içinde

Facebook yeni bir tasarım ile geliyor!

Facebook, ana akışının, sayfalardan, içerik oluşturuculardan ve henüz takip etmediğiniz kişilerden önerilen içeriği vurgulayacak büyük bir tasarım konusunda değişikliğe gidiyor. Yeni bir güncelleme ile Tiktok ile rekabet halinde olacak.

Facebook kuruluşundan bu yana piyasada bulunan mecralarla entegre olarak ilerlemesiyle başta öncülük ediyormuş gibi görünse de aslında bir nevi kopyalama yöntemiyle diğer mecralarla yarış halindedir. Günümüzde özellikle son 2 yılda daha çok revaçta olan Tiktok uygulamasıyla tasarım açısından rekabet sınırını bir başka uygulamanın alt yapısını kopyalayarak bununla ön plana çıkmaya çalışacaktır.

Aslında Facebook’un (Meta’nın) çatısı altında bulunan Instagram, TikTok benzeri Reels özelliğine sahip, ancak belli ki Facebook bununla yetinmek istemiyor. Zira sızdırılan yeni bilgilere göre Facebook, TikTok ile rekabetinde büyük bir tasarım değişikliğine hazırlanıyor.

Facebook ana sayfanın akışı Tiktok uygulaması gibi olacağı öngörülüyor. Ayrıca yeni tasarımda Facebook ve Messenger yeniden birleşecek gibi duruyor.

Ana sekme, en üstte Hikayeler ve Reels’ın bir karışımı olacak, ardından önünüze keşif motorunun hem Facebook hem de Instagram’dan önerdiği gönderiler gelecek. Arkadaşlarınıza bir gönderiyi yönlendirmek istediğinizde daha görsel, video ağırlıklı bir deneyimle karşılaşacaksınız. Facebook, mesajlaşmayı daha da belirgin hale getirmek için de bir kullanıcının Messenger gelen kutusunu uygulamanın sağ üst köşesine yerleştirmeye çalışıyor.

Bu da şunu açıkça gösteriyor. Facebook rekabette ön plana çıkabilmek için yeniliğe gitmek için bir çıkış yolu arıyor fakat bunun sonucunda yine aynı şekilde kopya bir tasarım niteliğinde ilerlemektedir.

Editör: Fatih Düz – 22.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Behzat Ç. Dizisinden Fragman Yayınlandı

    Günlük rutinini söyle sana hangi çizgi film karakteri olduğunu söyleyelim