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, servetinin bir kısmını 2010 yılında bağışlama sözü vermişti. Geçen yıllarla birlikte serveti sürekli artmış, Forbes dergisinin haberine göre Gates’in serveti 2022 yılı itibari ile 188 milyar dolar olarak belirtilmişti.

Gates, son yıllarda meydana gelen küresel olumsuzluklar sebebi ile vakıf harcamalarının arttırılacağını söyleyerek, paylaştığı tweet dizisinde;

“Geleceğe bakarken, servetimin nerdeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Dünyanın en zengin insanları listesinden aşağıya inecek ve sonunda düşeceğim. Kaynaklarımı, acıları azaltma ve yaşamları iyileştirmede en etkili yöntemlerle topluma geri verme yükümlülüğüm var. Umarım büyük zenginlik ve ayrıcalık sahibi diğer kişiler de bu noktada adım atarlar” dedi.

Eski eşiyle birlikte kurdukları vakfın 2020 yılında dünyanın en büyük ikinci hayır kurumu olduğu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de en büyük destekçilerinden biri olduğu biliniyor. Bill & Melinda Gates Vakfı, eğitimin iyileştirilmesi, sağlık koşullarının düzeltilmesi, toplumun büyük bir kısmını etkileyen hastalıklarla mücadele gibi konularda çeşitli ülkelerde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Editör: Oğuz Yılmaz – 15.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Ayşe Tunç tarafından yazıldı

Gıda Mühendisi
AÜ Medya ve İletişim

Makale YazarıVideo YapımcısıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yunan Mitolojisinin Temeli: Kaos ve Gaia

    “Aslanlı Tanrıça” Tablosu Hakkında Bilmemiz Gerekenler