içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

En zeki Marvel karakterleri

Beyin gücüne sahipken kimin süper güçlere ihtiyacı var?! Bu tamamen doğru değil elbette. İnsanüstü yeteneklerin algılanan avantajlarıyla kıyaslanamaz. Ama yine de, onları etkili bir şekilde kullanacak zeka olmadan ya da olağanüstü güçleriniz sizi başarısızlığa uğrattığında bu niteliklere sahip olmadan, sadece süper güçlü bir birey olmak sizi başarısızlığa sürükleyebilir.

10. Peter Parker

Peter Parker , herkesin arkadaş canlısı komşusu Örümcek Adam olmadan önce, lise ve üniversite yıllarında gösterdiği, bilim için doğal bir yeteneğe sahip bir öğrenciydi. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırıldıktan ve örümceğe benzer çeşitli yetenekler kazandıktan sonra, Peter kimya ve mühendislik bilgilerini, kendi imzası olan ağ sıvısı ve ağ atıcılar da dahil olmak üzere suçla savaşan biri olarak kullanacağı ev yapımı araçları tasarlamak için kullandı.

İnsanüstü bir güce, çevikliğe ve öngörüye sahipkensayısız düşmanını alt etmek için güçleriyle birlikte zekasına da güvenmek zorundaydı. Peter’ın zekası, gençliğinden beri dahiyane bir seviyedeydi ve ona Marvel Evreni’nin en iyi beyinlerinden bazılarının övgüsünü kazandırdı.

9. Henry McCoy

X-Men’in uçsuz bucaksız dünyası, Henry “Hank” McCoy’un akıl hocası Charles Xavier ve uzun zamandır düşmanları Magneto gibi parlak entelektüellerle doludur, ancak süper kahraman lakabı “Beast” tarafından daha iyi bilinen McCoy, hala en iyiler arasında öne çıkıyor.

Adına yakışır canavarca fiziksel yeteneklere sahip bir mutant olan Beast, yine de kaslı olduğu kadar, belki de daha fazla beyindir. Biyokimya, genetik ve elektronikte özel uzmanlığa sahip başarılı bir bilge olarak, X-Men’in doktoru ve teknisyeni olarak görev yaptı. Teknolojik katkıları şaşırtıcıydı, ancak en çok mutant popülasyonu tehdit eden ölümcül bir veba olan Legacy Virus’a bir tedavi bulmasıyla ünlü olabilir.

8. Amadeus Cho

Bir genç olarak, Amadeus Cho, olağanüstü yüksek IQ’su nedeniyle kötü niyetli bir varlık tarafından hedef alındı. Cho sonunda Hulk’un gama dönüşümünü kopyalamanın ve onunkine benzer bir biçim almanın bir yolunu buldu.

Yeni keşfettiği gücüne rağmen, Cho’nun zihni en güçlü özelliği olarak kaldı. Bir süper bilgisayara benzeyen Cho, sayısız karmaşık hesaplamayı aynı anda, rekor sürede ve minimum yardımla gerçekleştirebilir. Analitik, problem çözme ve örüntü tanıma becerileri, diğer Marvel beyinleri tarafından kabul edildi ve potansiyel olarak eşsiz.

7. Hank Pym

İmkansızı yapabilecek bir serum icat eden başına buyruk bir biyokimyacı olan Henry “Hank” Pym, kimyasal bir bileşiğe rafine ettiği, boyut değiştiren özelliklere sahip atom altı parçacıkları keşfetmesiyle gelmiş geçmiş en büyük bilim adamları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Bu “Pym Parçacıklarını” kullanarak, bir böcek kadar küçülmek için küçülebilir veya orantılı kütle ve güçte bir dev haline gelebilirdi.

Pym, patentli atılımını, özellikle de Ant-Man, Giant-Man ve Yellowjacket’ı kullanan yıllar boyunca birden fazla kostümlü kimliği benimsedi. Ek olarak, nanoteknoloji, kuantum fiziği, robotik ve yapay zeka gibi diğer birçok alanda yeterlilik gösterdi ve son ikisi, kötü şöhretli Ultron’un farkında olmadan yaratıcısı olmasına yol açtı.

6. Bruce Banner

Yeşil, öfke dolu ve hayal edilemeyecek kadar güçlü olan Hulk canavarının arkasında, nükleer fizik ve gama radyasyonu konusunda uzmanlaşmış ünlü bir teorik fizikçi olan Dr. Bruce Banner vardır. Deneysel bir patlamada ikincisine muazzam ve kazara maruz kalması, Banner’ın inanılmaz, zümrüt tenli meslektaşının doğuşuyla sonuçlandı.

Hulk’un bol fiziksel güce sahip bir vahşi olması gibi , Banner da olağanüstü zihinsel zekaya sahip bir insandır. Banner’ın zekasının geleneksel standartlarla ölçülemeyen bir seviyede olduğu söylendi. Banner’ın bilimsel anlayışı, uzmanlık alanının ötesinde biyoloji, tıp ve hatta bilgisayar bilimlerini de kapsar.

5. Tony Stark

Milyarder sanayici Anthony “Tony” Stark, teröristler tarafından kaçırıldığında hayatını değiştirecek bir deneyim yaşadı ve kalbini tehlikeye atan ağır bir yara aldı. Elindeki malzemeleri kullanarak, kendisini hayatta tutmak ve esaretten kaçmak için mekanik bir zırh takımını önyüklemeyi başardı, ardından icadını ve sonraki yükseltmelerini dünyayı Demir Adam olarak korumak için kullanmaya devam etti.

‘Teknoloji dehası’ terimini aradığınızda, her tanım sadece bir Stark görüntüsü ile değiştirilmelidir. Bir makine ustası olarak hüneri neredeyse eşsizdir ve aksi takdirde akıl almaz olduğu düşünülen teknoloji harikaları yaratmasını sağlar. Ancak bundan daha fazlası, Stark’ın yaratıcılığı öyle ki, bir fütürist olarak kabul edilir, mevcut eğilimleri gözlemleyerek ve tümdengelimli akıl yürütme yoluyla gelecekteki olayları ve insan davranışlarını tahmin edebilir.

4. Victor Von Doom

Uğursuz metalik bir çehrenin arkasına gizlenmiş korkunç şekil bozuklukları olan kurgusal Latveria ulusunun hükümdarı Dr. Victor von Doom, nüfuz, kibir ve parlaklık bakımından neredeyse emsalsiz bir suç dehasıdır. Dünyayı fethetme özlemleri, onu dünyanın en güçlü savunucularının çoğuyla çatışmaya soktu.

Keskin bilimsel zekası sayesinde Doom, hain çabalarında kendisine yardımcı olacak gerçek bir makine ve silah imparatorluğu kurmuştur. Bilime ek olarak, şaşırtıcı bir şekilde büyücülük de dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerde bilgilidir. Doom’un Makyavelist yöntemleri ve entelektüel yeteneğinin zenginliği, onu sadece süper kahramanlar için değil, aynı zamanda kozmik varlıklar için de tehlikeli bir düşman haline getirdi.

3. Valeria Richards

Fantastik Dörtlü’nün Bay Fantastik ve Görünmez Kadın’ın kızı ve düşmanları Doktor Doom’un vaftiz kızı olarak dünyaya gelen Valeria Richards, muhtemelen eskisinden miras kalan kozmik radyasyon nedeniyle, anne babası ve vaftiz babasıyla bebeklik döneminden rekabet eden bir zeka derecesine sahiptir.

“Müthiş” Valeria’yı tanımlamak için çok küçük bir kelime gibi görünüyor. Hâlâ bir gençken, gelişmiş araçlar tasarladı ve çoğu yetişkin düşünürün imreneceği bir keskinlik sergiledi. Hem Valeria hem de babası, onun aslında ondan bile daha akıllı olabileceğine inanıyor.

2. Lunella Lafayette

Hayal kurması nedeniyle “Ay Kızı” lakaplı Lunella Lafayette, beyni ormandaki küçük boynu için çok büyük olan, ergenlik öncesi bir kızdı. Tutkulu bir mucit olarak, okulunun altında kendi tamirciliğinin meyveleriyle dolu kendi gizli laboratuvarını kurdu. Yaratıklarından biri istemeden boyutlar arası Şeytan Dinozorunu çağırdığında, Lunella bir dizi talihsizlik yüzünden yaratıkla bağ kurar.

Gizli İnsanlık Dışı DNA’sı daha sonra aktive olacak ve duygusal durumuna bağlı olarak Şeytan Dinozor ile bilinç alışverişinde bulunmasına izin verecekti. Söylemeye gerek yok, bu onun ne kadar zeki olduğuyla kıyaslanamaz, Lunella’nın Banner BOX’u tamamlamasından sonra, Bruce Banner’ın kendisi de dahil olmak üzere dünyadaki hiçbir süper dehanın çözemediği bir test.

1. Reed Richards

Nişanlısı, en iyi arkadaşı ve müstakbel kayınbiraderi ile birlikte kozmik ışınlarla bombardımana tutulan bir astronot ve fizikçi olan Reed Richards, sonsuza dek yeni doğan süper takım Fantastik Dörtlü’nün lideri Bay Fantastik olarak değiştirildi. Yine de, onun renkli takma adını garanti eden esrarengiz esnekliği değil, üstün beyin gücüdür.

Karakterin tarihi boyunca, sürekli olarak Marvel Evrenindeki en zeki varlık olarak gösterildi ve bu doğrulamayı keşifleri ve yenilikleriyle defalarca haklı çıkardı. Reed’in bilimsel odakları fizik, matematik ve mühendisliktir, ancak bilgisi zaman, mekan ve diğer boyutlar arasında çok geniş bir alana yayılmıştır. Adını duyurduğu çığır açan çalışma, isimlendirilemeyecek kadar çok alanı kapsıyor. Reed’in teknik olarak en zeki Marvel karakteri olup olmadığı hala tartışılıyor. Ancak itibarı tartışılmaz.

Editör: Fatih Düz – 27.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kafa sallatacak 9 Rock şarkısı 🤘

    Dünyanın En Çirkin Köpeği, Mr. Happy Face